Squier Black and Chrome Fat Strat

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Re: Squier Black and Chrome Fat Strat

Post by Funkomat » 12 Jan 2008, 00:56

Firesucker wrote:Po svemu sudeci osudjen sam na Yamahu.
Ako mi dosadi izgled ofarbacu je u neku drugu boju i dodati neke linije i ostale gluposti na nju.

Znam na sta mislis:
Image

Sudjena ti je pacifica my friend...
Skupi jos tih 20-30 evra, nadji neki popust i imaces gitaru koju neces skoro menjati i neces zazaliti veruj mi/nam

Void
kulen zmija

Post by Void » 12 Jan 2008, 23:49

Za te pare mozes da kupis Ibanez GRG 170, koja je i vise nego super gitara......mozes na njoj da sviras razlicite stilove ( proverno!! ), ima konfiguraciju magneta HSH.....magneti su dobri, i mozes da sviras stvari tipa: Metallica, Iron Maiden, Rage Against The Machine, Pantera....'ladnjaka....jedan moj jaaako dobar drug je poseduje i svira na njoj cak i brutal i snalazi se super....

Cekiraj tog Ibanez-a obavezno.......

Sezax

Post by Sezax » 13 Jan 2008, 00:56

Ja mislim da na GRG170 ne mogu da se upale oba humma istovremeno...To mi se ne svidja..

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Jan 2008, 01:10

E nisam mogao da verujem da neko napokon zeli strat like gitaru i samo sam cekao kad ce neko da uleti sa ibanezom :x
Ako se nekom svidja strat ne moze da mu se svidja i ibanez!
Ne treba mu ibanez...

Void
kulen zmija

Post by Void » 13 Jan 2008, 03:50

Covek je rekao da mu nije bitan izgled, i naveo je ono sta bi hteo da svira, tako da mislim da je Ibanez malo univerzalniji i cak pristupacniji od Yamahe......sta fali Ibanezu..??

Sezax

Post by Sezax » 13 Jan 2008, 10:22

Nije pitanje sta fali ibanezu nego sta fali strat-a-like-u pa su ljubomorni na ibanez. :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Jan 2008, 12:13

Void wrote:Covek je rekao da mu nije bitan izgled, i naveo je ono sta bi hteo da svira, tako da mislim da je Ibanez malo univerzalniji i cak pristupacniji od Yamahe......sta fali Ibanezu..??

Covek je poceo temu kao svidja mi se jako ovaj izgled ali ne znam kako zvuci...
Sta fali ibanezima? Ne volim ih jednostavno. Nista u vezi ibaneza mi se ne svidja. Izgledaju kao da nemaju 3. dimenziju.
Volim zaobljene stvari :D Pitanje ukusa naravno

Sezax

Post by Sezax » 13 Jan 2008, 12:33

Funkomat wrote:
Void wrote:Covek je rekao da mu nije bitan izgled, i naveo je ono sta bi hteo da svira, tako da mislim da je Ibanez malo univerzalniji i cak pristupacniji od Yamahe......sta fali Ibanezu..??

Covek je poceo temu kao svidja mi se jako ovaj izgled ali ne znam kako zvuci...
Sta fali ibanezima? Ne volim ih jednostavno. Nista u vezi ibaneza mi se ne svidja. Izgledaju kao da nemaju 3. dimenziju.
Volim zaobljene stvari :D Pitanje ukusa naravno
E onda da i ja kazem sto nevolim Fender.Kao sto ti rece nista na njemu mi se nesvidja.Da krenemo od gore prema dole:Headstock masivan i odvratan izgleda kao jedan dio muskog polnog organa,U nekim Stratovima su plasticni inlay-i sto mi nekako odmah asocira na kineze(naravno da nisu kinezi ali asocira). :wink: Tijelo je sto ti rece zaobljeno:ima neke lafo rogove koji i ne lice na rogove nego na okrajke hljeba,A da ne pricam sto svaki ima pickguard kao da nisu mogli da odrade zicenje bez rezanje cijele gitare.A ne privlaci me previse ni ono sto je input jack na "licu" gitare...Ali onda opet...Stvar ukusa.. :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Jan 2008, 12:39

Sezax wrote:Ali onda opet...Stvar ukusa.. :lol:

Bas tako...

