... archtop.com

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Jimmy Henderson

... archtop.com

Post by Jimmy Henderson » 19 Dec 2007, 22:13

Najljubaznije molim Savu da poseti ova sajt. ako i nije znao za to , verujem da ce biti ugodno iznenadjen
mislim na to da je Sava dosta dobro informiran sa takvim modelima gitara
isto tako molim Savu da nama laicima pokusa nesto vise reci o tom gitarama.
hvala !

Sava

Re: ... archtop.com

Post by Sava » 20 Dec 2007, 16:42

Znam za sajt, ali ne znam ništa više od ostalih forumaša o temi. Volim gitare sa šupljim telom, ali većinu ovih sa sajta nikada nisam ni video uživo, a kamoli probao. Generalno sve ove gitare se poprilično razlikuju po zvuku kao i "daščare". Neke naginju jazz tonu, neke rock, ali ono što bi trebalo da im je zajedničko je dobar sustain i vrlo slatki i muzikalni srednji tonovi. Znaš da sam zaljubljen u 335 i to je najuniverzalnija gitara koju poznajem. Sa 57 pickupima možeš da sviraš baš sve od jazza do rocka. Ma prodaje se jedna 335, ali...

Malo OT: na onom drugom forumu si najavio da si naručio gitaru i da je čekaš, ali da nećeš da kažeš koja je. Dotle sam ispratio, a ako si rekao koja je ponovi to ovde za mene. Ja licitiram da je to Blade. Da li je?

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 20 Dec 2007, 21:55

Zdravo Sava !
Da, trebalo bi njima tamo upasti i jednostavno sve videti i probati :cekic:
ma salim se .
koliko sam video , te njihove cene ........
ako se secas , u onom forumu sam se krstio zbog cene za Suhr-Scott Henderson model gitare ... a ovi.....
Bio sam na samoj ivici noza da kupim Suhra . i drago mi je da nisam kupio .
Nakon silnih "mucenja" sta da kupim , i zahvaljujuci Rockettu i donekle i tebi ,
i samoj sreci da se ta gitara pojavila u zadnji cas na Levinsonovom sajtu,
odlucio sam se , dao kaparu,
za Blade Texas Custom 20 - jubilarni model (povodom 20 god. postaojanja Blade gitara)
Ta gitara jednostavno ima sve sta trebam ! Vrat je 12 i po cola , niej debeo , taman za moje ruke ,
sperzel , bez huma i jos stosta...............
a najavaznije je ( iskreno se nadam) da je levinson ostao dosledan sebi i svojoj cuvenoj kvaliteti.
ono sta nmi je mali kamen smutnje , to je Falcon tremolo .
Od ovdasnjeg muzicara cuo sam da je Falcon pre manjkav nego dobar. e sad ga hebi , neznam zasto.
nazalost, na youtube ili negde drugde jos nisam naisao na neki demo snimak tog jubilarca
pa i neznam kako to zapravo zvuci.......... jest da sam isao na rizik , ali sama reputacija , kao i izjave
svih onih koji su imali Blade u rukama , uverili su me da sam napravio najbolje.
Trenutna cena za tu gitaru je 1.070 evra. i cekam je vec vise od mesec dana.
Negde je zapelo na potezu Japan-Kina-Svajcarska-Kontrola kvalitete.
Ukolikomi ne stigne tamo do sredine januara , onda cu odabrati nesto drugo. Nadam se najboljem.

Sava , na gibiju 335 se ne vezba , jel tako ? to je gitara za one koji su daleko otisli sa sviranjem .
recimo da kupim polovnog 335 . i moram vezbati i uciti na njoj . a pare su velike , i onda bih stalno bio u strahu
da se nesto ne dogodi gibiju . gitara je vise za studio i za nastupe.

svejedno se nadam da ces nesto zanimljivo naci i videti na tom archtopu i sve nas koji volimo gitare ,
obradovati sa svojim komentarima .

lepi pozdrav !

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Dec 2007, 00:20

NE verujem da će Falconov tremolo biti neki veliki problem... verujem da se gospodin Levinson itekako razume u gitare da odredi šta je dovoljno dobro da ide u Blade. Falconov sistem je samo relativno nov na tržištu i malo je ljudi imalo prilike da ga svira, to je sve.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Dec 2007, 00:35

->Harmony Central User Reviews: Blade Guitars California Custom<-: "Falkonov tremolo stvarno ostaje u štimu..." "Tremolo dizajniran od strane Bladea - leži na telu gitare ali pokreće žice gore-dole - NIKAD se ne raštimava! Čak ni kada pukne žica. ODLIČNO." "Moj guitar tech obožava taj tremolo - NIJE MOGAO da ga natera da se raštimuje." "Taj tremolo sistem je najbolji koji sam ikada video."

->Harmony Central User Reviews: Blade Guitars RH-4 Classic<-: "Naročito tremolo zaslužuje sve pohvale, nikada nisam imao gitaru koja je bolje držala štim!" "Tremolo radi jako dobro i skoro je nemoguće raštimovati gitaru." ""Falkonov tremolo je vrlo pouzdan."

Dakle! Nemoj da te iko zeza...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 21 Dec 2007, 00:42

Ako je to onaj tremolo koji ima mogucnost da ostane u stimu i nakon pucanja zice... JA sam ga probao... Super je... naravno nisam iskidao zicu (ubili bi me oni iz Artista) ali sam ga malkice dive in i dive out dirkao i radi perfektno... mislim Radi sve sto i FR, ali nije Float... ima neku drugaciju filozofiju... Procitajte u nekom od Sound&Muzik magazinu.

Sava

Post by Sava » 21 Dec 2007, 10:08

Jimmy Henderson wrote: Sava , na gibiju 335 se ne vezba , jel tako ? to je gitara za one koji su daleko otisli sa sviranjem .
recimo da kupim polovnog 335 . i moram vezbati i uciti na njoj . a pare su velike , i onda bih stalno bio u strahu
da se nesto ne dogodi gibiju . gitara je vise za studio i za nastupe.
Isto kao i na svakoj drugoj gitari zašto bi 335 bio izuzetak? E sada da li je toliko ulaganje nekome isplativo ili nije druga je priča. Meni kao sobnom sviraču bila bi dovoljna bilo koja gitara, ali svejedno voleo bih da imam "mrtav kapital" u rukama kada se zabavljam svirkom. Praktično nikome nije isplativo da kao sobni svirač drži bilo kakav skuplji instrument u kući, ali svaki hobi mnogo kšta pa i ovaj. I ono što je najinteresantnije: prema mom iskustvu najbolji komadi opreme su u rukama amatera koji nigde ne nastupaju. Tako sam kod jednoga svirao tri akustične gitare u ukupnoj vrednosti 10-ak hiljada dolara, drugi ima izuzetno dobrog starog Stratocastera iz tamo neke godine kao i Twina jednako starog i vrednog.

Čestitam ti za Blade! Verujem da je izbor odličan jer sam u Artistu probao nekog jeftinog Blade na Peavey Classic pojačalu i jako mi se dopalo i kako to sve zajedno zvuči i kako gitara leži u ruci. Vrat tog primerka je nešto ravniji nego na mom Stratocasteru, ali svakako jako dobar. Postignuti zvuk je bio vrlo pitom i muzikalan.

Post Reply