Cudne lampe ......
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Jimmy Henderson
Cudne lampe ......
Da, takve lampe jos nisam vidio.
Dobio sam ih od jednog coveka na poklon za uslugu.
Lampe su , kako inace ide teminologija, NOS . Nove novcate , godinama camile u skladistu.
Zna li netko o kakvim je to lampama rec ?
Hvala !
PS . vec sam poznat kao totalni laik za kompjutere , pa uvek zamolim Rocketta da okaci fotke.
Lampe su , kako inace ide teminologija, NOS . Nove novcate , godinama camile u skladistu.
Hvala !
PS . vec sam poznat kao totalni laik za kompjutere , pa uvek zamolim Rocketta da okaci fotke.
Re: Cudne lampe ......
Mozda su baterijske...
Salu na stranu, Dzimi, za kacenje slika dovoljno je da znas da citas, ne moras da budes genijA za kompjutere.

Salu na stranu, Dzimi, za kacenje slika dovoljno je da znas da citas, ne moras da budes genijA za kompjutere.

Upravo. Najdobronamerniji savet, odvoj bukvalno deset minuta za uputstvo za postavljanje slika, strašno je jednostavno. 

- Dersu Uzala
Takve su ko sto kazes. New Old Stock. 'New' znaci nekoriscene, 'old stock' znaci napravljene poodavno. kad, ne zna se. U neka davna bolja vremena. E sad, koje su lampe u pitanju, proizvodjac/distributer/model, to cemo znati kad vidimo oznake sa fotki. Ozna(ka) sve dozna(ka).Jimmy Henderson wrote:Da, takve lampe jos nisam vidio.
Hvala !

U principu ne verujem ni da treba RR da kaci fotke, cim dobije fotke od tebe kasce mu se samo pa ce ti javiti.
- Rocket Roll
Ne vredi, ovakve ranije nisam video...

- whosyourdaddy
a zar nisu to dobre stare zivine sijalice? 

iskreno i meni je tako nesto palo na pamet, posto ovakvo podnozje ne postoji ni od jedne lampe, da ja znam
-
Svetlo za bicikl?
gaja

gaja
mozda pasuju našim drugarima!?

Posle ovih slika, 99% sam siguran da ovo ne treba da stoji u ovom podforumu.
Nego, u identifikaciji lampi, a pogotovo nesvakidašnjih kao što su ove, mnogo pomaže isčitavanje svega napisanog na lampi, pa čak i onoga što se možda negde usut i obrisalo sa nje.

Nego, u identifikaciji lampi, a pogotovo nesvakidašnjih kao što su ove, mnogo pomaže isčitavanje svega napisanog na lampi, pa čak i onoga što se možda negde usut i obrisalo sa nje.

majtimika wrote:iskreno i meni je tako nesto palo na pamet, posto ovakvo podnozje ne postoji ni od jedne lampe, da ja znam

Zar podnožje od lampe ne bi trebalo da ima više pinova?
Ima ih raznih:

Ili nešto ovako, za prosidbu

Ili nešto ovako, za prosidbu

-
spojis 4 te sa prstenom i dobijes Tube bokser.....i isprebijas sve one sa tranzistorskim pojacalima
........bez uvrede
super su slike
Gaja

super su slike
Gaja
xspaceman wrote:mozda pasuju našim drugarima!?![]()

- Dersu Uzala
Neke predratne lanpe hebo ga deka.
Uzgred, ta podnozja kakva imamo i danas, to je modni krik novijeg datuma. Posleratni.
Za ove sto nemaju preca posla, ima ovde stosta da se vidi:
http://www.oneillselectronicmuseum.com/page10.html
Uzgred, ta podnozja kakva imamo i danas, to je modni krik novijeg datuma. Posleratni.
Za ove sto nemaju preca posla, ima ovde stosta da se vidi:
http://www.oneillselectronicmuseum.com/page10.html