Nux pedale

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Vaske023

Nux pedale

Post by Vaske023 » 29 May 2010, 22:54

Evo bas neko "patos" snizenje pedala u mixmusic-u:
http://www.kupujemprodajem.com/Extremni ... _id%5D=553
Evo i nekih snimaka sa youtuba:
[youtube]7jm03TBti6k&feature=PlayList&p=05E188A631516222&playnext_from=PL&playnext=1&index=3[/youtube]
[youtube]1XJif1CiyvQ&feature=related[/youtube]
[youtube]gHvwJVXUU5M&feature=related[/youtube]
Da li je neko imao iskustva sa ovim cherub nux pedalama i vrede li cemu :D ?Pozdrav!!! :ziveli:

xspaceman

Re: Nux pedale

Post by xspaceman » 30 May 2010, 12:32

to i mene interesuje! ajte ljudi...da cujemo utiske! :metal:

coca

Post by coca » 30 May 2010, 15:10

Sutra cu da pazarim jednu, mislim za ove pare cu da rizikujem, svakako sam hteo da pazarim nekog Behringera pa to je u tom rangu, a posto izgleda niko nema iskustva sa ovim pedalama ja cu se javiti ovih dana da saopstim utiske...
P.S.: nameravam da kupim flanger ili chorus, mozda i neki fuzz???
Pozdrav, Coca!!!

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 30 May 2010, 15:28

ej mene interesuje da li ovaj LM3 moze da se koristi kao looper? ako moze onda je strava, mada opet kako bi mi legao jedan RC-2. :roll:

xspaceman

Post by xspaceman » 30 May 2010, 16:16

coca wrote:Sutra cu da pazarim jednu, mislim za ove pare cu da rizikujem, svakako sam hteo da pazarim nekog Behringera pa to je u tom rangu, a posto izgleda niko nema iskustva sa ovim pedalama ja cu se javiti ovih dana da saopstim utiske...
P.S.: nameravam da kupim flanger ili chorus, mozda i neki fuzz???
Pozdrav, Coca!!!
ajd probaj i MF-6 modulacionu pedalicu...ima više efekata u sebi među kojima i chorus i flanger...mene interesuje kakav je tremolo i rotary na njoj!

Vaske023

Post by Vaske023 » 30 May 2010, 16:19

Ove pedale su po ceni iznad behringerovih,a rekao bi i po kvalitetu izrade.Sto se tice zvuka ne mogu da pricam jer ih nisam probao.Sa behringerovim pedalama sam imao iskustva,probao sam nekoliko i imao sam ultra distorsion.Po ovim snimcima mi se cini da je nux ipak bolji.S obzirom da je jos i snizenje mislim da su super za te pare.Dobro bi mi dosao neki reverb,al koliko vidim nemaju ga(bar ne u mix-u).Ovaj vintage overdrive mi se svidja,pa se nadam da cu skupiti kintu dok traje snizenje.
@Coca Aj ako pazaris iznesi utiske pa da cujemo vrede li cemu :D !Pozdrav i srecno!!! :ziveli:

Markony

Post by Markony » 30 May 2010, 21:40

Pre nekih dva ili vise meseci bilo je reci o Nux novostima u Mix Music-u. U to vreme sam po Net-u trazio da procitam bilo sta o ovim efektima i to vrlo bezuspesno. Cak je i oficijalni sajt Nux- Cherub bio u fazi izrade, samo Home page sa broken link-ovima. U to vreme cene Nux pedala i efekata su bile iste kao sada na "snizenju".
:ziveli:

PS Izmena, krajem prosle godine:
viewtopic.php?f=49&t=11227

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 30 May 2010, 22:13

whosyourdaddy wrote:ej mene interesuje da li ovaj LM3 moze da se koristi kao looper? ako moze onda je strava, mada opet kako bi mi legao jedan RC-2. :roll:
I ja bih baš volo da razumem o čem se radi sa ovom LM3 pedalom... :? Kao nešto spjiš mp3 plejer pa mož da ulupuješ do pet rifova iz raznih pesama... :?:
Ako je neko bolje razumio, molim da se javi...

coca

Post by coca » 31 May 2010, 15:46

Upravo sam pazario Nux FL-2 pedalicu (Flanger) i mogu reci da je odlicna za te parice koje sam dao za nju (20E), malo sam ovih dana googlao i mislim da je ta pedala po svojim karakteristikama klon Ibaneza FL5 Soundtank koji je polovan skuplji... Moji utisci su da je pedala odlicno uradjena iako je Made in China, Al kuciste koje odlicno fituje, potovi su takodje odlicni i imaju gumene navlake, kuciste za bateriju je jedno od najboljih resenja koje sam video do sada, sto se tice zvuka on je vise nego odlican za te parice... Moze cak da se dobije i Chorus zvuk posto od potova ima sledece:depth, rate,f.back,width..
Medjutim kad sam otisao da kupim ovu pedalu mislio sam da imaju sve one sto su ponudili na reklami, ali kad odes na noge to izgleda drugacije, ja sam bio zainteresovan i za fuzz koji je bio prodat, ostalo im je jos nekoliko pedala da znam to je neki OD, CH, a sto se tice MF-6 nisam primetio da ga imaju pa ga nisam ni probao... Sve u svemu u odnosu na Behringer pedale su bolji po mom skromnom misljenju i kvalitetnije izrade u svako pogledu...
Pozdrav, Coca!!!

Hotstepper

Post by Hotstepper » 01 Jun 2010, 02:45

...nisam drzhao u ruci ove pedale nit sam ih chuo uzhivo(pa nebih da blatim), al gledajuci sad snimak predstavljanja ove chorus/delay pedale nisam bash odushevljen..
A prekidach na pedali (za promenu efekta) je kao na kineskim igrachkama, isti!
... koliko rekoste 20-25e?
nije to ni tako malo para...

coca

Post by coca » 01 Jun 2010, 14:01

Moj dobronameran savet je da probas sve pre nego sto "osudis", tako jedino mozemo da zaobidjemo predrasude, btw svi imaju pravo na sopstveno misljenje...
Nista licno!!! Pozdrav, Coca!!! :) :) :)

Hotstepper

Post by Hotstepper » 01 Jun 2010, 23:44

Coco, ako pazhljivo prochitash, nisam nikom sudio samo sam rekao da nisam odushevljen.... tu pre svega mislim cena/dobijeno.
Zvuk (iako je YT snimak) ne odaje utisak da je chorus ni blizu onog shto npr. daje beringer (koji je vishe nego dobar s obzirom na cenu, svirao sam na njemu pre koji dan satima, i radi posao)
i nemoj reci da taj prekidach nisi vidjao na kineskim robotima igrachkama? :D
tvoj flanger je mnogo jednostavnija pedala, nisu imali ni puno gde da pogreshe, ovo delay/chorus chudo nemaju ni mnogo "kvalitetnije" marke... :) :) :ziveli:

Vaske023

Post by Vaske023 » 03 Jun 2010, 16:37

@ Coca Znaci ipak vrede te novce :D ,cim budem u mogucnosti svraticu u mix da ih probam(a nadam se i pazarim neku).Pozdrav!!! :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Jun 2010, 16:45

O Nux pedalama smo ranije govorili: viewtopic.php?f=49&t=11227

Post Reply