Gibson SG standard VS Gibson LP studio

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply

Gibson SG standard VS Gibson LP studio???

Gibson SG Standard
57
78%
Gibson LP Studio
16
22%

Total votes: 73

whosyourdaddy

Re: Gibson SG standard VS Gibson LP studio

Post by whosyourdaddy » 26 Jun 2010, 21:28

Image
"Watch out where the huskies go, and don't you eat that yellow snow"

Ej ne znam, ali kazu da je SG moze svako da svira i za razliku ok LP koji retko kome "legne", SG svakom odgovara. ;)

nebojsak

Post by nebojsak » 26 Jun 2010, 21:36

Postovanje fotke čike levo je direktno i brutalno uticanje na izbor u ovom slučaju :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 26 Jun 2010, 21:40

I need my S.A.S. (SG aquisition syndrome) pills now thanx to you Mr. Cortex :(

Haralampije

Post by Haralampije » 26 Jun 2010, 23:13

whosyourdaddy wrote:Image
Ovo sto cika Zapa stariji drzi neje Gibanica.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 26 Jun 2010, 23:38

Meni je SG nekako univerzalnija gitara, tonski mi je zanimljivija. I to toliko da sam spreman da zanemarim izgled, koji mi je vrlo odbojan. Sa LP nikad nisam bio na "Ti". Može biti da ja nisam gitarista koji iz te gitare ume da izvuče sve što treba, ali kad god sam svirao na LP imao sam utisak da vozim tesnom jednosmernom ulicom.

nebojsak

Post by nebojsak » 26 Jun 2010, 23:41

Kristijan wrote:Meni je SG nekako univerzalnija gitara, tonski mi je zanimljivija. I to toliko da sam spreman da zanemarim izgled, koji mi je vrlo odbojan.
Uf.

Ako postoji iracionalna stvar kod esdžijca, a koja me privlači onako na keca, to je njen izgled.

Za LP jednodimenzionalnost se slažem, osim činjenice da nema šanse da omašiš pogađanje koja đitra je u pitanju kad čuješ nešto odsvirano na njoj.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 26 Jun 2010, 23:44

Zanimljivo da je i meni SG dok ga nisam kupio bio najruzhnija gitara ever.
Medjutim i te kako sam promenio mishljenje. Ovo vec ne znam kako da objasnim :D

nebojsak

Post by nebojsak » 27 Jun 2010, 00:28

To je pošto si instant fanboy :mrgreen: treba opravdati toliku investiciju.

Ozbiljno, kome se ne sviđa SG oblik od rođenja, taj ne voli ni crnu čokoladu.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 27 Jun 2010, 00:36

Meni je SG prelep. Les Paul i SG mi se "kolju" oko prvog mesta sto se tice izgleda. Uopste nekako gotivim gibson skolu dizajna.

Najveca zamerka LP-ju mi je u tome sto mi je nekako zlocin tu gitaru ne nositi na najnizem podesavanju kaisa. Ima kul ljudi koji ga sviraju visoko na stomaku, al' mi generalno jako smesno izgleda... a kao sto vam je verovatno vec poznato, nije bas lako svirati gitaru koja vam visi medj kolenima :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Jun 2010, 06:41

cccira wrote:Najveca zamerka LP-ju mi je u tome sto mi je nekako zlocin tu gitaru ne nositi na najnizem podesavanju kaisa.
ja sam mislio da je ovo samo moj trip :lol:

Elem, sto se tice teme, u ovom slucaju estetika meni ne igra nikakvu ulogu jer sam nekako postao ravnodusan na SG, a LP studio mi dodje kao LP bez secera, :mrgreen: lici ali nije to-to, pa je jedino bitno ton, ja sam pre za lp ako moze da isporuci THE TON. :mrgreen: Ako studio to moze, lako bih presao preko zlatnog hardware-e i nedostatka bindinga. :mrgreen:

Ja sam skoro uvek za LP. Nekako sam u tripu da je lp muska gitara :lol: ono, teska za rame, a kad okines e rusi kuce :lol: , nije za pusis...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 27 Jun 2010, 07:48

Od Gibsona - 335. Ali nema 335 modela u studio klasi, a Standard 335 je 2200 evra.

Epiphone Nick Valensi Riviera je bio strašan deal, ali tog modela ima sve manje u prodaji.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 27 Jun 2010, 09:14

Ah, ako bih sasvim, sasvim gledao šta mene vozi, danas ipak mogu mirna srca da kažem - od Gibsona ništa. Ali između LP i SG - uvek SG.

Nebojša, ovo za crnu čokoladu moram da te demantujem. I to toliko da sam u iskušenju da stavim dupliran post, da bih na ovaj post sam sebi stavio +1 :D

dweezil

Post by dweezil » 27 Jun 2010, 10:17

SG se valjda pojavio posle LP-a mada se i on jedno vreme tako zvao (sam Les Paul je navodno trazio da se njegovo ime skloni sa gitare), posle su ga prekrstili u SG (skracenica od solid guitar) i 1961. godine kad se pojavio je def bio ultramoderna gitara, imao je brz vrat, lak pristup visokim pragovima i tanko i aerodinamicno telo. Neam pojma meni se kod Gibsona cas vishe svidja SG cas Les Paul oblik, a ono dobre su to djitre, masan sound i sve sto treba za humbuckerisanje. Mada ja sam vise za to uzmi mahagoni i humbuckere i (Floyd opciono) i napravi gitaru koja ce da izgleda lepse od ovih a imace podjednako masan i brutalan sound. Meni je Gibson pre sinonim dobrog heavy zvuka nego sto su mi lepe.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Jun 2010, 11:25

Da, za sve si u pravu, ja kad sam aludirao na proverenost SG dizajna, mislio sam na to da je stariji od Studio varijante LP-a. I na to da je dokazana gitara overall govoreci...
Sve u svemu to su jako dobre gitare, zavisi kome za koju namenu trebaju, to su skupe gitare, vrhunski instrumenti, nashe razmazhene ushi prekaljenih slushalaca i zaljubljenika u sound mogu naci zadovoljenje u kvalitetnom sound-u bilo koje od ovih gitara, a posle toga je sve na nashim prstima da izvuchemo ono shto zhelimo, ili da sa opremom koju imamo dobijemo great tone, shto bi reko Ford u Ljubinom potpisu. :)
Nebojsha, mozhda :mrgreen: , ali sad mi sve gitare sem onih nabrojanih u mom postu, izgledaju kao igrachke :mrgreen: a SG mi je prelep :)
I da, upao sam u takav trip da ako se ne vidi drvo, to se meni vishe u opshte ne svidja. I strata kad bih kupovao gledao bih da bude natural finish.

dweezil

Post by dweezil » 27 Jun 2010, 11:52

al kapiram te u potpunosti @Cortex kad si rekao da otkad si je kupio vise ne juris oglase i sl. jednostavno samo sviras i nashao si ton koji si zeleo, to je def najjaci osecaj i ono cool :D cheers u stvari mislim da je najjaci osecaj u svemu tome drzati gitaru koja je ono izmisljena pre 50 godina i osecati stvarno da je to to, tj. da je to sve sto ti treba u gitaristicko-tehnickom smislu.

Post Reply