EX-YU TOP 10

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
sinisake
The original one

Re: EX-YU TOP 10

Post by sinisake » 13 Sep 2010, 12:36

Ne, bez da se nesto prozivamo sad, je l' mozes da mi objasnis zasto tako mislis jer mi je jako blago receno cudno to sto kazes?
Ne mogu, nazalost, nemam vremena sad. :( Ali, mislim da nije ni previse bitno, zar ne? :ziveli:

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 13 Sep 2010, 12:48

Tacno. :ziveli: Dobro je dok nije prica o trilerima u forspilu za Sinanove stvari. :cao:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Sep 2010, 20:45

Pa i u tim trilerima ima vise zivota i dionizijskog uranjanja u dno bica :mrgreen: , nego u... znas vec cemu. :wink:
Ah, nije bitno. Ma pazi, zakljucavane su (i brisane) vec teme zbog svetogrdja u vezi sa delom MM-a, mnogo su se neki ljudi primili, pa su padale i teske reci, kao da nije obican bend u pitanju, pa bolje da sad ne zapocinjemo jope... :lol:

Eto, recimo, ja bas volem Radiohead, ali da mi neko kaze da su poceli sebe ozbiljno da shvataju, a publiku na zabrinutost za svet da 'vataju, da su mnogo pretenciozni i prepotentni, da im je poslednji valjani tekst bio Creep, skoro da bih morao da se slozim. :mrgreen: :ziveli:

Sta ces/sta cu, ne volem pesme u kojima se spominju (ili koje se zovu) Ljubav, Svet, Zivot, Grad (sa sve velikim slovima) i ostale ''filozofske'' kategorije; to mi uvek deluje kao 'zvececa praznina'. :nixweiss:

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 14 Sep 2010, 00:24

Shvatam na sta ciljas i sta hoces reci ali se bas ne slazem sa tim, napade mi EKV i jos si pride bacio prasinu i na Radiohead, aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, covece..... u sta mi ti diras. :jedi_fight: :D

Muziku i smatram za ozbiljnu stvar, ne kao zabavu. Stvari o kojima razmisljam i pronadjem u muzici, moja je muzika. Ne smatram da treba sve da bude kao Block Out, ali ne ni kao Flamingosi. A ni Neno Belan. Bitlsi su se proslavili do 66e, a usli u istoriju albumima posle te godine, koji su bili maaaaalo..... zajebaniji. 8)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 14 Sep 2010, 00:28

pa cela pojenta rokenrola jeste da se spusti konstantan gard ozbiljnih ljudi i odlepi...

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 14 Sep 2010, 00:33

ma nije brate.... ili, mozda Divljih Jagoda jeste.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 14 Sep 2010, 00:35

Bitlsi su se proslavili do 66e, a usli u istoriju albumima posle te godine, koji su bili maaaaalo..... zajebaniji. 8)
Da, a vidis, Vlada Dzet (jedna nepravedno zapostavljena legenda( zasto niko nije pomenuo Tunel, na primer, ahahahahahaha :mrgreen: ) kaze da su ti najvecim albumi bili 'zasenjivanje prostote', i mnogo vise ceni njihovu 'neeksperimentalnu' fazu. :mrgreen: Legitimno, molim lepo, ahahahaha.

U to ime:

Ziveli! :ziveli:

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 14 Sep 2010, 00:42

Ako je Dzet rekao definitivno odustajem... :cao: :cao: :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 14 Sep 2010, 00:42

ZigiZelig wrote:ma nije brate.... ili, mozda Divljih Jagoda jeste.
sve je to pičkin dim... mocart je sa 5 godina pisao opere, za njega je pisanje opera pičkin dim, za ljude koji neznaju da pišu opere je to neko vanzemaljsko iskustvo... kapiraš.. bolje da se svi kolektivno zajebavamo, nego da se divimo manjini i gradimo im spomenike...

rok'n'rol je amaterska muzika, ne bi trebalo da se diže u nebu, jer onda gubi to što ima, a to je prvi udarac, plitke melodije...

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 14 Sep 2010, 00:47

Covece, nije. Nick Cave, Jeff Buckley, Bob Dylan, Leonard Cohen, PJ Harvey, Radiohead, i tona drugara.... malo dublji. I nisu za zurke, slazem se. Nisam nikad voleo Morisona.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 14 Sep 2010, 00:57

ZigiZelig wrote:Covece, nije. Nick Cave, Jeff Buckley, Bob Dylan, Leonard Cohen, PJ Harvey, Radiohead, i tona drugara.... malo dublji. I nisu za zurke, slazem se. Nisam nikad voleo Morisona.
sve su to amateri care koji sa malo muzickog znanja izbacuju dosta iskustva, pa se čine zanimljivi...

kad rok en rol postane trigonometrija i kad se bude slušao kao opera izgubiće svaki smisao(kojeg nema)...

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 14 Sep 2010, 01:00

Ne treba im muzickog znanja(kojeg imaju) da otpevaju, bolje ili losije, ono sto otpevaju. TO je r'n'r. Ako ima bunt, protest, stav, filozofiju, ideju. Tako je nastao.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 14 Sep 2010, 01:11

ZigiZelig wrote:Ne treba im muzickog znanja(kojeg imaju) da otpevaju, bolje ili losije, ono sto otpevaju. TO je r'n'r. Ako ima bunt, protest, stav, filozofiju, ideju. Tako je nastao.
ma sve je to pičkin dim...

Bluesko

Post by Bluesko » 14 Sep 2010, 01:25

Duane wrote:
ZigiZelig wrote:Covece, nije. Nick Cave, Jeff Buckley, Bob Dylan, Leonard Cohen, PJ Harvey, Radiohead, i tona drugara.... malo dublji. I nisu za zurke, slazem se. Nisam nikad voleo Morisona.
sve su to amateri care koji sa malo muzickog znanja izbacuju dosta iskustva, pa se čine zanimljivi...

kad rok en rol postane trigonometrija i kad se bude slušao kao opera izgubiće svaki smisao(kojeg nema)...
Nick Cave, Jeff Buckley, Bob Dylan, Leonard Cohen i Co. su mozda amateri kad su u pitanju tehnicki deo muzikaranja, Dmaj 7 u Amaj 7 i svi modusi i tako to.
Satriani, Weather report, ELP, Incognito s` te strane nisu amateri. Al nemaju ono zbog cega se slusaju i Dilan i Nil Jang i Kejv i bulumenta.
Mis`im, niko ne slusa Dilana zato sto shreduje... Al` ipak ni Satrianija niko ne slusa jer je pis`o ubave tekstove.
Al` i jedan i drugi su rokenrol... Ne budite iskljucivi.

Sprajt

Sledi svoje instinkte....

:mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 14 Sep 2010, 10:38

to sto ti pricas nema veze s'ovom pricom... pazi i satrijani je amaterski gitarista za recimo miroslava tadića... što se iz par videja da primetiti.. nemože neko ko drnda gitaru ceo život biti ni blizu po znanju nekome ko je ceo život izučava uz pomoć vrhunskih faca, na frhunskim univerzitetim i ko zna čemu... to je to, to je vrhunac muzičkog znanja.. al to je neka druga priča, jer rok nikad nije bio znanje, već UDAR, ono nervni slom, skakanje, osećaj, odlepljivanje... sačko npr po meni ima pliće melodije od radiohead-a... al on tu priču nadoknadjuje gitarskom onanijom, brzina ovo ono... tehničko umeće na vrhunskom nivou, ali muzičko umeće, prosek

ja samo vas ne kapiram..zar je moguće da su i vama utuvili u glavu da morate biti lepi, dobri i pametni...

Post Reply