Brzina sa 2 prsta
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Brzina sa 2 prsta
Čuo sam za Truhiljovu tehniku koja se sastoji iz okidanja žica u oba smera. Zanima me kako tačno ide redosled okidanja? Da li je u pitanju kažiprst-kažiprst unazad-srednji prst-srednji unazad ili naizmenično kažiprst i srednji prst?
Dalje, primetio sam da ljudi koji mogu da sviraju jako brzo sa 2 prsta, pomeraju ih samo od srednjeg zgloba a ja pomeram ceo prst i rekao bih da tu gubim na brzini. E sad, kada probam da sviram kao ti brzi momci to i ne ide baš najbolje. Da li je u pitanju moja retardiranost ili jednostavno nemam snage u prstima da bih tako svirao pa bih trebao da ojačam prste prostom vežbom? Inače za brze deonice koristim 3 prsta ali takva tehnika stvara probleme kada se koriste 4 brze note kao u recimo The Four Horsemen ili Am I Evil od Metalike.
Video sam čika Šijana koji svira kažiprstom i domalim prstom. Koja je fora sa takvim načinom sviranja?
Dalje, primetio sam da ljudi koji mogu da sviraju jako brzo sa 2 prsta, pomeraju ih samo od srednjeg zgloba a ja pomeram ceo prst i rekao bih da tu gubim na brzini. E sad, kada probam da sviram kao ti brzi momci to i ne ide baš najbolje. Da li je u pitanju moja retardiranost ili jednostavno nemam snage u prstima da bih tako svirao pa bih trebao da ojačam prste prostom vežbom? Inače za brze deonice koristim 3 prsta ali takva tehnika stvara probleme kada se koriste 4 brze note kao u recimo The Four Horsemen ili Am I Evil od Metalike.
Video sam čika Šijana koji svira kažiprstom i domalim prstom. Koja je fora sa takvim načinom sviranja?
-
Re: Brzina sa 2 prsta
pretpostavljam da je slicno ili isto za bass gitaru...
Dakle ides UVEK kaziprst -pa srednji prst i obracas paznju na to pogotovo kad menjas zice, da ne okines sa istim prstom dve note.
Mozes sporije delove da radis sa tri prsta pa kad ubrzas da predjes na dva kao sto pokazuje ovde grisha.

Trebas ojacati prste vezbom.
p.s. pogledaj na youtube-u tehnike za dva i tri prsta
evo jedna za dva sa naizmenicnim okidanjem
http://www.youtube.com/watch?v=0FvQqkIDOBE
Savladas klasicnu gitarsku tehniku, posle mozes i harfu da sviras...
nije baš to, ali možda može da poslužiLoneRider wrote:Video sam čika Šijana koji svira kažiprstom i domalim prstom. Koja je fora sa takvim načinom sviranja?
four finger plucking (aka the matthew garrison technique)
a za depru pogledaj ovo
[youtube]Wr99nPYNEbs&hd=1[/youtube]
au šta je ovom, ima neku bolest hiperaktivnosti
Jel on to glavni rif svira jednim prstom?
Jbt tresu mu se ruke dok svira. Radio dojspi sinoc 

hocu Warwick Thumb 

@Ride : Pronadji na yt-u bassistu iz Deathklok-a, pa ces videti tehniku marsiranja s jednim prstom. Nije toliko tesko ako ulozis ~2 dana u to. (:
kralj po cemu? nije da omalovazavam, nego mi stvarno nije jasno zasto? 

ni meni 

obrati paznju da prste desne ruke, mozda ne bas na tom snimku..nnkvocka wrote:kralj po cemu? nije da omalovazavam, nego mi stvarno nije jasno zasto?
edit.
sad sam probao da nadjem taj snimak.. jbt ima ih 222 (mislim da je skidao nesto od pantere..
)
ima lik pokrete prstima u oba pravca. na to sam mislio
sad sam probao da nadjem taj snimak.. jbt ima ih 222 (mislim da je skidao nesto od pantere..

ima lik pokrete prstima u oba pravca. na to sam mislio

ima i boljih nego sam sad cirke pa mi smor da trazim