koji box?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

vlobrk

Re: koji box?

Post by vlobrk » 11 Sep 2010, 18:33

ali dok se taj put ne predje ne zelim da se osecam lose.
Ha ha dobra varijanta.

nnkvocka

Post by nnkvocka » 12 Sep 2010, 17:17

groove

Post by groove » 12 Sep 2010, 18:48

Jok,15 teska,lenja..a i TE mi je jedna od omrazenijih firmi, subjektivan sam mozda jbg :D

dvoumim se izmedju ovoga:

http://www.thomann.de/gb/ampeg_svt210av ... c8dbd50870

http://www.thomann.de/gb/gallien_kruege ... assbox.htm

http://www.thomann.de/gb/gallien_krueger_210mbx.htm

tacnije troumim, poslao sam trebovanje liku koji donosi robu sa Thomanna pa cemo videti sta kaze.

Stanko

Post by Stanko » 12 Sep 2010, 18:50

groove wrote:tacnije troumim, poslao sam trebovanje liku koji donosi robu sa Thomanna pa cemo videti sta kaze.
Jel to covek donosi po narudzbi pa uzima procenat ili ti je poznanik?
Moze i na pp, da ti ne spamujem temu ;)

vlobrk

Post by vlobrk » 12 Sep 2010, 19:32

Nisi jos prodao Rolanda?

Zoxybass

Post by Zoxybass » 12 Sep 2010, 19:33

Ja bih u svakom slučaju negde nekako probao ovo pre bilo kakvog naručivanja....Ove cene mi ne ulivaju neko poverenje i ne znam baš da li je to bolje od Behringera sem što na njima ne piše Behringer......Ali ajd da ne lupam jer ni ja ih nisam probao ali svirao sam na nekom kombo pojačalu GK backline 2x10 i mislim da to ne bi zadovoljilo tvoje standarde.Strpi se pa kupi markbass box za godinu dana ili koliko ti već treba da skupiš..Strpljen-spašen :)
ps.Za 300e može da se napravi jako dobar box ali znam da to ne voliš pa ne predlažem,nego samo kažem :lol:

groove

Post by groove » 12 Sep 2010, 19:39

@vlobrk
Nisam jos, prodaje se natenane...nude ljudi svakakve gluposti a pojma nemaju ni sta je Roland niti kako radi..

@Zoxy
Skroz si u pravu za sve sto kazes, ali sam se jako smorio od kupovine i prodaje i cekanja i probavanja, a pogotovo od KP sajta...iscitao sam gomilu rivjuova i obrni okreni ti GK boxovi ispadose najbolje resenje u svom cenovnom rangu, ne mogu da cekam godinu dana na MB,, "treba zivjeti i pjevati" :lol:

cekam da se oglase Sirdzija i Michabass na ovu temu, oni uvek razglabaju o nekakvim boxovima, pa bi voleo da cujem sta ce reci na ovu temu. :)

vlobrk

Post by vlobrk » 12 Sep 2010, 19:46

svirao sam na nekom kombo pojačalu GK backline 2x10
Ja planiram da uzmem 112 ovih dana kod Thomann-a samo ih trenutno nemaju na stanju.

Da ne spamujem,jesu li ok?

Zoxybass

Post by Zoxybass » 12 Sep 2010, 20:04

vlobrk wrote:
Ja planiram da uzmem 112 ovih dana kod Thomann-a samo ih trenutno nemaju na stanju.

Joj ne znam šta da ti kažem nezahvalno je ovo pisati bio je u jednom klubu gde sam svirao,moguće da je bio izdrndan i neispravan,uglavnom na pola snage je izobličavao a ništa nije bilo prebudženo...

vlobrk

Post by vlobrk » 12 Sep 2010, 20:19

hvala @Zoxy

Ako prodam nesto od moje opreme uzecu ga sigurno.To je jedini nacin da se sazna.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 12 Sep 2010, 21:08

Ajd da se javim i ja.

Evo, prvo na skretanje sa teme pa na temu :)
Zoxybass wrote:
vlobrk wrote:

Joj ne znam šta da ti kažem nezahvalno je ovo pisati bio je u jednom klubu gde sam svirao,moguće da je bio izdrndan i neispravan,uglavnom na pola snage je izobličavao a ništa nije bilo prebudženo...
Već sam i ranije pisao o tome, probao sam u radnji GK Backline sa 12-icom i iako je bio ganc nov, zujao je i brujao. Kasnije sam čuo da je tom liku koji ga je i kupio crko malo pre isteka garantnog roka (tačnije video sam kod servisera radnje baš to pojačalo koje sam ranije probao u radnji). Možda je blaga generalizacija, ali ja bih zaobišao u širokom luku sve na čemu piše "Backline"...

