Kupovina RG 270 da ili ne
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- asunderasylum
Kupovina RG 270 da ili ne
Muci me jedno pitanje. Treba da kupim el.gitaru, ibanez je u pitanju model RG 270, ima flojd, top... cena je oko 25.000. problem je u tome sto je poreklo INDONEZIJA? Zanima me koliko bi to bila pametna kupovina!? Mislim na kvalitet cele gitare 

- KnightOfDoom
- Site Admin
Jel to RG ili GRG ? Posto sumnjam da ima da se kupi RG za 25000.
Doduse ako je polovna...mozda ima.
Sve u svemu ako je GRG to je GIO, a koliko sam upucen sve GIO serije se prave u Indoneziji, neke i u Kini. Japanca neces naci za te pare, cak mislim da se sada samo Prestige rade u Japanu.
Imam dva Ibaneza (GSA60 i SRX355) i oba su napravljena u Indoneziji, nemam ama bas nikakve probleme(imam "situaciju" sa bassom, ali nikako problem -> http://muzicki-forum.com/forum/viewtopic.php?t=269 ).
Sta da ti kazem, pregledaj je od glave do pete, ako je sve cool kupuj, sta te briga sto je Indonezija.
E da, postoji neka prica, ne znam koliko je tacna, ali bolje su odradjene ove Made in Indonesia nego Made in China.
Pozdrav, srecno i dobrodosao na forum
.
Doduse ako je polovna...mozda ima.
Sve u svemu ako je GRG to je GIO, a koliko sam upucen sve GIO serije se prave u Indoneziji, neke i u Kini. Japanca neces naci za te pare, cak mislim da se sada samo Prestige rade u Japanu.
Imam dva Ibaneza (GSA60 i SRX355) i oba su napravljena u Indoneziji, nemam ama bas nikakve probleme(imam "situaciju" sa bassom, ali nikako problem -> http://muzicki-forum.com/forum/viewtopic.php?t=269 ).
Sta da ti kazem, pregledaj je od glave do pete, ako je sve cool kupuj, sta te briga sto je Indonezija.
E da, postoji neka prica, ne znam koliko je tacna, ali bolje su odradjene ove Made in Indonesia nego Made in China.
Pozdrav, srecno i dobrodosao na forum

- Rocket Roll
Aha, ima to i za Skvajere - da su bolji MIC(hina) nego MIK(oreja) ili MII(ndonezija). Valjda razlog beše što Kinezi to rade u jednoj svojoj provinciji gde je vazduh vrlo suv i to odgovara drvetu (tako glasi objašnjenje za Apollo gitare). Verovatniji razlog je kvalitet fabrika u Kini - ima ih par i rade na veliko za sve (Fendera, Yamahu, itd.).
Poenta je - strašno košta da se dobije nešto što je rađeno u Americi, Japanu, zapadnoj Evropi itd. Skuplja radna snaga, velike izvozne takse, jači standard. Kvalitet današnjih kineskih i korejskih radova je, ipak, neviđen do sada u istoriji. A i sve se danas pravi u Koreji i Kini, u svakom slučaju - pa što bi gitare bile izuzetak? Fender (Ibanez, itd.) kupi za male pare zemlju i zgradu malo izvan Pekinga (mnogo jeftinije nego u USA), dotera tamo istu CNC mašinu kakvu ima u Koroni (Kalifrnija), kaže Kinezima "ovde ubacite drvo, ovde pritisnete, odavde ispada gotov vrat, odavde ispada gotovo telo", dogovori sa kineskim drvarama specifikacije drveta (tolike daske, tolika suvoća) i onda ostaje tovarenje na brodove... Kina im skine sve takse jer pomažu kinesku ekonomiju i zapošljavaju radnike, mašini je svejedno gde na svetu radila (dokle god ima struje) i svi srećni, sem Amerikanaca kući koji ostaju bez posla i non-stop apeluju na Fenderovom i Gibsonovom forumu da se "kupuje američka roba". A Fender im odgovara "Korejski Skvajer je američka roba, lova ide u Ameriku, i iz nje se plaća socijalna pomoć za vas koje smo otpustili iz fabrike u Koroni."
Itd. Kupuj i ne pitaj.
Poenta je - strašno košta da se dobije nešto što je rađeno u Americi, Japanu, zapadnoj Evropi itd. Skuplja radna snaga, velike izvozne takse, jači standard. Kvalitet današnjih kineskih i korejskih radova je, ipak, neviđen do sada u istoriji. A i sve se danas pravi u Koreji i Kini, u svakom slučaju - pa što bi gitare bile izuzetak? Fender (Ibanez, itd.) kupi za male pare zemlju i zgradu malo izvan Pekinga (mnogo jeftinije nego u USA), dotera tamo istu CNC mašinu kakvu ima u Koroni (Kalifrnija), kaže Kinezima "ovde ubacite drvo, ovde pritisnete, odavde ispada gotov vrat, odavde ispada gotovo telo", dogovori sa kineskim drvarama specifikacije drveta (tolike daske, tolika suvoća) i onda ostaje tovarenje na brodove... Kina im skine sve takse jer pomažu kinesku ekonomiju i zapošljavaju radnike, mašini je svejedno gde na svetu radila (dokle god ima struje) i svi srećni, sem Amerikanaca kući koji ostaju bez posla i non-stop apeluju na Fenderovom i Gibsonovom forumu da se "kupuje američka roba". A Fender im odgovara "Korejski Skvajer je američka roba, lova ide u Ameriku, i iz nje se plaća socijalna pomoć za vas koje smo otpustili iz fabrike u Koroni."
Itd. Kupuj i ne pitaj.
- asunderasylum
U pitanju je GRG 270, malo sam se zeznuo. Gitara je inace skroz ok bar meni ja inace obozavam ibanez, doduse imam telecastera, a sviram HC, metal ponekad raspalim sa bubnjarem i malo bluza... ma sta pricam. GRG270 je inace meni trenutno jedino dostupan, mislim novcano. Ima sve sto meni treba, a verovtno i sve sto bi gitara trebalo da ima tako da cu je verovatno kupiti. Gledao sam malo po netu ustvari prodavnice koje ga prodaju kazu da je to najbolji model ono odnos cena-kvalitet ali bilo mi je bitno da cujem misljenja drugih ljudi jer ipak ne kupujes gitaru svaki dan
Tako da mislim da se necu prevariti. Hvala na savetima i na dobrodoslici i... Srecna Nova svima, da nam donese dosta dobre opreme, dobrih koncerata i svega ostalog ce biti 

