Ibanez Tremolo ?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Ibanez Tremolo ?
Aktivni magneti imaju ugradjeno predpojacalo u sebi. Tj, najjednostavnije objasnjeno, koriste baterije za pojacavanje izlaznog signala. Pasivni su najobicniji magneti. Generalno, dosta ljudi preferira pasivne zbog unikatnog karaktera koji ima svaki magnet, dok pasivni rade manje-vise isto u bilo koju gitaru da ih stavis. Ono, najkrace objasnjenje
- mislim_stvarno
Nemoj da te to toliko nervira. Sta god da se odlucis da radis, isprobaj sve gitare koje si pomenu, znaci ibanez rg, rga, jackson dxmg, dkmg, ke3, a moj ti je predlog da probas jos i ibanez s seriju (kosta oko 50k din) i jackson dx10d (meni su ove dve mnogo bolje gitare od rg-a, a slicne su cene), kao i jackson dk2 i dk2m (kostaju oko 53k).SpaceCow028 wrote:Eh posle vise sati razmisljanja, ovi magneti mi predjose u "kompleks"
-
Jos jednom, hvala na odgovorima i na pomoci 
Nasao sam na Google sta su pasivni a sta aktivni magneti, mada kako cu ja znati kada je pasivan a kada je aktivan ? Kada budem gledao gitare itd.. - Jbg to nisam mogao pronaci, mada mozda mi je negde i promaklo.
Poslusacu savete i isprobacu obavezno S seriju, zapisao sam 2-3 modela koja mi izgledaju ok
Nego mi mrzi sto cu morati da se cimam do Mitrosa za Jacksone, a za Ibaneze cu morati do MusicMedia..

Nasao sam na Google sta su pasivni a sta aktivni magneti, mada kako cu ja znati kada je pasivan a kada je aktivan ? Kada budem gledao gitare itd.. - Jbg to nisam mogao pronaci, mada mozda mi je negde i promaklo.
Poslusacu savete i isprobacu obavezno S seriju, zapisao sam 2-3 modela koja mi izgledaju ok

Nego mi mrzi sto cu morati da se cimam do Mitrosa za Jacksone, a za Ibaneze cu morati do MusicMedia..

Hmm... Aktivni su u 80% slucajeva EMG zatvoreni magneti, znaci sa plasticnim poklopcima. Takodje, gitare sa aktivnim magnetima obicno sa zadnje strane imaju posebnu rupu za ubacivajne baterije od 9v, mada nije obavezno da je tako odvojeno
- mislim_stvarno
da, ali postoje i emg pasivni koji izgledaju skoro identicno, tako da pogledaj zadnju stranu zbog baterije, i procitaj specifikacije gitare pa ces znati...

imaju ibaneze i u mitrosu, jedino ne znam da li imaju rga, ali imaju rgd...SpaceCow028 wrote:Nego mi mrzi sto cu morati da se cimam do Mitrosa za Jacksone, a za Ibaneze cu morati do MusicMedia..

Joooj RGD..... me wantmislim_stvarno wrote:da, ali postoje i emg pasivni koji izgledaju skoro identicno, tako da pogledaj zadnju stranu zbog baterije, i procitaj specifikacije gitare pa ces znati...imaju ibaneze i u mitrosu, jedino ne znam da li imaju rga, ali imaju rgd...SpaceCow028 wrote:Nego mi mrzi sto cu morati da se cimam do Mitrosa za Jacksone, a za Ibaneze cu morati do MusicMedia..![]()