Slucajno sam otkrio da, kada idem kroz return na gore navedenom pojacalu i prebacim na OD kanal, zvuk postane puniji, lepsi,
topliji, kao kad se kroz input prebaci sa clean-a na OD sa vrlo malim gain-om.
U OD kanalu ima lampa u pre-amp-u, ali zar on nije "zaobidjen" koriscenjem returna?
Valvestate VS 265
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Valvestate VS 265
Niko? HillyBilly, Savo, siguran sam da znate o cemu se radi.
- Rocket Roll
Hvala Rocket, gledao sam shemu, ali nisam bas strucan u tom pravcu, vise bi mi odgovarlo neko objasnjenje, ali, opet,
hvala na pomoci.
hvala na pomoci.
Pronasao sam na nekom starom forumu pricu tipa da je valvestate specifican po tome da se EQ OD kanala kod njega nalazi
iza fx loop-a, odnosno posle return-a (?). Prilicno je sturo objasnjeno, pa mi nije jasno da li i lampa ima udela u u zvuku na
taj nacin? Inace, zvuk se preporodio posle ovog "otkrica", pre toga sam isao iz GT-8 u input, sve to pricam za komercijalu, a
za rock/ hard rock varijantu valvestate ne zahteva nista osim kvalitetnog kabla. To su neka moja iskustva, pa mozda nekome
to bude od koristi.
iza fx loop-a, odnosno posle return-a (?). Prilicno je sturo objasnjeno, pa mi nije jasno da li i lampa ima udela u u zvuku na
taj nacin? Inace, zvuk se preporodio posle ovog "otkrica", pre toga sam isao iz GT-8 u input, sve to pricam za komercijalu, a
za rock/ hard rock varijantu valvestate ne zahteva nista osim kvalitetnog kabla. To su neka moja iskustva, pa mozda nekome
to bude od koristi.
Mene zanima, da li moze bilo koji footswitch sa dva prekidaca da se koristi, ili mora neki tacno odredjeni?
Moje pojacalo je Marshall ValveState 8080. Treba mi FS sa dva prekidaca.
Moje pojacalo je Marshall ValveState 8080. Treba mi FS sa dva prekidaca.

futsvic sa dva prekidaca i sa stereo kablom,trs jack.