Boss pedale - vas izbor ?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Boss pedale - vas izbor ?

Post by Rocket Roll » 19 Dec 2007, 02:23

mr.flash wrote:BTW. taj equalizer jel dobro radi ? slusao sam neki sample, ali nisam stvorio neku sliku o njemu...
Zavisi koliki gain koristiš. Šušti pristojno ako sviraš ultragain stvari... a i zameraju mu što ne ide barem do 16 kHz. Onaj MXRov od deset "bandova" - Kerry King verzija - je ozbiljnije odrađen, ali je i bitno skuplji.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 19 Dec 2007, 03:17

ja sam od mog drugara ubergeeka (sitnih 20 000$ u cetiri lanca efekata: sve sama ludila, covek izmedjuostalog ima SVE Lovetone pedale!!!!) cuo da taiwanska reizdanja ovog eq jedu ton, a da su japanci super. licno sam se uverio koliko je japanski DS1 superiorniji u odnosu na moj taivanski. neuporedivo.

rider

Post by rider » 19 Dec 2007, 10:22

DD6
DS1
RC20-XL

:) Moj izbor

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 19 Dec 2007, 21:32

Momci , hvala sta ste se odazvali . jos sutra pa cu zbrojiti 3 najcesce spominjane Boss pedale.
Ja licno nemam iskustva sa tim Boss pedalama , pa mi zato vas izbor moze jako puno pomoci.
Zato smo i ovdje na forumu da si pomazemo.

Hteo bih da se izvinem na jednoj nenamernoj greski.Smatrao sam da to nije tako vazno prilikom registracije,
pa sam je ostavio da tako i stoji.
Radi se o lokaciji mesta gde zivim. Ne zivim u Becu , vec se nalazim u manjem mjestu
veoma blizu Klagenfurta.
hvala

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 19 Dec 2007, 21:41

jedno pitanje ,
vidim da je jedan od cesce spominjanih pedala SD1
zanima me dali se ta pedala koristi samo za gitare koje nemaju hambakere ?
jer ako ta pedala daje "mastan" zvuk pa jos na hambakere ukljucimo
dobimo li onda TG ? top gan pedalu ? :?
a sta cete , nadam se da zbog ovog pitanja necu morati ukljuciti ovoga smjeska :oops:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Dec 2007, 23:08

Jimmy Henderson wrote:...SD1... jer ako ta pedala daje "mastan" zvuk pa jos na hambakere ukljucimo
dobimo li onda TG ? top gan pedalu ? :?
Ti to zbog Nyarlathotepovog opisa SD-1? Moraš da znaš da je Nyarlathotep moj kolega sa studija opšte književnosti, a mi "opšti književnici" umemo da se izražavamo oduševljeno, slikovito, opisno, moćno i u isto vreme strahovito neprecizno! Kao ovaj smajli:

:veverica:

SD-1 dodaje manje basa nego ostali Bossovi overdrajvovi - što ne znači da nema basa (naprotiv, ima ga dosta, svaki overdrajv dodaje i basa, čak i Ibanezov TS-808), već znači da SD-1 zaista nema toliko basa koliko ga ima BD-2, i naročito nema toliko basa koliko ga ima OD-3... SD-1 je poslednji overdrajv na svetu koji bih "pozvao" da mi bude bas boost.

SD-1 je zamišljen kao moderna verzija Ibanezovog TS-808 overdrajva, i kao takav "srce" njegovog zvuka leži u srednjim i visokim frekvencijama, ne u basu. On ume da zvuči vrlo "vazdušasto", vrlo "britanski" (kao overdrajvovan Vox), vrlo "punk". Odličan je izbor za humbuckere... Evo, ovde možeš da ga čuješ:

Isti ovaj video možeš da downloaduješ u boljoj rezoluciji sa boljim zvukom odavde (desni klik na miša, opcija "Save Link As"): http://www.gearwire.com/media/boss-sd-1.mov

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 20 Dec 2007, 03:01

da SD1 ima taj veliki problem. kako pojacavas gain bas se neverovatno gubi, a to mene do jaja nervira. supalje je cak i kad tone pot potpuno okrenes ka basu. zato sam kupio Roger Mayer Mongoose (dobro, ovo je fuzz), definitivno nesto najbolje sto postoji, iz mog ugla. ali zato SD1 ima najvise gaina od svih bossovih overdriveova. inace, SD1 ima mnogo vise gaina i od Tubescreamera. tubescreamer nije za metal, SD1 moze da posluzi. mada, uz SD1 super ide kompresor i ekvilajzer, onda se zvuk moze doterati. ili jos blje uradis Keely mod za SD1, nije zajeban previse, i dobijes odlican overdrive, skoro dobar kao neki Maxonovi (koje cu svakako pazariti jednog dana, i zameniti SD1)

