Pedala za distorziju :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 14 Oct 2007, 11:52

@ dejankuki, ja se izvinjavam...mislio sam da sam dao dovoljno informacija. Znanje solidno, pojacalo Brand X X15R, gitara Squier Stratocaster (standard). Vec sam napisao kakvom zvuku tezi.

@ Critical, probacu, mada mislim da mu se smucilo da pritiska overdrive na pojacalu :P. Tesko ce se strpeti :)

Jos neki predlog?

Edit: Da li je ovaj MT2 previse "masan"? Iz naziva bih rekao da bas nije za Guns, Zeppelin...?

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 17 Oct 2007, 00:19

Mogu molim vas neki predlozi? Idemo sutra da pogledamo, da znam na sta da obratimo paznju!

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 17 Oct 2007, 01:27

evo ti mt2. Sve je proslo kroz simulaciju pojacala kako bi licilo koliko toliko na gitaru :)
Podesavanja su od prilike high:4 low:7-8 middle:6 middle freq (dok ne krenem da mrdam posle) 9.
Prvo ti je clean gitara, pa sa minimumom dista , pa dist na pola , pa na max.
Kad krenu ovi "rifovi" sve je isto samo je middle freq prvo na minimum, pa na sredini pa max.
Sve dalje ti je setanje middle freq da vidis koliko razlicitih zvukova mozes da dobijes... e sad ovo sve vazi za ova moja podesavanja. Cim pomeris middle na neku drugu vrednost m. freq se drugacije ponasa....oduzimas i dodajes prakticno.

http://www.box.net/shared/m5rddnhsnd

nadam se da pomaze.

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 19 Oct 2007, 00:17

Hvala, Knight!

Bili smo da Marica i Mitrosa. Maric ima MXR i Dunlop a to je previse skupo za njegov budzet (ali sam ja balavio nad Phase 90 :D)
Elem, u Mitrosu ima onaj rack sa Digitechovim pedalama (mali milion) i lepo kulturno uzmes nekog Fendera i isprobavas na sluske. Elem, posle njegovog (ja sam probao SRV Strat :P) i mog isprobavanja najjaci utisak je ostavio Hot Rod (mozes da dobijes fuzz tone i tvrdji sto mi se svidelo).
Boss MT2 nije bio-hteo da probam po preporuci (mada ne verujem da bi presao budzet toliko).
Elem, ja sam potpuno zadovoljan tim Hot Rodom (mada nisam iskusan, verovatno bi mi neka dosta skuplja pedala sa rock distorzijom zvucala slicno), ali ako nicim drugim ono tim sto moze da se dobije zvuk koji nam treba.
Elem, stvar je jos na razmatranju (videcemo da li postoji potreba za procesorom). Eh da, kvalitet izrade nije presudan (mi smo fina deca :D) i cini mi se da je Digitech sasvim zadovoljavajuc (nije ona najgora plastika).

dimmu
MF veteran

Re: Pedala za distorziju :)

Post by dimmu » 21 Dec 2007, 01:03

pozdrav! chitam vashe postove na forumu,stvarno je odlichan i mnogo ste mi pomogli..
treba mi savet za distorziju lomim se da li da uzmem mt-2 ili metal master budzet je do nekih 60-70e(kontam uzeti polovnu) ja sviram 4-5 meseci uglavnom blek tu i tamo bi svirao death..

Void
kulen zmija

Post by Void » 22 Dec 2007, 06:10

Matori, BOSS je keva za Black/Death/Thrash...ili neki takav malo ostriji pravac....Kupuj MT2 i garantujem ti da neces pozaliti.....mozda da skupis jos nekih 20-ak jura pa da ga kupis novog, to ti je najbolja opcija....

PozZzZz.....

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 23 Dec 2007, 03:08

ja sam uvek za to da se stegne bulja i prikrpi jos koja sitna kinta, da bi se pazarila prava sprava. i moj savet je da se pristedis malo i kupis OK dist.

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 23 Dec 2007, 13:40

hvala ljudi! a shta je sa metal masterom mozhete mi reci kakva je ona pedala? ja sam chuo da je jedina razlika izmedju mm i mt-2 to shto je gain kod mastera na maximali a kod mt-2 mozhe da se povecava,jel greshim ili ima josh razlika?

