Čudan problem sa gitarom
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Čudan problem sa gitarom
Dešava mi se da se sa vremena na vreme na sekund potpuno prekine signal i onda postepeno ali brzo pojača.
Kao da jako brzo smanjim i pojačam volume pot.
Probao sam tri kabla i dva pojačala (uvek gitara direkt u pojačalo) i svaki put se dešava isto... Nisam otvarao gitaru, samo sam proverio ulazni džek na njoj i izgleda ok.
Jel ima neko ideju sta bi mogao biti razlog za ovo?
Kao da jako brzo smanjim i pojačam volume pot.
Probao sam tri kabla i dva pojačala (uvek gitara direkt u pojačalo) i svaki put se dešava isto... Nisam otvarao gitaru, samo sam proverio ulazni džek na njoj i izgleda ok.
Jel ima neko ideju sta bi mogao biti razlog za ovo?
Re: Čudan problem sa gitarom
ono sto mi ovako na blic pada na pamet potenciometar / mozda prljav ili hladan lem
mislim da bi trebao da otvoris da pregledas sve..
mislim da bi trebao da otvoris da pregledas sve..
Otvori dole gitaru, uzmi VD sprej. Poprskaj i cao. Bar sam ja tako uradio i bilo je sve ok. Pozdrav
- Haralampije
Mozda je ipak dzek u pitanju,okreci kabl dok je ustekan,i drmusaj blago levo desno,jel gubi signal?
Pot mogu da poprskam ali pot nit suska, niti krci, nit daje bilo kakve uobicajne znakove da bi trebao da se prska... no, moguce da je do toga.
Ne gubi.Haralampije wrote:Mozda je ipak dzek u pitanju,okreci kabl dok je ustekan,i drmusaj blago levo desno,jel gubi signal?
Liči mi kao da se recimo prazan kondiš nađe na putu signala....otprilike mi je ta pojava...
VD sprej skida necistocu, ali isto tako vremeno izaziva koroziju koja ti na elektronici nije potrebna.Makinov wrote:Otvori dole gitaru, uzmi VD sprej. Poprskaj i cao. Bar sam ja tako uradio i bilo je sve ok. Pozdrav
to te je zezalo i onaj dan kad smo bili na sesion-u (u ***** ti kakva rec mora da nesto znaci). otvori je i pregledaj iznutri, ne vredi ti da se ovako zezas i nagadjas, kad za dva minuta mozes da resiss problem.
Pa da... Otvoricu je ali se ne nadam tome da cu naci neko ocito i jednostavno resenje jer vecinu vremena radi normalno.
stari ljudi kazu "nada umire poslednja"
Usli gremlini, protresi malo i ima da radi kao nova 

Ako imas aktivne magnete, promeni bateriju
- rockozaurus
Proveri masu na ulaznom dzeku.Zna da se odlemi zica i onda pravi takve i slicne probleme. 

Historik wrote:Ako imas aktivne magnete, promeni bateriju

Da, EMG-ovi su mi se ispraznili.guv'nor wrote:Historik wrote:Ako imas aktivne magnete, promeni baterijuFunky, kako se toga nisi setio!?

Inace, otvorio sam gitaru i sve izgleda ok ali je jos pre toga problem sam od sebe nestao. Pojma nemam kako i zasto...