Gitara buducnosti
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Gitara buducnosti
Holdsworth se i dan danas kune u SynthAxe. Daleko od pomodarstva, svirao bi ga sve vreme i batalio gitare komplet. Nesto drugo je bio problem.
http://www.innerviews.org/inner/holdswor.html
a jbg to i jesu gitare za takvu woos-pusy music
ja iskreno ne mislim da je ona gore gitara s pocetka ikakva buducnost gitare, i mislim da ce pasti u zaborav jer iskreno ne nudi nista revolucionarno i novo. Samo izgleda weird i nista vise.

Uff, nisam znao za celu priču o AH i Synthaxe-u, meni je jako žao što taj čovek svira sam u svojoj ligi, izuzetan muzičar koga svi uvažavaju a opet, morao je često da misli da li će sutra imati za klopu i kiriju. Gomila "gitarista" je doživela znatno veću finansijsku afirmaciju od AH a verovatno i sami za sebe misle, u trenutku iskrenosti, da bi im bila čast da su mu roadie-i...Dersu Uzala wrote:Holdsworth se i dan danas kune u SynthAxe. Daleko od pomodarstva, svirao bi ga sve vreme i batalio gitare komplet. Nesto drugo je bio problem.
dweezil wrote:a jbg to i jesu gitare za takvu woos-pusy musicja iskreno ne mislim da je ona gore gitara s pocetka ikakva buducnost gitare, i mislim da ce pasti u zaborav jer iskreno ne nudi nista revolucionarno i novo. Samo izgleda weird i nista vise.

- Dersu Uzala
Otkud ti te informacije? Ne brine taj za kiriju od 70.-tih.eg303 wrote:morao je često da misli da li će sutra imati za klopu i kiriju.
Kao što napisah, mator sam pa se možda dobro i ne sećam svega ali se sećam tog intervjua (mislim da je bio Guitar Player iz te '86) kada je kupio SynthAxe i čovek je sasvim ozbiljno rekao da je zbog toga morao da proda kuću, a unutra mala deca (ovaj intervju koji si ti citirao bio je iz '93 i tu su mu deca već malo izrasla, tinejdžeri), instrument je koštao oko 10000 funti... Nadam se da se ja ipak loše sećam...Dersu Uzala wrote:Otkud ti te informacije? Ne brine taj za kiriju od 70.-tih.eg303 wrote:morao je često da misli da li će sutra imati za klopu i kiriju.
- Haralampije
Nazalost danas mu radi samo jedan Synthaxe,i koristi ga iskljucivo u studiju.
Jbg,mnogi su bili u nekom trenutku u teskoj situaciji(naravno sta je to u poredjenju sa nama,mi vec 20 godina tako),a i eto prodao kucu,investirao i kupio synthaxe,i manju gajbu,i isplatilo se visestruko,na kraju je dogurao i do nove kuce i do studija,cak je i pivo proizvodio.Ko reskira....profitira,kaze Del Boj.
Prvu je mozda i kupio,al ubrzo je postao zastitno lice,dobijao ih je koliko mu dusa iste..koji ga djavo terao da ih rasproda. 
Jbg,mnogi su bili u nekom trenutku u teskoj situaciji(naravno sta je to u poredjenju sa nama,mi vec 20 godina tako),a i eto prodao kucu,investirao i kupio synthaxe,i manju gajbu,i isplatilo se visestruko,na kraju je dogurao i do nove kuce i do studija,cak je i pivo proizvodio.Ko reskira....profitira,kaze Del Boj.

neam pojma ali covek koji voli da svira na necemu sto nema zice za mene nije gitarista, nek ide nek svira klavijature.
Разумем твоје размишљање, ни ја не слушам интензивно Холдсворта, али морам да кажем да је он пре свега човек од музике, њему није у принципу ни битно на чему ће да свира, кроз тај СинтАкс он је нашао себи нове путеве музичког изражавања. Биће можда вулгарно поређење (али немам боље) слично је било и када је Еди Ван Хален једно време свирао више синтесајзер него гитару (не знам ко ће сада више да ме замрзи, џезери или металци...)dweezil wrote:neam pojma ali covek koji voli da svira na necemu sto nema zice za mene nije gitarista, nek ide nek svira klavijature.
- Dersu Uzala
Na srecu, SynthAxe ima ne jedan nego dva para zica
.

Jasno, pa vidi se na onom videu što sam turio...Dersu Uzala wrote:Na srecu, SynthAxe ima ne jedan nego dva para zica.
a da stvarno, nisam obratio paznju, ja mislio da pipka po vazduhu. 

- Dersu Uzala
Daj te pecurke, hebo te deka
.