Void
kulen zmija

Post by Void » 23 Dec 2007, 21:08

zaista ne znam tacnu razliku izmedju MT2 i MM, ali od nekih 20 ljudi koje znam da koriste Zoncinu, svi kazu da nema bolje pedale za metal....kad mog ucitelja gitare sam isprobao Zone, i mogu samo da kazem......MASNOOOOOOOOOOOO....u pravom smislu te reci.....znaci pedala reze kao luda....za Death metal stvorena.......ako ces da sviras neki Black tipa Darkthrone, onda ti pedala ne treba....samo ukljucis masinu za pranje sudja i ona ce odraditi posao dzitre....xexexe....ako ces da sviras nesto tipa Dimmljeni Burgeri ( Dimmu Borgir ) ili Satyricon, onda ce Zoncina da odradi posao VRHUNSKI...bas kako treba......

Ne znam da li si cuo za Death Metal distorziju, mislim da je Digitech isto u pitanju, po komentarima koje otavljaju ponosni korisnici vec pomenutog proizvoda, rekao bih da je isto do jaja....u svakom slucaju overi i nju, ona je jeftinija koliko mi se cini, znam da ju je neki lik prodavao polovnu za nekih 50 jura.....mislim da nije toliko bitno da li ces svirati Black ili Death, za oba pravca distorzije treba da ispunjavaju iste uslove: da daju nevidjenu masncu zvuku :twisted: ( xexe, svima nam je to u krvi :D )......i ono najvaznije je: da budu sto jeftinije...... :cekic: .....salim se naravno............mada...... 8)

P.S. Koje pojacalo imas, ako sme da se zna.....

XtrmntR

Post by XtrmntR » 24 Dec 2007, 00:02

Chisto radi info-a, Death Metal u Aritustu(BIH) koshta 55evra NOV, a mislim da je u Mitrosu(BG) jeftinije jer imaju sada novogodishnji popust(i na ostale Digitech pedale)...
Moj izbor od te tri, znachi metal master, death metal i mt2, je MT2.

Void
kulen zmija

Post by Void » 24 Dec 2007, 00:52

UUUUuuuuUUuuUuuUuu....pojeftinio Death Metal.....vredi ici i pogledati...mislim, za te pare bi trebao solidno da sljaka....jel ima neko iskustva sa ovom pedalom..???

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Dec 2007, 01:42

Ima samo jednu brzinu - Ili je ЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏ ili je isključena. Ili sviraš death metal ili ti je pedala isključena, razumeš? Uključiš je - ЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏ i samo ЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏ. Ako 24/7 sviraš death, ok. Ako sviraš još nešto drugo - nećeš to svirati tom pedalom.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 24 Dec 2007, 02:29

istina, isto vazi i za Boss HM3, Hyper Metal dist. cim sam poceo da svimra nesto jos sem metala, aa to je bilo pre desetak godina, pao joj je rejting kod mene.

Void
kulen zmija

Post by Void » 24 Dec 2007, 02:41

Rocket Roll wrote:Ima samo jednu brzinu - Ili je ЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏ ili je isključena. Ili sviraš death metal ili ti je pedala isključena, razumeš? Uključiš je - ЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏ i samo ЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏ. Ako 24/7 sviraš death, ok. Ako sviraš još nešto drugo - nećeš to svirati tom pedalom.

.....tako sam i mislio....@dimmu, ako ces svirati po kuci stalno Black/Thrash/Death i ako ces sa nekim bendom raditi stvari na taj fazon, onda ne mozes da pogresis.....

@dimmu, mozda je najbolje da kupis polovnu Death Metal papu, i jos ti eventualno ostane nekih 50 jura da kupis jos nesto....mozda neko kompresorce....ili tako nesto...

XtrmntR

Post by XtrmntR » 24 Dec 2007, 08:43

Rocket Roll wrote:Ima samo jednu brzinu - Ili je ЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏ ili je isključena. Ili sviraš death metal ili ti je pedala isključena, razumeš? Uključiš je - ЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏ i samo ЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏЏ. Ako 24/7 sviraš death, ok. Ako sviraš još nešto drugo - nećeš to svirati tom pedalom.

Pa nije bash da je tako u potpunosti, mada dobrim delom jeste... Mislim, postoji mogucnost da sa njom dobijesh neki "malkice" mekshi zvuk za solo(ali opet solo u metal fazonu), ali da svirash blues sa njom, to bash nece ici.... :)

@Dimmu, verujem da cesh sa ostale 2 dobiti shiri dijapazon zvukova, ali su zato i skuplje. :)

Post Reply