potreban savet
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- mislim_stvarno
Re: potreban savet
razlika u ceni izmedju te dve je oko 6 hiljada, a ne manje od hiljadu. Crna je 43k, a ova plus top verzija 49krosoneri wrote:http://www.epiphone.com/default.asp?Pro ... ectionID=6
http://www.epiphone.com/default.asp?Pro ... ectionID=6
U cemu je razlika izmedju ove 2 ?
Kapiram da ova ima nekakav vrh.Konkretno sta to znaci.
Razlika u cemi je manja od 1000 a ova druga dolazi u traznim burst bojama.
Uzimam neku od ove 2 kad skupim pare.
http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1056
http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1090
Razlika u zvuku je ako je pravi top od javora, ovo mislim da su samo estetski. Verovatno furniri...
Crna je oko 41 500 a cini mi se da sam na ovoj video 42 i nesto.
E sad ako sam se zajebao necu dati toliko zbog estetike.Inace uzimam plus top.
Onaj crni standard u Mitrosu je dobar ali inlej dal na 15. ili 17. polju malo lose namesten, i binding je dosta pozuteo.
E sad ako sam se zajebao necu dati toliko zbog estetike.Inace uzimam plus top.
Onaj crni standard u Mitrosu je dobar ali inlej dal na 15. ili 17. polju malo lose namesten, i binding je dosta pozuteo.
- mislim_stvarno
Postoji jos jedan ili vise modela izmedju, ali znam da je plus top 50k, mozda si video plain top...
Sta mislite o narucivanju gitare sa Thomanna ?
- rockozaurus
Da tebe pita nesto cika rockozaurus:Jel ti tu gitaru zelis iz sveg srca,da li si siguran u to?Recimo da si siguran...zasto je ti u stvari zelis; da bi ucario jedan "Ibanez blazer" i da bi sutra mogao da se fukas kako imas tacno tu gitaru... ili da bi svirao na njoj?Ako je ovo drugo bice neophodno da sednes i da je probas, da vidis da li ti odgovara kao sound, da li ti je udoban vrat, da li ti odgovara u celini...Ako to nije tvoja gitara, dzaba ti sto je stara i sto je poznati brend itd.Malo mi mirise tu na snobarstinu(bez uvrede).Iz licnog iskustva mogu da ti kazem; imao sam mnogo gitara i skupih i jeftinih ali najdraza mi je i dan danas i nikad je ne bih prodao gitara za koju siguran sam 100%, niko ovde nikada nije cuo, cak i ime joj je grozno "RH Research Pro Session Strat", veoma retka i jeftina kopija ali za mene najbolja...Nema na njoj nista posebno, sve je bezimeno ali kako sviraaaa..!Zato, prijatelju, ne idi devojci za koju svi kazu da je dobra riba, vec onoj koja je srcu tvome draga...advantage wrote:Eeee da sam znao koja ce se polemika voditi ne bih nista pitao. Taj ibanez je bio original, provereno na sajtu preko serijskog broja i proizveden negde 1981 god, civije su original, ma sve je origanal bre nije neki fals, ali ajde. Mislim da je niko sa foruma nije ni drzao u rukama ili bar vecina. Ipak sam malo progooglao ovih dana i nisam naleteo ni na kog da je rekao da je to losa gitara. E sad ovi likovi sto mogu da mi nabave po 100e samo da im kazem da mi naruce jedno 5-6 komada

cika rocko,kao sto napisah,probao sam je i lezala je u ruci odlicno,zvuk je bio takodje odlican,napisao sam da su je i drugi probali i dali pozitivno misljenje o njoj.e sad cena je diskutabilna,zato sam i trazio ovde savet.opet gledajuci po oglasima po ex yu nisam nasao cenu ispod 400e.gitaru je lik prodao lako nakon sto sam ja odustao.inace volim starije gitare i mislim da vecina novih u tom cenovnom rangu nema takav kvalitet zvuka osim sto savremenije izgledaju.nego nebitno vise barem sto se mene tice.one na e bayu ne mozemo da probamo a i u usa idu preko 200e a i to je upitno stanje.mislim da je najveci problem sto mi kao narod nemamo para,vecina kupuje neke kineske kopije do 200e jer nema za bolje.eto,recimo ja bih prije uzeo golfa 2 starog 25 god nego novog kineskog nanoa.mozda i nisam bas uspesno uporedio ali never mind.u svakom slucaju cenim svacije misljenje i hvala na odgovorima
- rockozaurus
U stvari, ono sto sam hteo da kazem, je da su te japanske gitare iz kasnih 70-ih i 80-ih malo ili vise precenjene...Ima odlicnih komada ali ima i dosta ispod srednjeg nivoa.Cena im se formira vise iz razloga sto su stare i sto se vise ne proizvode(vecina). Tako da ne treba zaliti, ako otvoris neki portal sa oglasima videces da ima mnogo takvih gitara, boljih i jevtinijih...Pozdrav.
@rockozaurus , ti kao da si ja
,a nisi.
Mislim , napisao si sve sto sam ja mislio , a nisam hteo da napisem , kada sam posle dobronamernih saveta bio kritikovan .
Ipak , dodacu samo jedno : Kad neko proba gitaru i svidja mu se, zasto je onda ne kupi ? Na jugu Srbije kazu: Merak nema cenu .
Meni kad se nesto svidja, ja to i kupim, nema tog saveta koji bi me sprecio. Naravno, ako imam para.

Mislim , napisao si sve sto sam ja mislio , a nisam hteo da napisem , kada sam posle dobronamernih saveta bio kritikovan .
Ipak , dodacu samo jedno : Kad neko proba gitaru i svidja mu se, zasto je onda ne kupi ? Na jugu Srbije kazu: Merak nema cenu .
Meni kad se nesto svidja, ja to i kupim, nema tog saveta koji bi me sprecio. Naravno, ako imam para.
Plus jeanjagoda wrote: Ipak , dodacu samo jedno : Kad neko proba gitaru i svidja mu se, zasto je onda ne kupi ? Na jugu Srbije kazu: Merak nema cenu .
Uzmeš u ruke i probaš. Ako ti leži i sve na njoj radi kako treba, nije bitno šta piše, koji je model i iz koje godine.
Trenutno mi u prostoriji stoji jedan US telac standard, '82. godište. Ja obožavam telce, ali mi ovaj nikako ne čuči. Ne znam zašto, niti mi je svirljiv pod rukom niti mi je zvuk nešto. Lik je za njega dao 700 evra, ja ne bih.
ja sam isto pricao o objektivnoj cijeni gitare,svi me napusise,dzabe ti dobronamjernost kad neko zajuni.
Prijatelji dragi, meni je svako misljenje bilo bitno, gitara nije kupljena jer je vecina ovde prisutnih smatrala da je skupa, dakle poslusao sam prostu vecinu i nema potrebe da se i dalje prepucavamo. Nije kupljena i to je to. Da mi se svidela, jeste. Mislim i i dalje da je to dobra gitara . Mozda ne bi bilo lose da se otvori topic staro against novo ali to je vec do moderatora(mozda i ima ali nisam detaljno trazio).
niko nije rekao da je to losa gitara.samo je prica bila da ne vrijedi 450 e.
evo bob weir signacjur za 800 e,isto nije realna cijena,ali sam skontaj kakva je u odnosu blazer za 450 e.
evo bob weir signacjur za 800 e,isto nije realna cijena,ali sam skontaj kakva je u odnosu blazer za 450 e.