Koje lampe koristite u pretpojačalu?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Koje lampe koristite u pretpojačalu?
Kod mene su i na vox-u i na fenderu sve Russia lampioni 

Jes' mišljah na reizdanja,no ne znam šta bi sada iz trenutne proizvodnje moglo da se kupi a da makar malo valja.+Hopkins+ wrote:Jok, originali, došli uz Hiwatta.
edit: Možda si mislio da stavim reizdanja? Pa ne znam, skupe su te lampe, a nisam siguran da se nešto posebno dobija. Zadovoljiću se sa nekim JJ ili TAD.
A, da, matori, fala, znaci ovo su nove lanpe... Nasao:Dersu Uzala wrote:to je Sovtek brand, isto pravljen u Reflektor fabrici u Saratovu. Krem de la krem. Jos da je stara (NOS). 160$ traze za par u Amerigi ovi na ebayu. Rusi valjaju za 60$ par tih NOS. Ove nove su mnogo jeftinije naravno, ima ih. Ruska ekonomija je zivnula proizvodnjom lampi kazu. Ove cene doduse vaze za izlazne lampe, ali ni preamp nisu mnogo jeftinije. 20$ po komadu minimum.sinisake wrote:
Evo, to je taj prepoznatljivi, prefinjeni ruski dizajn.![]()
Ove su trenutno u pojacalu (EL84). Mislim da su to te, Stanko, koje se i tebi nude...
Sta kazes, Dersu, pecalbaru, jesu dobre ove?
Na zalost, cesto o Rusima razmisljamo kao o divljacima (koji to jesu) a redje o genijalcima (koji je cenim svaki triespeti, ima se).![]()
http://www.tubes-store.com/product_info ... ucts_id=63
A zar SSSR jos postoji? Odnosno, kutija izgleda kao da je iz ranih sedamdesetih... to me malo zbunjuje.

Stanko, ovde imas i 6p14p (bez onog EV na kraju). Te su jos jeftinije.
A preamp lampe tek sto su jeftine:
http://tubes-store.com/product_info.php?products_id=60
I ima ih na lageru.

Kako god - ja sam ovima zadovoljan. Ne zvece (zasad

- Dersu Uzala
Ja tek sad provalih da je moj post drugi na ovoj temi, a zakljucno sa istim svaka mi je zlatna. Ne stvarno...
- Dersu Uzala
Pazi, lako je tebi da seres kao foka u mlazu. Ja bi menjo ove moje za te tvoje. Ove moje mogu da kupim every day of the week u svakoj radnji. I brate, Sinisa, reci im, ako ne znate o cemu pricate, mojne da prdite...Please?sinisake wrote: Sta kazes, Dersu, pecalbaru, jesu dobre ove?
Dersu Uzala wrote:Pazi, lako je tebi da seres kao foka u mlazu. Ja bi menjo ove moje za te tvoje. Ove moje mogu da kupim every day of the week u svakoj radnji. I brate, Sinisa, reci im, ako ne znate o cemu pricate, mojne da prdite...Please?sinisake wrote: Sta kazes, Dersu, pecalbaru, jesu dobre ove?

E, sad te nisam razumeo... nista... Kome da kazem? I zasto?

- Dersu Uzala
Pa menjo bi ove moje za tvoje. Jasno enaf?

Last edited by Dersu Uzala on 11 Nov 2010, 12:22, edited 1 time in total.
Da li ste koristili negde ove 6P15P-EV(EL-83)? Trebalo bi da su dobre kao power pentode?
Ok, kazem, te JJ se nisu bas pokazale... Aj sto su riknule ove u izlazu (cenim da je lik arcio pojacalo za tu nepunu godinu vise no sto mi je rekaoDersu Uzala wrote:Pa menjo bi ove moje za tvoje. Jasno enaf?

@milane, ako imas EL84 ili 12AX7 (odnosno njihove zamjenske varijante), mozda bismo mogli da napravimo neki dil.

- Dersu Uzala
Mislis, U Peavey Classic 30. Cuti bre, nemo se blamiras.sinisake wrote:[
Ok, kazem, te JJ se nisu bas pokazale... Aj sto su riknule ove u izlazu (cenim da je lik arcio pojacalo za tu nepunu godinu vise no sto mi je rekao), ALI, to sto je riknula jedna u preampu... e jbg, malo je rano bilo za to.
- Dersu Uzala
Jesu. Zakivaju. Ali ne za gitarsku audio tehniku.milan019 wrote:Da li ste koristili negde ove 6P15P-EV(EL-83)? Trebalo bi da su dobre kao power pentode?

Pa ekvivalent za 12AX7 bi trebalo da bude 6N2P,mozda cak i 6N1P,ako se ne varam.
Vi ipak imate iskustva u tome.A sto se tice EL-84,sad sam se cuo sa covekom,ekvivalent je ruska 6P14P-ev.Mogu da je nabavim,isto NOS,Military ali ima manu sto je skupa.Verovatno mozete naci neku drugu za manje para.
Vi ipak imate iskustva u tome.A sto se tice EL-84,sad sam se cuo sa covekom,ekvivalent je ruska 6P14P-ev.Mogu da je nabavim,isto NOS,Military ali ima manu sto je skupa.Verovatno mozete naci neku drugu za manje para.

- Dersu Uzala
Obe ako se greju sirote na ses koma tri volta.
Nego...
Nego...
Pa vidi,inace im je to napon grejanja u ruskim raketnim sistemima gde se koriste uveliko i gde izdrzavaju 5000+ radnih sati.
Ovo sto napisah ne lupam,100% tacna i potvrdjena informacija.
A sto se tice 6P15P i 6P14P mislim da su i one zamenjive(mozda neka minimalna modifikacija)...to su ustvari EL 83 i EL 84.
Ovo sto napisah ne lupam,100% tacna i potvrdjena informacija.
A sto se tice 6P15P i 6P14P mislim da su i one zamenjive(mozda neka minimalna modifikacija)...to su ustvari EL 83 i EL 84.