POMOC OKO IZBORA GITARE
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
POMOC OKO IZBORA GITARE
Pozdrav za sve forumase..Potrebna mi je pomoc oko izbora gitare,pa ako bi neko mogao na osnovu licnog iskustva da mi preporuci koja je od ovih gitara najprihvatljivija i najvise isplativa:
-JACKSON WRXT WARIOR
-ESP/LTD JH-200
-ESP/LTD KH-202
-IBANEZ S570B
Sada,zanima me koja gitara se najvise isplati da se kupi,koja ima najbolj magnete,floyd rose-tremolo,koja daje najbolji zvuk i sl..posto sam svirao samo na ovom jacsonu i mogu reci da nije los,ali nije to bas to..pa ako bi neko mogao da mi da savet,bio bih zahvalan..mozete preporuciti i jos neku gitaru slicnu ovima(pretezno za metal) ali da ne prelazi do 550e,toliki mi je budzet..pozz
-JACKSON WRXT WARIOR
-ESP/LTD JH-200
-ESP/LTD KH-202
-IBANEZ S570B
Sada,zanima me koja gitara se najvise isplati da se kupi,koja ima najbolj magnete,floyd rose-tremolo,koja daje najbolji zvuk i sl..posto sam svirao samo na ovom jacsonu i mogu reci da nije los,ali nije to bas to..pa ako bi neko mogao da mi da savet,bio bih zahvalan..mozete preporuciti i jos neku gitaru slicnu ovima(pretezno za metal) ali da ne prelazi do 550e,toliki mi je budzet..pozz
- mislim_stvarno
Re: POMOC OKO IZBORA GITARE
Ibanez s570 - imo najbolji tremolo, mahagoni telo magneti losi
jackson wrxt - dosta dobar tremolo i magneti, lipa za telo, imam dinkeya ove serije, i jako lep ton i za distorziju i klin, ovaj ima drugacije magnete, malo jace, tako da je mozda pogodniji za metal.
Ova dva esp su precenjeni jer su u pitanju potpisani modeli.
Uzmi u obzir i npr:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/584 ... RGA42T-BK/ veoma slican model ovom s, razlika je u obliku i tremolu, ali je jeftiniji. Isto tako pogledaj i iceman ili xiphos, ali ne znam njihove cene, a iceman ne ide sa tremolom... I schectere pogledaj, malo su im mesnatiji vratovi, ali daju dosta dobre stvari na njima (mislim na emg)
jackson wrxt - dosta dobar tremolo i magneti, lipa za telo, imam dinkeya ove serije, i jako lep ton i za distorziju i klin, ovaj ima drugacije magnete, malo jace, tako da je mozda pogodniji za metal.
Ova dva esp su precenjeni jer su u pitanju potpisani modeli.
Uzmi u obzir i npr:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/584 ... RGA42T-BK/ veoma slican model ovom s, razlika je u obliku i tremolu, ali je jeftiniji. Isto tako pogledaj i iceman ili xiphos, ali ne znam njihove cene, a iceman ne ide sa tremolom... I schectere pogledaj, malo su im mesnatiji vratovi, ali daju dosta dobre stvari na njima (mislim na emg)
jackson all the way!!!!
Pogledaj i ovog GIBSONA USA SL1 SOLOISTA!!!!!!!!!!!!,da dobro si procitao!
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/783 ... st-Black-/
Cena je na mestu posto postoji samo jedan GIBSON USA SL1 SOLOIST na svetu,i to u Srbiji,u Mitrosu
Pogledaj i ovog GIBSONA USA SL1 SOLOISTA!!!!!!!!!!!!,da dobro si procitao!
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/783 ... st-Black-/
Cena je na mestu posto postoji samo jedan GIBSON USA SL1 SOLOIST na svetu,i to u Srbiji,u Mitrosu

Kako uvek mene usere da naletim na greske na sajtovima muzicke opreme? 

-
hvala ljudi na predlozima..imam u obzir ovog jacksona i ibaneza,mada ni ovaj gibson nije los...videcu u svakom slucaju..zanima me samo ima li da se kupe ovi modeli u mitrosu u nisu,da ne idem cak do bg-a?
Ma nije to Gibson,to je Jackson.Bio sam sarkasticanprowler333 wrote:hvala ljudi na predlozima..imam u obzir ovog jacksona i ibaneza,mada ni ovaj gibson nije los...videcu u svakom slucaju..zanima me samo ima li da se kupe ovi modeli u mitrosu u nisu,da ne idem cak do bg-a?

