Poboljsajte performanse Vaseg pojacala?!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Poboljsajte performanse Vaseg pojacala?!
Negde na ovom forumu sam procitao da je neki lik promenuo napajanje na svom "Aster" pojacalu, i da je nakon toga bio odusevljen zvukom,tj. razlika je bila drasticna, ili narodski receno k'o dupe i oko ! E sad 2000 zelenih novcanica nije bas investicija koja je potrebna svakom,i sumnjam da ce to neko sebi priustiti ako nije neki profi muzicar. 

Hahahaha,ovo je smešno!
- Dersu Uzala
Verovatno je taj lik sa Asterom promenio mrezni trafo i ispravljacku sekciju, a ne kabl za napajanje. A to su kriticnio delovi (trafo i ispravljac).
-
Aj' da razumem neko zversko napajanje (tj. PRODUZNI SUKO) od 1599$ (?!), ali strujni kabl od 799$ mi nikako ne ide u glavu... osim ako je, recimo, POTPUNO neunistiv... moze biti korisno ako ti padne bomba na pojacalo.
Znaci...ukupno 2400$, i to na snizenju.
Znaci...ukupno 2400$, i to na snizenju.
Batali,previše halabuke.Shady instruments rules everywhere man 

Evo meni je palo nesto na pamet...
Sta treba uchiniti da se smanji buka trafoa na pojachalu prilikom paljenja distorzije a da to nije npr. NS-2 noise supresor.
Kod NS-2 kad je ukljuchena pedala distorzije automatski reaguje pedala NS-2 i na taj nachin odrzava isti rad trafoa kao i kod clean-a.
Pojasnite malo ukoliko znate nesto o tome...Kako to odraditi bez pedale... npr. na samom pojachalu napraviti neko kolo za buku trafoa...
Inache NS-2 je mnogo dobra stvar... mozda imam u planu ako ne reshim taj problem sa trafo-om.
Da li bi mozda jachi trafo trpeo taj napon iz pedale pri distorziji?
Sta je chudno kod ove pedale jeste sto ona smiruje linijsku vezu kroz pedale...
btw : http://www.youtube.com/watch?v=XDzNsFjEk1E
Sta treba uchiniti da se smanji buka trafoa na pojachalu prilikom paljenja distorzije a da to nije npr. NS-2 noise supresor.
Kod NS-2 kad je ukljuchena pedala distorzije automatski reaguje pedala NS-2 i na taj nachin odrzava isti rad trafoa kao i kod clean-a.
Pojasnite malo ukoliko znate nesto o tome...Kako to odraditi bez pedale... npr. na samom pojachalu napraviti neko kolo za buku trafoa...
Inache NS-2 je mnogo dobra stvar... mozda imam u planu ako ne reshim taj problem sa trafo-om.
Da li bi mozda jachi trafo trpeo taj napon iz pedale pri distorziji?
Sta je chudno kod ove pedale jeste sto ona smiruje linijsku vezu kroz pedale...
btw : http://www.youtube.com/watch?v=XDzNsFjEk1E
kupi gitaru sa humovima ili ns-2, a mogao bi i malo da se odmakneš od pojačala dok sviraš! 

- Dersu Uzala
Ne dolazi ti 'buka' ni 'sum' sa trafoa pobogu i zaboga. Sem ako je krajnje neispravan ili montiran tik pored kriticnih audio komponenti. A nije.
Jeftinje NS-2, sviram dalje od pojachala...xspaceman wrote:kupi gitaru sa humovima ili ns-2, a mogao bi i malo da se odmakneš od pojačala dok sviraš!
@ Dersu Uzala
Naravno da je to trafo, trafo je glavi uzrochnik buke... znam to jer znam kako trafo radi u kratkom spoju, normalno da trafo ne proizvodi shum( pobogu)

Gitara sa magnetima kakvim god da su nece eliminisati buku pojachala nego vise harmonike sa zica ukoliko znate sta je to...Zato je Duncan, Di Marzio, EMG to sto jesu...
cacka wrote:Jeftinje NS-2, sviram dalje od pojachala...xspaceman wrote:kupi gitaru sa humovima ili ns-2, a mogao bi i malo da se odmakneš od pojačala dok sviraš!
@ Dersu Uzala
Naravno da je to trafo, trafo je glavi uzrochnik buke... znam to jer znam kako trafo radi u kratkom spoju, normalno da trafo ne proizvodi shum( pobogu)... Dobro je vezan... samo sto vidis problem je sto znam energetiku ali ne znam elektroniku... ali ovom problemu definitivno dominira elektronika... mislim da jedna pedala dokazuje sve te chinjenice...
Gitara sa magnetima kakvim god da su nece eliminisati buku pojachala nego vise harmonike sa zica ukoliko znate sta je to...Zato je Duncan, Di Marzio, EMG to sto jesu...

cacka wrote:Evo meni je palo nesto na pamet...

Koja je gitara, koja distorzija i koje pojačalo?
zaboravio si da pitaš koji je trafo, jer je trafo glavni uzročnik problema!guv'nor wrote:cacka wrote:Evo meni je palo nesto na pamet...
Koja je gitara, koja distorzija i koje pojačalo?

Pa da ali to je već apsolutna istina, aksiom. Nego ja mislio da čisto još malo ispeglamo zvuk i šum nekim manje bitnim stvarima, ali to sve tek kada se stavi neki jači/veći trafo, naravno. 

Verovatno ... hehe ...guv'nor wrote:Pa da ali to je već apsolutna istina, aksiom. Nego ja mislio da čisto još malo ispeglamo zvuk i šum nekim manje bitnim stvarima, ali to sve tek kada se stavi neki jači/veći trafo, naravno.