Savet za kupovinu nove gitare!!!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Savet za kupovinu nove gitare!!!
@sinisake
E pa ja je nisam probao u radnji, nego sam sa nekim poznanicima svratio kod njihovog poznanika... a on ima tu gitaru, pa sam imao prilike na miru da je "maltretiram". Tako da ne znam gde je sada ima stvarno u radnji, ali sam je video na sajtu Music Media Centra:
http://www.musiccentar.com/i-1073/ibane ... cna-gitara
E pa ja je nisam probao u radnji, nego sam sa nekim poznanicima svratio kod njihovog poznanika... a on ima tu gitaru, pa sam imao prilike na miru da je "maltretiram". Tako da ne znam gde je sada ima stvarno u radnji, ali sam je video na sajtu Music Media Centra:
http://www.musiccentar.com/i-1073/ibane ... cna-gitara
Hehe furnir je cudomislim_stvarno wrote:nista to ne znaci,Stanko wrote:Ja bi isao na SG + upgrade magneta.
Ako nista drugo finish je providan i vidis drvo koje je unutrakod ovih sa solid bojama nekako imam osecaj ko da nesto maskiraju
![]()
Ali uzmi obe u radnji probaj i uzmi onu koja ti vise lezinpr epi lp neki sunburst, providan i spolja i pozadi, divno drvo izgleda i napred i nazad, ledja kao da su iz jednog komada mahagonija, top savrseni javor rebras, ali kad pogledas stranice, tacno vidis da je iz 3 komada telo.
![]()
Ja bih isao na lp, ali to sam ja,meni su mnogo bolji od sg-a...

Novogodisnji popusti u mitrosu.Kad pocinju i koliki bi otprilike bio popust za ove gitare ?
- mislim_stvarno
Za epiphone mislim da do sada i nije bio. Mozda gresim, ali... Pocece verovatno u decembru...
Hvala.Svirao sam na nekom pojacalu SG, pa posle jedno 3 nedelje Les Pol.Ne znam kakva su bila podesavanja ali meni kao pocetniku je zvuk bio manje vise isti.
Mislim da si upravumislim_stvarno wrote:Za epiphone mislim da do sada i nije bio. Mozda gresim, ali... Pocece verovatno u decembru...

@rosoneri Gde si probao ove gitare?Ne znam da li ih obe imaju u mitrosu,Pogledaj u control-soundu mislim da ih tamo imaju. Probaj obe jednu za drugom na istom pojacalu pa ces tako lakse uvideti razlike u zvuku i koja ti se vise svidja.Savetovao bih ti da probas i epi d400 worn cherry i epi sg cherry.Ima razlike:worn finish je drugaciji pod rukom,"ne lepi se",nekim ljudima vise odgovara,nema tog zavrsnog laka kao kod ovog drugog sg-a.Razlika u ceni,worn je oko 29000,a ovaj cherry je 36000.Sad moguce da je tu upitanju samo finish,ali proveri za svaki slucaj.Na netu sam citao da se i magneti razlikuju,u fazonu kod worna su alnico classic,kod ovog drugog alnico V(sad ko zna sta to znaci

Evo ti i snimak sg i lp gitare(nije neko merilo al bar je dobar kvalitet slike

Probao sam ih u Music Trade-u u Jug Bogdanovoj.U ponedeljak valjda nabavljaju neke nove.Reko mi je taj lik u radnji da je samo u finisu razlika, a ne daje mi se zbog toga 6-7 soma.
Mozda je bolja varijanta sg + 15 soma za magnete nego lp.
Mada sigurno ih ne bi menjao bar jedno godinu dana.

Mozda je bolja varijanta sg + 15 soma za magnete nego lp.
Mada sigurno ih ne bi menjao bar jedno godinu dana.

Ja bih ti za tih 15 soma savetovao da uzmes neko manje pojacalo,jer je to ipak drugi osecaj nego sviranje preko kompa.Kasnije ces vec skontati kakav ti se zvuk najvise dopada pa ces lako odabrati magnete.To je moj savet ukoliko se odlucis za sg.Ako ti se vise svidja lp neces ni sa njim pogresiti.Tvoja odluka
.
!

Razumem te,samo kazem da bi mozda tako dobio bolji instrument.Naravno da ide prvo pojacalo pa kad iskidam desetak kila zica onda cu da razmisljam o promeni magneta.

Pa sg je vec bolja gitara od lp-a i bez zamene magneta
!SG RULES!

!

- Dersu Uzala
SG je tol'ko dobra gitara da je Les Paul licno trazio da momentalno skinu njegovo ime sa iste (pre nego se zvala SG, zvala se Les Paul jelda).
to sigurno nije trazio zbog toga sto je LP bolji, nego zato sto mu se vjerovatno nije svidjela po obliku 

- Dersu Uzala
Nista mu se tu nije svidelo. End of story.
Dersu Uzala wrote:SG je tol'ko dobra gitara da je Les Paul licno trazio da momentalno skinu njegovo ime sa iste (pre nego se zvala SG, zvala se Les Paul jelda).