Pomoc drugari oko dist!!!!!!!!!!!!!!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Born_Dead

Re: Pomoc drugari oko dist!!!!!!!!!!!!!!

Post by Born_Dead » 19 May 2010, 22:38

mislim stvarno i trooper imaju pravo,sa njima moze sajens fiksn zvuk,i nis vise...mislim moze ,ali nije to za artikulisane ljude

Born_Dead

Post by Born_Dead » 20 May 2010, 23:08

da li postoji neka pedala koja na neki nacin daje neki lead channel zvuk nekog high pojacala?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 May 2010, 23:32

Ahhhh Image

ukratko.. mnogo, mnoooooogo ljudi ne shvataju da mnogi "krljacki" bendovi nemaju u stvarnosti tooolko distorzije i gaina, vec je sve u zavrsnoj produkciji... dakle ponekad se krljacka distorzija dobija polovicnim gainom na pojacalu i korektno namestenim EQ.. po mogucstvu u rack varijanti... a onda se sve dopunjuje ostalim instrumentima... i na kraju imas "krljanjeeee" :metal4:

pedala koje simuliraju "Lead channal" na pojacalu imas.. pa brat-bratu nekoliko tisuca... OCD, HotHead, DS1, dr.Boogie, H&K tubeman, Damage control - womanizer, solid metal ili demonizer, sans amp GT2 (kopija je behringer GDI21), AMS SS11, Tech 21 sansAmp character serija, Silver Dragon, AMT-legend amp series..... etc, etc ETC.... plus danas ne moze da se zamisli nijedan procesor bez simulacija miliJon pojacala, pa i "lead" kAnala...

a MT2 je ovo

Image

MD je ovo
Image

Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 May 2010, 23:33

Čitao sam temu, ali nigde ne vidim informaciju koje pojačalo sviraš... Izvinjavam se ako mi je promaklo.

Elem, to pominjem jer se hvala bogu predlaže ova ili ona pedala, ali kada suziš svoj izbor,imaj na umu da jako često jedna ista pedala može dijametralno različito da radi na različitim pojačalima...

Ako je potrebno, evo primera: koristim između ostalog klon OCD-a, koji na mom pojačalu radi kao bombonica, ubilo se od prirodnog, do jaja masnog overdrajva, ma, jednostavno, san... Odem sa istom tom pedalom i dilejem u prostor za vežbanje, računajući na to da ne nosim ceo pedalboard, već ću njome pokriti svaki drajv zvuk, jer ima normalno opseg od blagog do bež'mo-odavde gaina... Uključim je u Marshall JCM 2000 glavu kroz Framus 4x12 box, a ono jebeni košmar od zvuka. Samo sam elegantno isključio pedalu, vezao delay u loop i nastavio probu sa drajvom sa pojačala...

Kontam da smo ovoga svi svesni, nego čisto da napomenem, da bi u nekom idealnom slučaju bilo jako lepo kada bi mogao te pedale iz užeg izbora ipak da probaš na svom pojačalu...

Evo mog predloga - Yerasov Tube Monster TM-1... Lampaška pedala, ima dva kanala, kao crunch i lead, true bypass, jedna 12ax7 lampa. Dosta prirodno zvuči a može bogme jak gain da postigne. Ruska firma, ručno pravljene pedale, male serije, a nisu skupe koliko bi čovek očekivao za tako nešto. Ima i klipova na YT pa potraži ako ti zvuči zanimljivo.

http://www.kupujemprodajem.com/Overdriv ... -oglas.htm

Srećno :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 May 2010, 23:36

Baba Slim wrote:Uključim je u Marshall JCM 2000 glavu kroz Framus 4x12 box, a ono jebeni košmar od zvuka. Samo sam elegantno isključio pedalu
Radnicka a? :)

I meni je tamo zvuk nekako skroz nenormalan. Ne mogu da se podesim lepo kao inace na 2000. Prostorija sigurno puno utice na to.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 May 2010, 23:55

Jes vala... :) Ma ok mi je prostorija, jedna od, ako ne i najprijatnija u kojima sam vežbao što se tiče atmosfere, ali zvuk gitare... Definitivno jak utisaj prostorije. Sve ostalo ok, zvuk bunja, basa i ostalog, ali svojim zvukom skoro da nikad nisam bio zadovoljan. Uvek ono kao, "ajd, i ovo će proći, pa ću dočekati da sviram na svome..." A stvarno nemam logistiku da cimam svoje pojačalo na svaku probu.

Naravno da ima veze i to što lično ne volim Maršala, a on je manje-više najzastupljeniji, i skoro svaku pedalu koju sam doneo, ni jedna nije radila kako sam hteo, ili mislio barem da će raditi. Ali ruku na srce, i na stranu lični afinitet, sprave su dobre, mislim da tu nema priče. Samo, za moj ukus... :grummel_2:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 21 May 2010, 15:53

Born_Dead wrote:da li postoji neka pedala koja na neki nacin daje neki lead channel zvuk nekog high pojacala?