- KnightOfDoom
- Site Admin
Evo moje vidjenje stvari, mozda mi je logika debilna al' sta sad:
Sto se gitare kao parceta drveta tice sve je kul...mislim i Joe Satriani signature modeli su od istog drveta (basswood).
Tremolo nemam pojma kakav je, ali ako slucajno ne valja nece biti frka da se zameni boljim kada budes imao vise para.
Magneti su isti kao na mojoj gitari (samo sto ja imam h-s-s a ovaj grg h-s-h) i humbucker je super za metal. Opet, ako pozelis nesto bolje nije problem zameniti.
Da te ne demoralise ova zadnja recenica o zameni magneta:
Svirao sam Stratocaster(Fender, ne neku kopiju) i Ibanez GSA60, oba kroz metal zone distorziju i Ibanez je zvucao bolje. Naravno da ima veze to sto je na stratu single a na ibanezu hum, ali uporedi cene te dve gitare
.
I da, naravno da strat bolje zvuci bez distorzije
.
Znaci ako ces cepati metal, kupuj to
Sto se gitare kao parceta drveta tice sve je kul...mislim i Joe Satriani signature modeli su od istog drveta (basswood).
Tremolo nemam pojma kakav je, ali ako slucajno ne valja nece biti frka da se zameni boljim kada budes imao vise para.
Magneti su isti kao na mojoj gitari (samo sto ja imam h-s-s a ovaj grg h-s-h) i humbucker je super za metal. Opet, ako pozelis nesto bolje nije problem zameniti.
Da te ne demoralise ova zadnja recenica o zameni magneta:
Svirao sam Stratocaster(Fender, ne neku kopiju) i Ibanez GSA60, oba kroz metal zone distorziju i Ibanez je zvucao bolje. Naravno da ima veze to sto je na stratu single a na ibanezu hum, ali uporedi cene te dve gitare

