Limited "Snake Head" Telecaster Prototype
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Guitar_thrill
- MF veteran
Re: Limited "Snake Head" Telecaster Prototype
Plasi me ono "no truss rod" 

Realno, jebes telca na kom ces svirati nesto tanje od .11 :/
6000$, bitno da je vintage, sa sve rđom i pohabanim lakom, to se sada prodaje. Toliko je ta pomama pustila
koren da čovek pomisli kako je cela industrija muzičke opreme degradirala u kameno doba, i sada svi treba da
skupljamo neke artefakte iz zlatnog doba "kada se znalo kako se prave gitare".
Malo skrećem sa teme, ali i kada pogledam oglase, ljudi prodaju đubre staro po 30 godina i traže dvostruko više
nego što su nova koštala svojevremeno (kada su takođe bila đubre). Doqrčio taj vintage trip.
koren da čovek pomisli kako je cela industrija muzičke opreme degradirala u kameno doba, i sada svi treba da
Malo skrećem sa teme, ali i kada pogledam oglase, ljudi prodaju đubre staro po 30 godina i traže dvostruko više
nego što su nova koštala svojevremeno (kada su takođe bila đubre). Doqrčio taj vintage trip.
- Guitar_thrill
- MF veteran
pa ne verujem bas da je ovo djubre....a i radjeno je za kolekcionare...
...ali eto i da sam kolekcionar plasila bi me pomisao da ne mogu kontrolisati vrat....

...ali eto i da sam kolekcionar plasila bi me pomisao da ne mogu kontrolisati vrat....
ima u Americi dosta telecastera od pine-a, sta znam zanimljivo zvuci, al ipak 6 000 bucks, to kupuju ljudi koji ce da stave u staklenu vitrinu. Iskreno nisam ni znao da je ova gitara prototip telecastera, mislio sam da su i prvi telekasteri i esquieri bilo od aldera i asha. A to sto nema shipku u vratu, mislim da nema toliko veze sa krivljenjem vrata koliko sa zvukom, neam pojma kako zvuci gitara bes trussroda, ne verujem da bi mis e dopao zvuk 

al snakehead je meni def ruzna glava. bljak, bzvz
U pravu si @Mogut dobrim delom.

al snakehead je meni def ruzna glava. bljak, bzvz
U pravu si @Mogut dobrim delom.
-
theTrooper wrote:Realno, jebes telca na kom ces svirati nesto tanje od .11 :/
Ja na akusticnoj i na archtopu imam .12-ice, ali na telcu .10. Sad si me ubacio u trip da podebljam situaciju.
-
Mogut wrote:6000$, bitno da je vintage, sa sve rđom i pohabanim lakom, to se sada prodaje. Toliko je ta pomama pustila

Nije ni meni jasno zasto prave ovakve gitare. Sto se mene tice, baja telac od 600$ pobedjuje sve ove bulistove.
The initial single-pickup production model appeared in 1950, and was called the Esquire. Fewer than fifty guitars were originally produced under that name, and most were replaced under warranty because of early manufacturing problems. In particular, the Esquire necks had no truss rod and many were replaced due to bent necks. Later in 1950, this single-pickup model was discontinued, and a two-pickup model was renamed the Broadcaster. From this point onwards all Fender necks incorporated truss rods.
Više o tome ovde.
I ja bih rekao da je sve ovo samo jahanje tog must-have-vintage talasa. Proći će i to...
Više o tome ovde.
I ja bih rekao da je sve ovo samo jahanje tog must-have-vintage talasa. Proći će i to...
nema potrebe za tripovanjem, .10 su sasvim ok za televertigo_beat wrote:theTrooper wrote:Realno, jebes telca na kom ces svirati nesto tanje od .11 :/
Ja na akusticnoj i na archtopu imam .12-ice, ali na telcu .10. Sad si me ubacio u trip da podebljam situaciju.

i ladno nisam znao da je Leo prvo izasao sa onakvom idejom za headstock, ja sam tripovao da je od pocetka znao da zeli 6 in line tele glavicu

u svakom slucaju zanimljivo
- Haralampije
Jbg,otkada su se Klepton,Rorika i SRV prosetali s izguljenim tamburama,bilo je zelja da neko ima bas takvu.....iz toga su se i izrodile Relic varijante,pa onda i relic za siroke mase(road worn) tu je i onaj trip da pokazes kako je djitra s tobom prosla sito i reseto(one lovacke fore,nagorelo od cigare,pozutela plastika,vukla se na hiljade svirki po gradovima,znoj izgulio farbu...a ti je kupio juce u radnjiMogut wrote:6000, bitno da je vintage, sa sve rđom i pohabanim lakom, to se sada prodaje. Toliko je ta pomama pustila

Jbg bolje ide prodaja.Gledaj to s vedrije strane,lakse ces da prezalis nju da cuknes,nego kad cuknes novu novcatu koja se sjaji i za koju si dao hrpu para.

