Splitovati ili ne splitovati? Pitanje je sad!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Splitovati ili ne splitovati? Pitanje je sad!
Dobri su magneti, Seymour duncan sh-4 i sh-2 i zvuce predivno splitovani. Nisam jos stigao da obavim konverziju, mozda vam nesto i snimim kad to uradim 

-
Split Rules!
odakle 5 zica od 2 kalema?
2 kalema = 4 kraja?

2 kalema = 4 kraja?

radi se o masi. 2 zice za svaki kalem + masa. Ima na sajtovima sa semama sve objasnjeno.
daj link sa nekom jasnom slikom ako ti nije tesko

5. zica je zalemljena na metalni dio kucista magneta
znaci tu samo jedan kalem radi,a jedan je samo da podigne masu za naizmenicni potencijal,da potre sum?
pazi kad su desnom kalemu oba kraja na masi????

- Dersu Uzala
Ne. Oba rade. Struja pici redno (ili paralelno) kroz oba kalema.vasko wrote:znaci tu samo jedan kalem radi,a jedan je samo da podigne masu za naizmenicni potencijal,da potre sum?
E, a kako uopšte izgleda to rasklapanje kompletnog magneta da bi se sa svakog coila izvukla još po jedna žica
Iskreno, mrzi me da zbunjujem pretraživač dok to ne preformulišem na službeni jezik.. . pa ako neko ima šemu pri ruci

Iskreno, mrzi me da zbunjujem pretraživač dok to ne preformulišem na službeni jezik.. . pa ako neko ima šemu pri ruci

- Dersu Uzala
nema nista od toga, izbi si to iz glave
. Nove magnete pazari a ove prodaj nekom ko nece da splituje. 

Neeeeeee, NE Smem da prodam te hamove!!! NIGDE takav zvuk više neću iskopati;
inače ti magneti imaju neki opičen karakter, k'o da si izukrštao L.P-la sa telekasterom, BAš na Toj gitari,
i ako rizično je, onda kontam da ima smisla što je baš tako (neizvodljivo, dakle).. .
inače ti magneti imaju neki opičen karakter, k'o da si izukrštao L.P-la sa telekasterom, BAš na Toj gitari,
i ako rizično je, onda kontam da ima smisla što je baš tako (neizvodljivo, dakle).. .

-
sub-one wrote:Splitovati...splitovao sam ja na mom music man-u, koji ima dva hama, nista se ne gubi, samo dobijas jos i strata prakticno(ako su dobri magneti)
Slazem se .....ja sam na svoju gitaru stavio gibson magnete sa Les Paula.....i namestio da radi sa stratovim prekidacem i jos dva mala on/of/on prekidaca...tako da se bira za svaki magnet (levi desni namotaj ili oba zajedno)...bridge ima opciju single coil, double coil serijski ili paralelno.......i kada to prosetas kroz 5 polozaja imas bas mnogho zvukova.....
samo prati svoj sluh i osecaj.......

Gaja
-
u toj opciji kada su oba kraja na masi(tog namotaja kao da nema) ,dobija se single coil od hambakera.....znaci biras prekidacem hoces single ili ham.....vasko wrote:znaci tu samo jedan kalem radi,a jedan je samo da podigne masu za naizmenicni potencijal,da potre sum?

ima logike,lepo si objasnio
Samo da dopunim temu, uradio sam ugradnju push-pull-a i splitovanje je online 
Mislim da sam dobio mnogo, a nisam primetio gubitak u nesplitovanoj poziciji (doduse nisam stigao na lampasu da probam jos
). Sad ce clean ovi da budu stvarno clean, uz sve modifikacije koje sam napravio na peavey-ju (magneti, prekidaci, push-pull) dobio sam PRS-a u malom
Evo i kratkog sempla, prvi deo je odsviran oba magneta standardno, drugi deo oba magneta splitovano.
http://www.box.net/shared/lxiqdpa0dp
P.S. Zice su mi klonja

Mislim da sam dobio mnogo, a nisam primetio gubitak u nesplitovanoj poziciji (doduse nisam stigao na lampasu da probam jos

Evo i kratkog sempla, prvi deo je odsviran oba magneta standardno, drugi deo oba magneta splitovano.
http://www.box.net/shared/lxiqdpa0dp
P.S. Zice su mi klonja