I da, naravno da strat bolje zvuci bez distorzije

Znaci ako ces cepati metal, kupuj to

Prva i osnovna stvar pri kupovini gitare je sledeća (više ni ne brojim koliko sam puta ovo napisao):
Ako se tebi dopada gitara, sviđa ti se zvuk, dolazi od firme koja je poznata po kvalitetnim gitarama, pri pregledu "od glave do pete" ti se sve čini OK,... nema razloga niti komentara koji mi ovde možemo da ti damo da ti ne kupiš tu gitaru. Bottom line: sviđa ti se? UZIMAJ!
Posle ako slučajno budeš lupao glavom "što sam uzeo tu gitaru?" uvek možeš da je prodaš po istoj ili neznatno nižoj ceni. Treba samo probati. Sve i uvek. Što više stvari probaš više ćeš biti siguran u ono šta ti odgovara.
Eto toliko od mene.
Uzdravlje i nadamo se nekom reviewu te gitare kada je pazariš. Srećno!
Ako se tebi dopada gitara, sviđa ti se zvuk, dolazi od firme koja je poznata po kvalitetnim gitarama, pri pregledu "od glave do pete" ti se sve čini OK,... nema razloga niti komentara koji mi ovde možemo da ti damo da ti ne kupiš tu gitaru. Bottom line: sviđa ti se? UZIMAJ!
Posle ako slučajno budeš lupao glavom "što sam uzeo tu gitaru?" uvek možeš da je prodaš po istoj ili neznatno nižoj ceni. Treba samo probati. Sve i uvek. Što više stvari probaš više ćeš biti siguran u ono šta ti odgovara.
Eto toliko od mene.
Uzdravlje i nadamo se nekom reviewu te gitare kada je pazariš. Srećno!
- asunderasylum
Nista mi ne preostaje drugo nego da palim po gitaru, nema nista bolje nego poceti ovu god. sa novim instrumentom
E da, negde je neko pomenuo da treba NOTU obici u sirokom luku? Ja sam bas tamo i bio, koincidecija
Mislim u Novom Sadu ima NOTA, MITROS, STRINGER(u Apolo centru) i ima Artistsystem u Nikole Pasica ali oni prodaju samo pojacala, procesore... Jel NOTA na losem glasu zbog stvari koje prodaju ili ne ljubaznosti osoblja 

- KnightOfDoom
- Site Admin
- asunderasylum
Nisam kupio GRG 270 ali sam uzeo RG 370! Gitara je odlicna, ima dobar masni zvuk, vrat odlicno lezi u ruci jedino sto mi deluje kao problem je floyd. Jednostavno kao da ne legne kako treba. Pisao sam vec o tom problemu i Fox mi je rekao da uradim kalibraciju sto je mnogoo pomoglo ali i posle toga kada zice nastimujes preko stimera i pocnes da cepas floyd stim malo bezi. Nije primetno u zvuku ali vec ponovnom kontrolom stima vidi se da nije idealno. Mislim da je samo u pitanju nekvalitetan floyd, mada se i to moze zameniti. Ali mislim da gitara kao parce drveta i ostalog vredi svaku paru. Ja se nisam pokajao sto sam je uzeo! Eto toliko od mene. Poz
rg370 dx?
ja imam ponude bash za te dve gitare, s tim shto je rg370 skuplja, oko 400 Evra, a grg270 za nekih 270 evra novu(inache je 300). Imam opciju grg270 za 235 evra polovnu, tj. skoro novu, pa se sada mnogo dvoumim.
Kontam da se ove dve gitare i ne mogu porediti, ali jbg, videcemo shta ce biti , finansije ce pokazati svoje.
pozz
ja imam ponude bash za te dve gitare, s tim shto je rg370 skuplja, oko 400 Evra, a grg270 za nekih 270 evra novu(inache je 300). Imam opciju grg270 za 235 evra polovnu, tj. skoro novu, pa se sada mnogo dvoumim.

Kontam da se ove dve gitare i ne mogu porediti, ali jbg, videcemo shta ce biti , finansije ce pokazati svoje.

pozz
- asunderasylum
Da RG370 DX! Ne znam sta da ti kazem jbg, ja sam hteo kupiti taj grg 270 ali posto sam kupovao oko nove god bilo je snizenja tako da sam dobio rg 370 po istoj ceni koliko je bio inace grg270. Naravno i grg je bio snizen tada ali ja sam se odlucio za rg ipak je bolji! Obe gitrare su bile snizene za 10.000 din, do jaja, tako da je rg sa 35.000 snizen na 25.000, a grg sa 25.000 na 15.000. Ako mozes da se strpis do nove god onda sacekaj verujem da ces proci kao ja, jer gitara nije stvar koja se prodaje svaki dan po par kom. tako da moraju puci na snizenje. Ti odluci ili neka kes odluci 
poz

poz