Kao sto ce svi da ti kazu,najbolje je da obidjes sve te radnje i probas gitare koje si nabrojao i vidis kako ti leze u ruci
-
ha,ha..moram priznati da sam naseo,tek sam sad video o cemu se radi
naravno da cu licno da ih isprobam..pozvacu radnju u nisu pa da vidim da li imaju na lageru,jer znam iz prethodnog iskustva da nisu imali neke gitare,a bile su u ponudi...
i jos jedno pitanje,malo u off..imam b.c rich- virgin..treba da odredim jedan dobar setup,ali posto ja nemam pojma o tome,tj.ne ide mi nesto od ruke,zanima me moze li neko da mi preporuci neki dobar servis u nisu ili okolini?
hvala ljudi jos jednom

i jos jedno pitanje,malo u off..imam b.c rich- virgin..treba da odredim jedan dobar setup,ali posto ja nemam pojma o tome,tj.ne ide mi nesto od ruke,zanima me moze li neko da mi preporuci neki dobar servis u nisu ili okolini?
hvala ljudi jos jednom
Mozda ti ova tema moze pomoci oko setupa... viewtopic.php?f=20&t=767
-
citao sam ovo,pokusavao,mucio se,ali bez uspeha.jednostavno vise mi nije "lezala" kao pre..magnete sam dobro sredio,medj,nikako nisam mogao zice da dovedem na isti nivo,strce,nije vise prijatno za svirku kao pre.
- mislim_stvarno
ja sam danas probao ovo, ali imalo je jednu zicu vise...

mada, mislim da mi generalno emg i nisu nesh'...
I, kako radi? Ja nisam ni jednog sa sedam zica svirao, bas me nesto svrbi to, kako li bi mi legao...mislim_stvarno wrote:ja sam danas probao ovo, ali imalo je jednu zicu vise...![]()
![]()
mada, mislim da mi generalno emg i nisu nesh'...

- mislim_stvarno
I mene vec dugo vremena svrbi to za sedmu zicu,
ne znam sta da radim sa ovih sest, ali jbg zelim jos jednu
... Skroz je to kul, kome nije zajeban taj vrat i ne smeta mu ta sedma zica, imas spusten stim za rifove, a normalan e za neko soliranje. Ja sam do sada svirao apex2, rg1527 i ovaj demian elite (valjda). I ono, najvise mi se svideo apex2.
Ovaj schecter sam probao na roland cubu, i lik mi stavio rectifier ili neku slicnu simulaciju, a mene mrzelo da menjam, to + EMG, dobije se mnogo sitno zrno za crunch (tj sitnije nego sto mi se svidja). Emg cesto i na muzici koju slusam prepoznam, tacno cujes negde gde se javi to sitnije zrno (a mozda ja to tripujem
). Toncina jeste
, muda ko kuca, ali mozda bi na nekom dobrom pojacalu (neki dobar marshall) bilo znacajno bolje... Vrat je do jaja skroz, profil malo mesnatiji, ali mi se ne svidja skala, 26.5" velika tenzija sa rekao bih 10kama.
Najavljuju neke jeftinije modele 7ica (350e) da ce im stici, ali to uvek najavljuju.
Jos samo da probam RG7321 i S7420 pa da razmisljam o menjanju

Ovaj schecter sam probao na roland cubu, i lik mi stavio rectifier ili neku slicnu simulaciju, a mene mrzelo da menjam, to + EMG, dobije se mnogo sitno zrno za crunch (tj sitnije nego sto mi se svidja). Emg cesto i na muzici koju slusam prepoznam, tacno cujes negde gde se javi to sitnije zrno (a mozda ja to tripujem

Najavljuju neke jeftinije modele 7ica (350e) da ce im stici, ali to uvek najavljuju.
Jos samo da probam RG7321 i S7420 pa da razmisljam o menjanju

Kad probas kod Marica, probaj na rolandu sa classic simulacijom i to gain na 3/4 i malo delay-a. Rectifier zvuci ko dupe. Na tom reloandu samo clean i taj classic zvuce kako treba. Nego, koje to 7ice za 350e stizu?
- mislim_stvarno
Ma, da, stvarno ta marshall simulacija najbolje zvuci, ovaj rectumfrier je pain in the ass da se namesti da ne zvuci kao metal zone ili neka slicna zujalica.
Nisu mi rekli modele koje ce da dobiju, samo rekose ocekujemo isporuku. U tu cenu ulaze C7 standard, demien 7 (ovaj u radnji je elite), omen 7, omen 7 extreme, pa valjda ce neki da dodje u radnju, mozda i vise komada...
Nisu mi rekli modele koje ce da dobiju, samo rekose ocekujemo isporuku. U tu cenu ulaze C7 standard, demien 7 (ovaj u radnji je elite), omen 7, omen 7 extreme, pa valjda ce neki da dodje u radnju, mozda i vise komada...