Cifre idu i do 50000$,i razgrabe se brze nego one novine 24 casa na stanicama.

Ne, nikako mi nije jasan taj kolekcionarski trip. Uzmi vucaraj gitaru po probama, chukaj je na svirkama, za koju godinu ce sigurno biti road worn
. A i moras da je ne pazis, to je fora, ako stalno pazis da je ne chuknes, kako je stavljas u kofer sve picikato, nece nikad biti road worn. Kad te 'boli uvo samo da svira' onda postaje road worn
. Meni je poenta instrumenta da se svira, a ne da se pozira sa njim, zato mi nije zao ako ponekad u sluzbi svirke cuknem gitaru, izgulim pedalu i sl, ali izgleda da ima mnogo onih koji ne misle tako.

- Haralampije
To je moglo s nitro finisom,ove poliester,poliuretan i sl se ne gule,nisu tako nezne,postojanije su,ne puca lak,tako da svako relic-ovanje i pokusaj istog izgleda vestacko i smesno
To ti je k'o skupljanje u pocetku klikera,igracki,pa slicica,dresova,kasnije ploca,cdova,markica,knjiga...ne pitas za cenu,samo da imas.pa onda pocnes da skupljas i gitare i pojacala,
neke vremenom postanu vredne(kupio je novu 1956. ili sl),a neke kupujes kao da nadoknadis propusteno,kada si mastao o takvoj gitari iz izloga.Pa kada vec imas rorijev model,aj sad da uzmes i custom shop '61 da se cakli.Pa reko aj sad uzmi i autenticnog iz 1961.,pa jebes njega bez 1954. i 1956.,pa nije to to,ako nemam i Les Paula iz 1959 i 1958. i tako u krug,i posle 30-40 godina imas pozamasnu kolekciju vrlo vrednih komada i retkih komada(onda jednog dana postanes Majk Slabovski i imas ovo http://images.lilypix.com/thumbnails.php?album=2325 )...kao narkomanija,samo sto je trip uvek lep,nema negativnih posledica,nema smrti,nema hepatitisa,side i sl.I uvek mozes da rasprodas kolekciju za besne novce.

To ti je k'o skupljanje u pocetku klikera,igracki,pa slicica,dresova,kasnije ploca,cdova,markica,knjiga...ne pitas za cenu,samo da imas.pa onda pocnes da skupljas i gitare i pojacala,
neke vremenom postanu vredne(kupio je novu 1956. ili sl),a neke kupujes kao da nadoknadis propusteno,kada si mastao o takvoj gitari iz izloga.Pa kada vec imas rorijev model,aj sad da uzmes i custom shop '61 da se cakli.Pa reko aj sad uzmi i autenticnog iz 1961.,pa jebes njega bez 1954. i 1956.,pa nije to to,ako nemam i Les Paula iz 1959 i 1958. i tako u krug,i posle 30-40 godina imas pozamasnu kolekciju vrlo vrednih komada i retkih komada(onda jednog dana postanes Majk Slabovski i imas ovo http://images.lilypix.com/thumbnails.php?album=2325 )...kao narkomanija,samo sto je trip uvek lep,nema negativnih posledica,nema smrti,nema hepatitisa,side i sl.I uvek mozes da rasprodas kolekciju za besne novce.

Ne govorim o relic-ovanju, u smislu da lici na nekadasnje gitare koje su sad isvirane do besvesti, pa da to izgleda 'vintage', ko to zeli, sigurno mu je bitan kakav je lak. Govorim o tome da svog metalskog Ibaneza, novog les paul-a, ganc novog ESP-a, Peavey-ja ili bilo sta drugo sami dovedete u stanje da se vidi da ste prosli sito i reseto zajedno 
A jedini pravi nacin da se to postigne je da krenete sa sitom, pa predjete na reseto
Npr, vidite na steve Vai-jevom sajtu, slike izbliza njegovih gitara koje dugo svira (i po 20 godina), To su po izradi i konstrukciji moderne gitare takoreci, po pitanju materijala konstrukcije, lakova i sl. Ali se i tekako vidi da ih je drndao i prepravljao 20 godina, to je ono o cemu pricam, prozivite neku istoriju sa instrumentom, pa ce sigurno poceti bar izbliza da izgleda 'istorijski'

A jedini pravi nacin da se to postigne je da krenete sa sitom, pa predjete na reseto

Npr, vidite na steve Vai-jevom sajtu, slike izbliza njegovih gitara koje dugo svira (i po 20 godina), To su po izradi i konstrukciji moderne gitare takoreci, po pitanju materijala konstrukcije, lakova i sl. Ali se i tekako vidi da ih je drndao i prepravljao 20 godina, to je ono o cemu pricam, prozivite neku istoriju sa instrumentom, pa ce sigurno poceti bar izbliza da izgleda 'istorijski'