Kad si vec pomenuo, Dime Dist bi trebalo da je umanjena verzija Randall Warhead preampa/gain kanala.
I da, medju boljim simulacijama higain lampasa je i Radial Tonebone British, kao i ostatak Radial programa. Ili Rocktron Silver Dragon... Ali ono, vecinu toga je tesko naci.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 21 May 2010, 16:01

theTrooper wrote:Ili Rocktron Silver Dragon...
Jednom sam uzeo da probam ovu pedalu jer sam hteo da je kupim. U to vreme sam imao klona Mesa/Boogie-jevog V-TWIN-a, kojeg je napravio Boki Page iz NS, i hteo sam umesto nje da uzmem pedalu koja takođe u sebi ima 12ax7 lampu.

I iskreno, rezultat je bio poražavajuć. Hiss na jačem kanalu te pedale je bio ni manje ni više nego nepodnošljiv, a i zvuk same pedale je ostavio takav utisak da uopšte ne bi isplivao u bendu. Trebalo mi je manje od 5 minuta da odustanem od te kupovine. Moje skromno mišljenje - zaobići u širokom luku.

EDIT: Ako baš imaš želju ovo da probaš, Artist radi Rocktron-ov program, odn. barem su držali.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 21 May 2010, 16:27

Baba Slim wrote:
theTrooper wrote:Ili Rocktron Silver Dragon...
Jednom sam uzeo da probam ovu pedalu jer sam hteo da je kupim. U to vreme sam imao klona Mesa/Boogie-jevog V-TWIN-a, kojeg je napravio Boki Page iz NS, i hteo sam umesto nje da uzmem pedalu koja takođe u sebi ima 12ax7 lampu.

I iskreno, rezultat je bio poražavajuć. Hiss na jačem kanalu te pedale je bio ni manje ni više nego nepodnošljiv, a i zvuk same pedale je ostavio takav utisak da uopšte ne bi isplivao u bendu. Trebalo mi je manje od 5 minuta da odustanem od te kupovine. Moje skromno mišljenje - zaobići u širokom luku.

EDIT: Ako baš imaš želju ovo da probaš, Artist radi Rocktron-ov program, odn. barem su držali.
Da, verovatno ste u pravu. Nisam siguran za band setting, ali solo mi je delovala kao veoma fin lampaski dist, pogotovo za neki semi-mid scoop (recimo marshall 2203 thrash zvuk, ne mid scoop oranje)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 21 May 2010, 16:52

Šta ja znam... Meni je takav utisak ostavila, nikako ne znači da je to tako i nikako drugačije... :)

Mid-scoop je najveća zamka za nameštanje, po nekom mom skromnom iskustvu. Takvi efekti/zvuci/podešavanja super zvuče kad si solo, međutim - dođeš u bend, počne proba a tebe nigde. :?

Gitara mora imati neke srednje, jer je to njen prirodni frekventni opseg, i to je manje više svima ovde poznato, ne izmišljam ja nikakvu toplu vodu.To pominjem samo zato što treba naglasiti da kod traženja, biranja i kupovine pedala kojima je namena riljački zvuk, to posebno treba imati na umu jer, mislim da je svima neki krajnji cilj da im instrument izađe i u kompletnom bendu...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 21 May 2010, 18:28

ja sam isprobavao, i dosao sam do resenja kako iskociti u prvi plan sa bendom kad ti je scoopovan ton. znaci, bend se namesti, a onda ti dodjes i odvrnes pojacalo na 11, ako ide samo do 10, najeb'o si... :mrgreen:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 21 May 2010, 18:37

Ili lepo koristis pedalu na 18v, koja sama ima dovoljno outputa da istopi prosecno sobno pojacalo :D
Ali da, u tome je razlika izmedju lose i dobre distorzije, dobra se UVEK cuje kako treba

Born_Dead

Post by Born_Dead » 21 May 2010, 20:16

theTrooper wrote:, dobra se UVEK cuje kako treba
:XD: :XD: :XD:

Highway One

Post by Highway One » 22 May 2010, 10:19

mislim_stvarno wrote:ja sam isprobavao, i dosao sam do resenja kako iskociti u prvi plan sa bendom kad ti je scoopovan ton. znaci, bend se namesti, a onda ti dodjes i odvrnes pojacalo na 11, ako ide samo do 10, najeb'o si... :mrgreen:
Da ima dovoljno mesta , ovo bi islo u potpis.
A i Trooperovo resenje je super ^^ :D :cao:

Mrav

Post by Mrav » 22 May 2010, 18:37

theTrooper wrote:Ne znam, Distorsion + mi opet deluje kao malo blazi dist u odnosu na ono sto tebi treba. A mt2 je opet a'la death metal zujalica. Bar za moje usi xD
I napomenuo sam za dist+ da mozda nije na liniji, ali nisam rekao MT 2 (em te dva) nego ML2 (em el dva) razliciti su distovi.

Post Reply