Firesucker

Post by Firesucker » 13 Jan 2008, 13:57

Ibanez ima 3d oblik ali je Fender aero dinamican pa mozes da ga bacis ako ti se sjbe pravo u kantu kao profi kosarkas. :mrgreen:
Slaim se naravno.Nisu lose ni jedna ni druga mada mi se cini da je GRG 170 bolji sa tap-ovanje posto ima hum u neck poziciji. 8)

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 13 Jan 2008, 14:50

Da, pripadam Ibanezovom klanu ali ukoliko bih morao da biram između pomenute Pacifice i GRG (bilo koja iz serije), odabrao bih upravo Pacificu. Razlog? Well... Na GRG seriju gledam kao na Squier. Jeste to OK ali nije dovoljno OK i da se ja nešto pitam, GRG ne bi smela nositi oznaku Ibanez.

Sezax

Post by Sezax » 13 Jan 2008, 16:12

Fox IV wrote:Da, pripadam Ibanezovom klanu ali ukoliko bih morao da biram između pomenute Pacifice i GRG (bilo koja iz serije), odabrao bih upravo Pacificu. Razlog? Well... Na GRG seriju gledam kao na Squier. Jeste to OK ali nije dovoljno OK i da se ja nešto pitam, GRG ne bi smela nositi oznaku Ibanez.
Da po meni je mnogo isplativiji RG370DX evo nash Void ga ima pa moze da prokomentarise.Samo pitanje je da li je u Firesucker-ovom budzetu RG370DX...

Void
kulen zmija

Post by Void » 13 Jan 2008, 16:23

Ma gitara je savrsena, ja sam odusevljen, i po milioniti put - Na njoj moze sve da se svira....co'ek kaze da ima 200-250 jura, a to mu definitivno nije dovoljno da RG370, jedino mozda neki polovan......GRG170 nije uopste los kao sto neki pricaju, ja sam licno bio jako iznenedjen njenim zvukom kada ju je moj drugar kupio.....mnogo dobro zvuci.......e sad, mozda je njegova jedna u 50 koja odskace svojim zvukom od ostalih, ali ne verujem.....Probaj gitaru, pa prosudi sam,....tako je najpravednije....

@Sezax, Fender ima ogavnu glavu......slazem se sa tobom 110%... :mrgreen:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 13 Jan 2008, 17:47

Void wrote:
@Sezax, Fender ima ogavnu glavu......slazem se sa tobom 110%... :mrgreen:

Ne zaboravite da kruzi prica da je ta glava uradjena po uzoru na tamburice koje su navodno svirali nasi iseljenici a Leo Fender ih video pa kopirao.... :)

bas su mi kewl ovi novi smileys :roll: :P :lol: :cry: :evil: 8) :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Jan 2008, 18:05

Void wrote:Fender ima ogavnu glavu...
dejankuki wrote:...ta glava je uradjena po uzoru na tamburice koje su navodno svirali nasi iseljenici a Leo Fender ih video pa kopirao...
To nije mit, nego je, po svim izveštajima, 90% sigurno. Doduše, priča ide ovako - Pol Bigsbi je u saradnji sa Merleom Trejvisom zvanično napravio prvi "Strat-a-like" headstock, po Merleovom crtežu. Merle, budući da je folk-pevač narodnih pesama Amerike, svakako se susretao sa mandolinama poreklom iz naše Dalmacije i Hercegovine. Najverovatnije je inspiraciju dobio sa njih (što dodatno potvrđuje oblik tela gitare). Leo je dizajn headstocka prekopirao odatle (prototip Broadcastera nije imao ni izbliza sličan headstock).

Pljuvati po Stratocasterovom headstocku, prema tome, znači - "pljuvati na oltar otadžbine". You go ahead, if you're into that kind of stuff.

Image

Locked