Ibanez Tremolo ?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

SpaceCow028

Ibanez Tremolo ?

Post by SpaceCow028 » 14 Jun 2010, 20:02

Pozdrav svima!
Ovako za koji dan uzimam gitaru i mislim da cu uzeti nekog Ibaneza, tu do nekih 500e.
Ova dva su mi zapala za oko :
RGA42T : http://www.musiccentar.com/i-3799/ibane ... cna-gitara
RG350DX : http://www.musiccentar.com/i-1038/ibane ... cna-gitara

E sada, sta je problem.. Gledao sam po nekim stranim forumima a i neki review na YouTube i vecina njih kaze da ima los flojd (Edge III Tremolo - Obe gitare imaju ovaj)..
Da li imate neka iskustva sa ovim ? Gitare mi se stvarno svidjaju, od izgleda do zvuka ali me plasi flojd kao sto rekoh.. Kazu pusta stim, ubija xD (da ne spominjem Dive Bomb..)
Ae pomazite :)

Jedan moj drug ima Ibanez S420 (ova gitara ima drugaciji flojd, eo pa pogledajte http://www.musiccentar.com/i-3808/ibane ... cna-gitara ) i kaze mi da gitara mnogo dobro drzi stim..Znam ga, svira 5h dnevno.. Gitara mu nije losa, mada mi je glupo da kupim istu gitaru, a i ne svidja mi se nesto posebno (duga prica)...

Imate li neki savet ?
Hvala i ziveli!

mislim_stvarno

Re: Ibanez Tremolo ?

Post by mislim_stvarno » 14 Jun 2010, 20:20

e, toliko puta je pisano o tom tremolu ovde, ali jbg...
viewtopic.php?f=20&t=12767&p=171684&hilit=edge#p171684
potrazi jos, mislim da ima
tremolo nije top shelf, ali sigurno nije sranje. Ako se nastimuje radi dobro i sve izdrzava. Meni je godinama radio kako treba, kao i nekim drugim ljudima na forumu. Neki se zale, ali toga ima uvek....

Jbg, pravljen je od neke losije legura, pa ce se istrositi, ali to je slucaj sa tim budget resenjima...

Zasto ti se ne dopada s serija? meni je ta gitara tonski mnogo bolja od rg iako sam rg imao 3 god.

Margos

Post by Margos » 14 Jun 2010, 20:33

Svidza mi se ovaj RGA42T

SpaceCow028

Post by SpaceCow028 » 14 Jun 2010, 20:35

U tom slucaju se izvinjavam za post!

Znaci ovaj iz S serije ima bolji flojd ? Meni je samo vazno da mi ne pusta stim..

Nije da mi se S serija ne dopada, ali mi se jednostavno vise svidja npr RG.

Hvala na odgovoru :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 15 Jun 2010, 01:12

RG ima odlican tremolo, nego ljude mrzi da ga setapuju kako treba. Ja se vec godinu i nesto preko IZIVLJAVAM nad gitarom. Ukljucujuci drzanje gitare samo za vrat i tremolo arm, divebombs, sve-i-svasta, i odlicno drzi stim. RG ima top lockove, koji su must-have za bilo kakvo ozbiljnije koriscenje tremola (ozbiljnije as in mJetal). Magneti su meh, ali njih mozes zameniti kad ti dosade (kao sto smo uradili mislim_stvarno i ja). Vrat je izuzetno brz, dobra zavrsna obrada... Po mom misljenju best bang for the buck

kljaja

Post by kljaja » 15 Jun 2010, 22:50

Ja imam RG 350DX i nisam imao nikakvih problema sa tremolom (edge III) i koliko god se izivljavao...drzi stim..i super je ..samo treba dobro da ga nastimas...aa sto se tice gitare uopsteno...vrat je odliican...mislim bar meni odgovara..dosta je brz...e sad magneti su dobri ako ces svirati nesto heavy aali samo za to ii ni za sta drugo...na cleanu su posebno uzasni....ali njih mozes da zamenis...ugl gitara nije losa...po meni...odlican odnos kvalitet/cena...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 15 Jun 2010, 23:07

kljaja wrote:Ja imam RG 350DX i nisam imao nikakvih problema sa tremolom (edge III) i koliko god se izivljavao...drzi stim..i super je ..samo treba dobro da ga nastimas...aa sto se tice gitare uopsteno...vrat je odliican...mislim bar meni odgovara..dosta je brz...e sad magneti su dobri ako ces svirati nesto heavy aali samo za to ii ni za sta drugo...na cleanu su posebno uzasni....ali njih mozes da zamenis...ugl gitara nije losa...po meni...odlican odnos kvalitet/cena...
ovo isto sam i ja ponavljao gde god se pominje ibanez rg 3x0 :lol: znaci za svaku stavku :mrgreen: :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 15 Jun 2010, 23:30

A ono, cak i klin moze prosecan da se izvuce u medjupozicijama, npr kad pola necka radi sa singlom ili tako nesto