//////////////////////////////////

brate sad si me upravo podsetio koliko me nervira ovaj bradonja sa gearwire. koliko je vecina njegovih demoa nezgrapno i poluinformativno odradjena. uzasno je nekreativan, sve pedale isto recenzira, ne provaljuje pedalu uopste, nikada ne izvuce maximum od onoga sto prikazuje.
Last edited by Nyarlathotep on 20 Dec 2007, 03:10, edited 1 time in total.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Dec 2007, 11:55

Nyarlathotep wrote:...koliko me nervira ovaj bradonja sa gearwire.
Ma, zvuk je dobar, naročito na klipovima sa samog GearWirea koji su u pristojnoj rezoluciji - za razliku od većine klinaca koji postuju "recenzije" na YouTube, GearWire ekipa barem ne snima zvuk mobilnim telefonom ili zvučnikom sa web-kamerice od pet evra.

Inače da, Dru potroši isto toliko vremena na otpakivanje pedale koliko i na sviranje. No, dokle god za svaki test pali JCMa i ispred njega kači SM57, sve mu praštam.

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 20 Dec 2007, 23:19

eto momci , sad sam zbrojio i vasi glasovi su dali prednost za :
1. SD -1
2. MT-2
3. BD-2 ( bilo je izjednaceno sa CS -3.kako sam kupio BD-2 pa dajem svoj glas)

zahvaljujem se svima koji su dali svoje predloge . sutra cu ispuniti onaj listic i lepo predati.
jos da i bude malo srece pa da me i izvuku i dobijem jos kakvu gratis pedalu..mmm.....

jos jednom - hvala !

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Dec 2007, 00:02

Jimmyju je stigao BD-2 Blues Driver, pa da vidite kako izgleda usred njegovog setupa:

Trenutni setup - Strat klon (vrlo pažljivo urađen, mada nije bio skup - pogledajte drvo), Hughes And Kettner Thirty (dva kanala, 30W, Celestionova dvanaestica - fenomenalan clean), BD-2:

Image

Jimmyjev "British Blues" setting - odvrnut "Gain", "srezan" ton (vrlo zdrava postavka za Strata) i unity gain na "Levelu".

Image

Još jednom, svi zajedno!

Image

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 28 Dec 2007, 22:47

ono sta me najvise cudi , KAKO rocket primecuje ama bas sve ??? ( oko kvalitete izrade)
Ova moja gitara Wesley koju sam kupio i dobio iz Engleske ( da li je original englez - ne bi stavio ruku u vatru)
i veoma "jeftino" platio ( sad je negdje oko 90 funti) totalno me iznenadila !
Verovatno su i neki uocili da toj gitari tepam sa "stojadin" i da " dimi , trese , stuca i kaslje"
ali kad sam je ustekao na Boss BD-2 , iako mi je u pocetku bio veliki problem oko stima ( a sta cete , nedostatak
profesionalnog sluha) sada taj "stojadin" zvuci na bossovoj opciji british blues - izuzetno MOCNO !!
a cudoi je Bozje , kad sam slucajno opalio da probam smoke on the water , dobih onaj pravi strat zvuk !??
iako sam koristio akorde umesto sa prstima...
nemojte mi zameriti , nisam profi , jos sam uvek zelen sa znanjem , ali ovo me je dotuklo.........

kao to da jedna mala pedala napravi tako mocan zvuk !!??

rockett, a da nisam nesto skurio na pojacalu ?? :shock:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Dec 2007, 01:24

Jimmy Henderson wrote:rockett, a da nisam nesto skurio na pojacalu ?? :shock:
Yock, zašto? Zato što sve zvuči mnogo dobro? Pa i treba tako! :D

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 01 Jan 2008, 12:00

eto tu se vidi da sam pre koristio napajanje .
i nisam detaljno objasnio kako sam koristio volume na gitari , kao i na pojacalu.
valjda od prvog soka ne vidis sumu od drveca

Post Reply