Problem sa tankom E zicom

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
uRk[3]

Problem sa tankom E zicom

Post by uRk[3] » 25 Jul 2010, 18:58

Gitara je Ibanez RG370DX sa tremolom i EMG magnetima. Problem je sto u odnosu na ostale zice ova ima mnooogo kraci sustain. Ne znam u cemu je problem, nisu baterije jer su menjane, nisu zice jer sam stavio nove i isti je problem. Posumnjao sam na vrat-pragove ili na most mozda, ali tu izgleda sve kako treba, nista ne krci, nista se ne pomera...nekako mi izgleda da su pragovi...jel imao neko slican problem:?:
I jos nesto, ispada mi stalno ono sr***e sto drzi kais :x , rupa je potpuno prevelika za sraf :mrgreen: i nema gde da se "uhvati", pokusavao sam sa cackalicama da sredim i drzi tako neko vreme veoma dobro 8) , ali i to na kraju ispadne :grummel_2: Da li bih mogao da uguram tu onaj git za drvo ili nesto slicno pa da u to usrafim? :?: :kokice:

Funkomat
MF veteran

Re: Problem sa tankom E zicom

Post by Funkomat » 25 Jul 2010, 19:25

Zica ti verovatno negde nesto dodiruje sto ne bi trebala. Proveri da li kaci pragove ili bilo sta drugo.
Sto se drzaca kaisa tice, stavi veci sraf.

uRk[3]

Post by uRk[3] » 25 Jul 2010, 21:47

Veci sraf ne bi resio posto je rupa velika, a i ne nezgodnom je mestu... :lol: ove recenice su komicne :D Evo na slici se vidi kolika je rupa i gde je...sto se tice e zice, provalio sam da mi ne valja noise gate na procesoru, mnogo ubija zvuk, kada se iskljuci sustain je odlican. Jedino sto mi je isto cudno, nekako zvuk "talasa" kad je okinem. Kao kada stimas gitaru pa ti se ne slaze, ondako cujes talasanje zvuka. Ako razumes...Sta je to jbt!? :O.o:
Image

istiqrac

Post by istiqrac » 25 Jul 2010, 23:05

Jel ti gubi sustejn i na suvo, tj bez pojacala i procesora? Ako gubi onda je prag ili nesto do gitare, ako ne onda je pojacalo, proc..
A za rupu nadjes lepak za drvo i piljevinu pa pomesas i napunis rupu. Kad se osusi ponovo izbusis da bude taman za sraf. Ako se plkasis da ne sjebes nesto onda pravac kod majstora :)

uRk[3]

Post by uRk[3] » 25 Jul 2010, 23:56

Na suvo je kao i sve druge zice, normalno. Sto se tice saveta za lepak, ne plasim se, samo sto nemam okle da nadjem piljevinu, tako da cu verovatno da obacim gitaricu do nekog majstora da mi sredi za 15 minuta, posto je smesna popravka...Inace ima li ko da kaze nesto o onom "zavijanju"-"talasanju" zvuka?

istiqrac

Post by istiqrac » 26 Jul 2010, 00:56

isto probaj na suvi i na pojacalu, ali i na praznoj zici i na nekom pragu... Mozda ti nije lepo tonirana gitara, naravno pre svega stimer u ruke. Ako je sa praznim zicama sve ok, a na npr 7,8 pragu se javlja to zavijanje onda ti gitara nije tonirana :)

uRk[3]

Post by uRk[3] » 26 Jul 2010, 12:06

Nisam jos probao, tek sam ustao, ali se nadam da nije do toniranja, jer imam je*eni plutacjuci foloyd, koji mi komplikuje zivot. Ako je do toniranja, moracu da skidam zicu, pa da namestim, pa da je vratim i nastimam, pa da probam, pa ako ne valja opet da je skidam i tako u krug dok se ne poklopi ::ranting:: :povrac: nadam se da imas ibanezov floyd i da znas o cemu je*eno pricam :x

istiqrac

Post by istiqrac » 26 Jul 2010, 13:19

Nemam trenutno flojd, ali sam imao na predhodnoj gitari i svi rade na isti princip. Jbg ako je do toniranja ne gine ti malo muke :D

uRk[3]

Post by uRk[3] » 26 Jul 2010, 20:24

Nemoj ni da uzimas gitaru sa floydom, koji ce ti?! Evo ja sam uzeo i nisam ga nesto previse koristio. Jedino je dobro ako sviras solo gitaru, jer ti u tom slucaju treba :) Necu da se smaram sa tim jos, nije mi hitno, ali svakako cu morati da proverim to sve...

Post Reply