SpaceCow028

Post by SpaceCow028 » 16 Jun 2010, 00:52

Znaci zajebani magneti :P Ovi na RGA su predpostavljam slicni ?

kljaja

Post by kljaja » 16 Jun 2010, 01:00

mislim_stvarno wrote:
kljaja wrote:Ja imam RG 350DX i nisam imao nikakvih problema sa tremolom (edge III) i koliko god se izivljavao...drzi stim..i super je ..samo treba dobro da ga nastimas...aa sto se tice gitare uopsteno...vrat je odliican...mislim bar meni odgovara..dosta je brz...e sad magneti su dobri ako ces svirati nesto heavy aali samo za to ii ni za sta drugo...na cleanu su posebno uzasni....ali njih mozes da zamenis...ugl gitara nije losa...po meni...odlican odnos kvalitet/cena...
ovo isto sam i ja ponavljao gde god se pominje ibanez rg 3x0 :lol: znaci za svaku stavku :mrgreen: :ziveli:
haha znaci ista iskustva... tak da to je to o RG 350...370... :D
theTrooper wrote:A ono, cak i klin moze prosecan da se izvuce u medjupozicijama, npr kad pola necka radi sa singlom ili tako nesto
Pa moze ali ne znam sta bih rekao... meni to uzasno zvuci...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Jun 2010, 07:31

theTrooper wrote:A ono, cak i klin moze prosecan da se izvuce u medjupozicijama, npr kad pola necka radi sa singlom ili tako nesto
meni je najbolje zvucao neck hum, a i on je bio bzvz... uvek se smorim kad sam morao na probama da odsviram nesto na klinu sa ibbyem... :(
SpaceCow028 wrote:Znaci zajebani magneti :P Ovi na RGA su predpostavljam slicni ?
ma nisu toliko strasni, mogu da se nameste ok, ali bice samo ok... ne ocekuj previse...

SpaceCow028

Post by SpaceCow028 » 16 Jun 2010, 14:55

Ako je samo clean onda je ok, svakako ga ne koristim toliko..Sa bendom najvise sviram metal a ovako kuci Steve Vai / Joe Satriani itd.. ;-)
Mada svakako cu pogledati kada odem, a ako su bas losi, onda se mozda i predomislim..Mozda uzmem nekog Jacksona..Jackson DXMG ima EMG magnete mada ne znam nista ostalo :lol:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Jun 2010, 16:02

Taj jackson ima pasivne emg hz magnete. Ne ocekuj onaj zvuk kao sa aktivnim. Ja imam 90% istu gitaru, dx10d. Razlika su magneti i boja hroma (dxmg ima crni hrom, moja ima hrom hrom :mrgreen: ), i na mojoj su naopako postavljeni sharkitji. :mrgreen: Ja sam gitarom mnogo zadovoljan. Ako trazis zvuk aktivnih magneta, onda ti je bolja solucija da uzmes ovaj dx10d i na njega ugradis emg 81/85 ili neku slicnu kombinaciju, ili da odmah pljunes kintu za dkmg koji osim aktivnih magneta ima i bolji floyd, nesto tanji vrat, drugo drvo za telo...

vec sam na nekoj temi o kupovini gitare pricao o razlikama izmedju rg-a i jacksona, pa potrazi, mozda ti pomogne, cini mi se da je tema na prvoj stranici ovog podforuma... Verovatno ce se odlucivanje svesti na osecaj koji budes imao kad ih uzmes u ruke, jer su vratovi dosta drugaciji (mislim na ibanez i jackson), a naravno i ton je drugaciji.

Margos

Post by Margos » 16 Jun 2010, 18:02

Jackson je zakon :homer:

SpaceCow028

Post by SpaceCow028 » 16 Jun 2010, 20:32

Eh posle vise sati razmisljanja, ovi magneti mi predjose u "kompleks" :P
Mozes li mi reci kako to gledas da li su pasivni ili aktivni ?

Nemojte da me shvatite pogresno (ne zelim da se ova tema pretvori u "pomoc oko izbora gitare" itd :P ). Ja sam spremio tu do nekih maks 500e za gitaru i 300 za pojacalo..mada mi svi govore da uzmem sto bolju gitaru, pa posle pojacalo..Sto znaci da cu uzeti dobru gitaru (Jacksona) i neko malo pojacalo, najverovatnije Kelly KE3 ili mozda DKMG - Prvo moram dobro da ih isprobam, posto ocekujem da ce biti velike razlike u zvuku, posto ipak imaju dva dosta razlicita magneta.

Ako uzimam gitaru + pojacalo onda nekog od navedenih Ibaneza :) Planiram Laney LV100 ili mozda Randall RX75RG2 - Ako uzmem RG350DX, posto je samo 430e, za razliku od ostalih..

Sve u svemu, hvala na odgovorima :) Ziveli!

Post Reply