Pomoc
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Pomoc
ako ima izlaz za dodatni zvučnik, onda možeš. tu negde treba i da piše kakav treba da bude zvučnik [snaga, impedansa]. ako ne... onda ti je izgledna neka samogradnja.SteveHarr wrote:Mrzim sto sam noob.
Zanima me sledece.Imam Fender Rumble od 100w 2x10,da li ja na njega mogu da dodam jos par zvucnika,ili je to njegov maximum?Nekako mi kilavo ovo 2 10tke rade sa tih 100w :/
a gdje si ga svirao pa ti kilavo zvuci 100 W ?
ja imam peavey 60 W sa 15" , i odvnem na 5 ubiva, cuje pola komsiluka xD
drugaciji je zvuk u maloj sobi nego u velikoj nekoj prostoriji, npr svirka neka ili slicno.
ja imam peavey 60 W sa 15" , i odvnem na 5 ubiva, cuje pola komsiluka xD
drugaciji je zvuk u maloj sobi nego u velikoj nekoj prostoriji, npr svirka neka ili slicno.
Kako bi trebao da izgleda taj izlaz za dodatni speaker?
Ne vidim nista tako na mom pojacalu.
Pa sviram u sobi 3x3,moguce da je zbog tog tvog primera,nekako mi sve to kilavo kad odbrusim na 6-7 a ne skoce mi organi do grla kako sam navikao u nekom studiju,a ista vataza pojacala,doduse ono je Marshall...
Ne vidim nista tako na mom pojacalu.
Pa sviram u sobi 3x3,moguce da je zbog tog tvog primera,nekako mi sve to kilavo kad odbrusim na 6-7 a ne skoce mi organi do grla kako sam navikao u nekom studiju,a ista vataza pojacala,doduse ono je Marshall...
Ni jedna od tih kombo rumble fenderica nema speaker out za dodatne kabinete tako da otpisi tu varijantu. Moje misljenje je to da je problem u prostoriji u kojoj sviras. Jesi ga koristio na svirkama/probama, sa celim bendom kada se sve kolektivno otpanji?
mislim da je tvoj problem druge prirode.. ne trebaju ti zvučnici.. jer koliko god da je trandža i loš amp,sa 2x10 u sobi mora da bude ok!
jel si probao sa nekim driverom?
tebi treba zvuk sa više testisa što bi neki rekli..
[youtube]WByH0uiVnI4&feature=channel[/youtube]
jel si probao sa nekim driverom?
tebi treba zvuk sa više testisa što bi neki rekli..
[youtube]WByH0uiVnI4&feature=channel[/youtube]
u sobi 3x3 tih 100W i 2x10+horna bi morali da KIDAJU...
probaj malo da nakriviš pojačalo. ili ga postavi vertikalno. da bi zvučnici više 'duvali' prema tebi.
u slučaju da 'meko" sviraš, pa ti instrument nema dovoljno jak signal, nađi neki clean booster ili neki preamp, koji će da ti podigne signal na uobičajeni nivo, a da ne pravi distorziju.
probaj malo da nakriviš pojačalo. ili ga postavi vertikalno. da bi zvučnici više 'duvali' prema tebi.
u slučaju da 'meko" sviraš, pa ti instrument nema dovoljno jak signal, nađi neki clean booster ili neki preamp, koji će da ti podigne signal na uobičajeni nivo, a da ne pravi distorziju.
Jos ga nisam koristio sa bendom,trebao bih za neki mesec dana,bas se zato i bojim :Onnkvocka wrote:Ni jedna od tih kombo rumble fenderica nema speaker out za dodatne kabinete tako da otpisi tu varijantu. Moje misljenje je to da je problem u prostoriji u kojoj sviras. Jesi ga koristio na svirkama/probama, sa celim bendom kada se sve kolektivno otpanji?
Stalno se cuje neko pucketanje kad odvrnem bridge pickup,rekose mi "problem u uzemljenju".
Pojacalo relativno ima jako malo prostora oko sebe,mozda po nekih 20 cm slobodnog prostora sa svih strana u sobi,jer je jako mala.
Nzm u cemu je problem.
Pazi ja imam fender rumble od 100W sa 15" zvucnikom i koristim ga na svirkama redovno i velikim i malim i nikada ga nisam pojacao vishe od trecine... 
E da i rumble nema opciju da mu nakacish dodatni zvucnik. Ni stari ni novi rumble

E da i rumble nema opciju da mu nakacish dodatni zvucnik. Ni stari ni novi rumble