Što se same teme tiče, ja sam u potpuno istoj situaciji bio kada sam imao kintu (oko 600 jura) namenjenu za box/amp pre tačno dve godine. Razmišljao sam o GK-u, Markbass-u, Peavey-u, Nemesis-u, Fender-u... pa čak i o Behringeru. Tada je situacija bila sl. 2x10 ni od korova. U Mitrosu je bio Markbass standard 210, koji je probijao budžet i Traveler 102p ali samo verzija od 4 oma. Da je bila verzija od 8 oma, verovatno bi se za to odlučio. Nego da ne skrećem mnogo sa teme, sitacija je bila takva da ako ti ne odgovara Markbass, 2x10" box nisi mogao da nađeš pa sve da ti i život zavisi od toga. Tako sam i odustao i uzeo Nemesis RS 210 kombo.
Ne verujem da se po ovom pitanju situacija i malo promenila.

Generalno, jad je kad treba kupiti nešto od bas opreme ovde kod nas. Naročito kad je u pitanju ta neka srednja klasa - da ne bude baš Behringer, a nema se para za Markbass. A iako i imaš para za Markbass, ne postoji mogućnost bilo kakvog izbora. Zašto ne bismo mogli kao i sav normalan svet da odemo u neku radnju i 1:1 upoređujemo Markbass sa GenzBenz-om...?

Ja bih u ovoj konkretnoj situaciji izdržao sa Behringerom. Ili bih pozvao Artist, ako kojim slučajem nemaju nešto zanimljivo u ponudi... nemam pojma možda i neki Peavey... Pa ako imaju, Little Marka pod mišku pa da se to isproba.

I na kraju, iskreno, ako bi 2x10 box i konkretnoj situaciji (raspoloživa kinta : ponuda u našoj zemlji), DIY je zakon. Ako ne možeš sam, raspitaj se ima li neko da pomogne...

vlobrk

Post by vlobrk » 12 Sep 2010, 21:33

Mozda je stvarno DIY box prava stvar.
Mada ....... mislim da bi probio budzet a sutra kada pozeli da ga proda dobio bi nulu za njega.
Lepo je da ima bilo kakav natpis ako nista bar zbog prodaje.
Pa onaj Roland je masinerija a ne moze da nadje novog vlasnika.

Mozda ipak GK ovaj najjeftiniji kao prelazna varijanta do nekog Mark kabineta.Predpostavljam da radi ipak malo bolje od Behringera.

Sto se tice Backline .......... to je ipak 100W za manje od 200e tako da ako se skrpim uzimam ga.Ne kazem da je dobar ali za eto sica kintu cu to proveriti.
Inace su ta pojacala prodavana za skoro 500e.

groove

Post by groove » 12 Sep 2010, 22:05

cek polako, glava me zabole od svega :)

ovo sto sam uzeo u obzir nikako nije Backline od kojeg treba bezati,zar ne?

http://www.thomann.de/gb/gallien_krueger_210mbx.htm

a i onaj ampeg mali bi mogao da radi, sta mislite?

Bozha

Post by Bozha » 13 Sep 2010, 01:00

Ko ce to ovde znati...? Imas onaj strani forum gde se skupljaju ti sto nista drugo ne rade, samo menjaju i probavaju opremu i za sve imaju iskustvo i misljenje. Zovi ove nase radnje, desavaju se neki popusti i akcije, pa probas i ako valja, ne tice te se od koje je firme i ciji znak nosi. I pazi da ne bude opet Behringer... ;)

Nego kako je uradjen taj tvoj 2x10? Kakva mu je kutija? Ima li smisla napucavati je nekim kvalitetnijim zvucnicima? Uzeo bih ga ja da isprobam, al nekako tvoje prodaje uvek potrefe krizni period... :?

vlobrk

Post by vlobrk » 13 Sep 2010, 02:37

ovo sto sam uzeo u obzir nikako nije Backline od kojeg treba bezati,zar ne?
ne ovo je Backline:
http://www.thomann.de/gb/gallien_kruege ... assbox.htm

Post Reply