http://www.korg.com/gear/info.asp?a_prod_no=MiniKP
danas sam u skymusicu za 120 evrica pazario ovo malo-veliko chudo od efekta. prvo, retka pohvala za skymusic za ovako neverovatno fer cenu. zatim, ODUSEVLJEN SAM sta ovo malecko chudo iz sebe izvlaci, koliko su ljudi iz Korga fenomenalno isprogramirali algoritmove za gomilu nevetovatnih efekata, + 10tak osrednje zvucecih sintova.
sjajni touch pad (X/Y osa - sto znaci kontrola nad dva i vise parametara jednim dodirom prsta), tap taster (tap tempo), veliki pot za biranje preseta/bpma/mod deptha, a i b memorijski slotovi, hold dugme, alfanumericki displej 3 polja, stereo in/out, out za sluske sa volume potom, on/off taster, i nista vise. 4,5V, ili 4 x AA napajanje. a zvuk? zvuk, 48.00 khz, 24 bita - malo li je?!
zvuk, ljudi zvuk je sjajan - neverovatan. efekti su sjajni, filteri, dijelevi (tape, dub, reverse, multitap, panning, itd), decimatori, flendzeri, fejzeri, i sto cuda - bukvalno sto chuda - jer ima sto fabricki memorisanih preseta. ja sam stari efekt geek, i volim da svaki efekat ima savrsen zvuk, karakteristicnu boju, izrazen kvalitet, i sto vise korisnih opcija - ali, odlepio sam na ovu krajnje jednostavnu spravu, prilicno ogranicenu sto se tice editovanja preseta i podesavanja efekata, na ovo malo, preslatko chudo sto vam staje na dlan bukvalno, a ispusta od najgore buke i haoticnih 8-bitnih krchanja u krljanja, lp/hp filtera, preko podnosljivog fuzza, do mnostva kvalitetnih ustaljenih i "egzoticnih" efekata. a za 120 evrica samo...
zvuk je daleko bolji od mnogih gitarskih procesora i mnogih digitalnih stompboxeva, koje sam svirao, a neki dilej preseti se bestidno savrseno priblizavaju analognim originalima, mnogo bolje od raznih VST i hardverskih efekata koje sam svirao. sad, jeste da se lozim na novostecenu vuspra, ali zaista je fenomenalna.
ovo je pre svega predvidjeno za DJeve i muzicare koji se bave elektronskom muzikom - uslovno receno, bolje reci, muzicare koji koriste elektronsku opremu pri svirci. ja sam ga zakacio i u lanac gitarskih efekata, i gitara sa njim postaje potpuno drugaciji instrument - neverovatno i nepredvidljivo sredstvo za ispucavanje najcudnijih tripova. naravno, nema midi in/out, nema nikakav dodatak za footswitch, nije predvidjeno za klasicnu gitarsku svirku na bini, ali ja cu ga svakako kaciti na djitru, pored Nord Micro Modular sinta, i Roland SP404.
tokom sledecih dana su snimiti kako MINI KAOS PAD sljaka sa gitarom, sintom, i kako radi kao DJ alatka na mixeti, send/return fx.
inace, pre oko mesec dana iz Korga su pustili u prodaju i KAOSSILATOR - istih dimenzija, samo potpuno svirljiv sint sa neverovatnim bojama, i sjajnim arpeggiatorom. nazalost, iako je jeftin poput MINI KPa, nece ga imati u skymusicu, rece mi decko iz ska, kad sam ga kupovao.
http://www.korg.co.uk/products/dance_dj ... ilator.asp