Yamaha RGX420dz
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Yamaha RGX420dz
Kupio sam ovu gitaru prosle godine pa me interesuje vase misljenje o njoj.
Re: Yamaha RGX420dz
Jel moze neka slika, i ako je moguce napisi ukratko nesto o njoj.........ako nije problem....?!
Ne znam ko bi mogao vise znati o toj gitari od tebe samog 

Mozda ju je davno vakumirao pa mu je zao da je otvara.....mozda je zato nije dovoljno upoznao.....
JBG...ja je nisam svirao, niti video ( iz tog razloga sam molio sliku ) da bih dao dobar komentar na zvuk, izgled i ostalo...
JBG...ja je nisam svirao, niti video ( iz tog razloga sam molio sliku ) da bih dao dobar komentar na zvuk, izgled i ostalo...
Evo slicice:

Stratolika gitara,dva humbakera,aktivna elektronika,floyd rose original.
Kupio sam je u Mitrosy za nekih 500e.
Znam ja dosta o svojoj gitari,ali me interesuje vase misljenje.

Stratolika gitara,dva humbakera,aktivna elektronika,floyd rose original.
Kupio sam je u Mitrosy za nekih 500e.
Znam ja dosta o svojoj gitari,ali me interesuje vase misljenje.
Ciji su magneti?A i to mi ne lichi bash na Floyd Rose Original... 

YAMAHA RGX420DZ ELECTRIC GUITAR FEATURES
Body: Alder
Neck: Bolt on Maple
Fingerboard: Rosewood
Scale: 648mm (25-1/2“)
Frets: 24
Bridge: Typical Double Locking
Pickups: Yamaha ceramic humbucker x 2
Controls: Master Volume, Master Tone
Body: Alder
Neck: Bolt on Maple
Fingerboard: Rosewood
Scale: 648mm (25-1/2“)
Frets: 24
Bridge: Typical Double Locking
Pickups: Yamaha ceramic humbucker x 2
Controls: Master Volume, Master Tone
Ako ti je tremolo kvalitetan i ne rastimava se onda samo zamijenish magnete i imas super gitaru. 

Kvalitetan je,ne rastimava se.Nisam razmisljao o menjanju magneta,razmislicu.
Sta ne valja kod ovih magneta,koje bi mi aktivne magnete preporucio?
Sta ne valja kod ovih magneta,koje bi mi aktivne magnete preporucio?
Hm, obzirom da je gitara nova. Ja ne bih menjao magnete. Bar ne neko vreme. Ali ako bas hoces, opet.. sto bas zelis Aktivne... uzmi pasivne...
bjntasic wrote: Sta ne valja kod ovih magneta,koje bi mi aktivne magnete preporucio?
Pa ozbiljno zasto bi ih menjao... Pogotovo ako ti odgovaraju
Necu menjati magnete,bar ne u skorije vreme.
Kad sam kupovao gitaru birao sam izmedju dva Yamahina modela Rgx420dz(aktivna elektronika) i rgx220dz(pasivna,kostala je 100e manje)(samo je to razlika i mozda boja),uzeo sam rgx420dz jer mi se zvuk aktivnih magneta vise svideo.Ako bi menjao magnete,opet bi uzeo aktivne jer mi se vise svidja zvuk,a i dao sam 100eura vise samo zbog aktivnih,bilo bi glupo da sad uzimam pasivne.Hm, obzirom da je gitara nova. Ja ne bih menjao magnete. Bar ne neko vreme. Ali ako bas hoces, opet.. sto bas zelis Aktivne... uzmi pasivne...
Pa neznam zavisi sta svirash koliko dugo svirash?Npr ja mijenjam magnete u svim mojim gitarama koje imaju stock magnete.Npr B.C. Rich magnete,Ibanez magnete, Yamaha magnete.Obicno ubacim neki DiMarzio,SD ili EMG.
Ali sad sve zavisi sta svitas.I ako si pocetnik onda nemoj mijenjati magnete sacekaj bar godinu dana dok ne savladash ono da svirash ko zmaj.
Ali sad sve zavisi sta svitas.I ako si pocetnik onda nemoj mijenjati magnete sacekaj bar godinu dana dok ne savladash ono da svirash ko zmaj.

Ako bas zelis aktivne, onda EMG....mislim da su najpoznatiji i najbolji aktivni magneti....
Kod marica za 200 jevreja i magneti i ugradnja..