Ne daj se Cacka, ne daj se godinama!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Stavicu u potpis ...xspaceman wrote:sjajno za staviti u potpis na profilu!cacka wrote: ... Nego kad se distorzija ukljuchi trafo reaguje u smislu nesto na foru kao kad si mu nabio gain... i onda se tako i ponasha...
Ma kapiram i ja njega, covek energeticar, trafo mu je zakleti neprijatelj po definiciji.guv'nor wrote:Meni je fascinantno to što se Cacka ne da zbuniti ma šta Dersu pokušao.![]()
Ne daj se Cacka, ne daj se godinama!
Zamisli da ima lampasa pa da ratuje sa oba (PT & OT).![]()
Mislis, najlakse je okriviti jedinu komponentu kroz koju audio signal u pojacalu i ne prolazi.guv'nor wrote:Ok je to, nego ne znam ko treba da se pojavi i šta da kaže da bi se obratilo malo pažnje na magnete, ožičenje gitare, kablove, distorziju koja se koristi, loše/stare kondiše u pojačalu, uzemljenje u prostoriji i još par stvari. Najlakše je okriviti trafo, kada on jedini ne zna da se brani.![]()
Da, ali bi mu onda samo jedan OT pravio problem posto ima samo jednu dist pedalu pretpostavljam. E, a kad bi nakacio dve dist pedale, onda bi oba OT pravila problem. I mrezni. I onaj u zgradi/podstanici. I onaj u Obrenovcu.
Ja bi ubacio jos jedan trafo odma' iza distorzije sa obrnuto motanim kalemom da kompenzuje sum. Humbucker trafo izvedba. tu bi odma' pao godinu iz Osnova Elektrotehnike I, ali ko sto Lepa brena kaze 'skola je za one koji nista drugo u zivotu ne znaju da rade'.guv'nor wrote:Jes' vala, malo ga preterasmo, ali mora ponekad, zdravo je to.![]()
![]()
Nego šta je bilo na kraju, Noise Suppressor ili zamena trafoa?(Šala, šala, nećemo više!)
I bassa i trebla. I distorzije. Na svakom boljem mreznom trafou imas EQ i Gain kontrole, pa menjas po zelji.vasko wrote:kako oversized napajanje utice na zvuk?
vise bassa?
Dersu Uzala wrote:ali ko sto Lepa brena kaze 'skola je za one koji nista drugo u zivotu ne znaju da rade'.
Dersu Uzala wrote:Humbucker trafo izvedba.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest