Pomoc oko Chorus pedale...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pomoc oko Chorus pedale...
...Ukratko neznam koju.
Treba mi za sviranje pesama od Jaco Pastoriusa,naravno za bas.
Uz to da ne bude mnogo skupa(malo trazim)...
Treba mi za sviranje pesama od Jaco Pastoriusa,naravno za bas.
Uz to da ne bude mnogo skupa(malo trazim)...
- Rocket Roll
Re: Pomoc oko Chorus pedale...
Ah. A Berindžer ti nije po volji?
Samo Bossova bas-linija može uvek da se nađe kod nas, ostalo - ili gitarsko, ili bas-procesor, ili šta slučajno naleti.
Samo Bossova bas-linija može uvek da se nađe kod nas, ostalo - ili gitarsko, ili bas-procesor, ili šta slučajno naleti.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ja koristim DigiTech Bass MultiChorus pedalu i toplo ti je preporučujem!
Nije preskupa, zahvaljujući voicing kontroli možeš napraviti tačno ono što želiš, a možeš je naći u našim radnjama bez problema!
Nije preskupa, zahvaljujući voicing kontroli možeš napraviti tačno ono što želiš, a možeš je naći u našim radnjama bez problema!
- Rocket Roll
Ah, da, zaboravio sam na DigiTech! Hvala, Tiki!
A ja koristim DigiTech Choeus Factory CF-7 i predobra je .... samo pojede bateriju, to je straaaasno... no ona je za gitaruTiki the Boyler wrote:Ja koristim DigiTech Bass MultiChorus pedalu i toplo ti je preporučujem!

Ja kazem DigiTech!!!
- Tiki the Boyler
- Urednik
Kao i sve digitalne pedale (koje rade i kad ne rade) CF-7 (koji ima nekoliko sasvim upotrebljivih chorusa i za bass), te Bass MultiChorus žderu baterije, što znači - pazariš adapter i miran!Molotov wrote:A ja koristim DigiTech Choeus Factory CF-7 i predobra je .... samo pojede bateriju, to je straaaasno... no ona je za gitarupa ti nece bit bas od pomoci.
Ja kazem DigiTech!!!
Probacu sve pomenute pedale...
Molotov,i gitarska dolazi u obzir,jer nije neka velika razlika(uostalom probacu).
Hvala svima!
Molotov,i gitarska dolazi u obzir,jer nije neka velika razlika(uostalom probacu).
Hvala svima!

- Nyarlathotep
- MF veteran
da se citiram, kad vec pricamo o chorus efektu.
EH Stereo Polychorus je zaista sjajan efekat. ne svira ga dzabe Omar Rodrigez Lopez kao standardni efekat u svom gigantskom rigu
1) DOUBLE TRACK - sasvim upotrebljiv echo, ili analogni delay, sa feedback i time opcijom. istina, delay time je max 100ms, ali moze se veoma kreativno iskoristiti, ako se malo potrudite.
2) CHORUS - prelep chorus (neverovatno versatibilan), pored width and rate opcije, ima i delay time i feedback kontrole.
3) FLANGER - preterano dobar i versatibilan flanger, sa neverovatnom paletom opcija i zvukova, od phasy miline i vibrato tripa, do najbrutalnijeg flanger jet riljanja. kontrole: effect level, rate, width, tune (centralna pozicija frekvencije oko koje se modulira zvuk)
4) FILTER MATRIX - super filter za djitru. neverovatno transformise zvuk, od zvonkastih chime harmnika, do nabudzene bascine spremne za fuzz, ili overdrive. ako rucno drndate tune pot uzivo, dobicete ludacki efekat manuelno kontrolisanog flange sweepa, cesto sam to koristio sa sintom. kontrole: tune i effect level kontrole.
ima mono uulaz, stereo izlaz, true bypass, i dodatni sweep mode koji ublazuje modulaaciju i umeksava zvuk (korisna stvar ponekad). ova magicna sprava je analogna 100%, i moze nepojmljivo rasiriti paletu zvukova. smor je jedino sto ova pedala izvlaci minimum 10-12 sasvim razlicitih tripova, a aktivan je zpnaj koji je tog trenutka nastiman. tj. pozeleo bih da ima digitalnu memoriju za presete da se memorisu sva cuda koja ispusta. ovako na bini posle svake stvari morate vrteti potove do ludila.
da, Stereo Polychorus je GENIJALAN za igranje sa feedbackom, manuelnim manipulisanjem spacey ludila od modulacije, i pravljenje neverovatnih psihodelicnih efekata, slicnim drndanju LFOa na najprostijem monofonom analognom sintu. ono, fazon, u sred svirke se sagnes i zavrnes feedback, pa se igras sa time, width and tune potovima, i cuda nastaju.
preporucujem je svakome ko moze doci do nje. nije preskupa, kosta oko 210$, i meni je burazer poslao iz NYC, odakle i dobavljam vecinu opreme. koliko znam, u Artistu je nikad nisu imali, a ni ja licno, nazalost, ne poznajem nikoga ko je poseduje sem mene.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Obrati pažnju... zna biti jako velika razlika!vbraca wrote:Molotov,i gitarska dolazi u obzir,jer nije neka velika razlika(uostalom probacu).
Moje iskustvo mi govori da treba drzati razliku izmedju efekata za bas i gitaru . ipak su to prilicno razliciti instrumenti, takodjer je i pojacnje prilicno specificno za jedno i drugo..... mislim, jeste da sve ide na struju i da je teorija slicna, ali ipak probaj ti prvo bass pedale, a onako usput mozes i eksperimentisati.Tiki the Boyler wrote:Obrati pažnju... zna biti jako velika razlika!vbraca wrote:Molotov,i gitarska dolazi u obzir,jer nije neka velika razlika(uostalom probacu).
Pa bas zato cu i probati gitarski efekat...Molotov wrote: a onako usput mozes i eksperimentisati.