Pomoc oko bas pojacala
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pomoc oko bas pojacala
Da li neko moze da mi kaze ako ima bas pojacalo laney rb2 30 w da li su dzekovi za spoljne zvucnike i slusalice srereo ili mono. Nigde nisam mogao da nadjem taj podatak pa ne znam koji dzek da prikljucim. Hvala!
Re: Pomoc oko bas pojacala
Za slusalice stereo, a za kutiju mono..
Hvala majstore ako moze jos jedno pitanje prikopcao sam lap top na ulaz predvidjen za CD, ekvilajzer ne reaguje cak ni dugme za volume. Da li je to normalno ili je mozda nesto u kvaru. Kad ukjlucim bas gitaru sve radi.napominjem da jos nisam probao slusalice i spoljni zvucnik.
proveri na topu u master volume, da li je tu iskljucen ton
Hmmm, mislim da sghvatam. CD ulaz na pojacalu je predvidjen da SAMO ukljucis neki izvor zvuka i a "JAMM-ujes" uporedo sa izabranom pJesmom. Znaci signal zaobilazi sva moguca predpojacanja i direktno je vezan za pojacalo, dok gitara ima equilising i volume. U slucaju signala sa CDa, laptopa... ili bilo kog drugog uredjaja, nemas potrebe za EQ sa pojacala, daj mu farbu SA izvora.
Tako je i na mom pojacalu... Signalom koji ide preko AUX (cinceva) ne moze da se manipulise na samom pojacalu
To je u redu kad prikljucim lap top koji sam ima da se pojaca i oboji i dobijem solidan zvuk ali problem ce biti kad ukljucim na primer CD plejer koji nema nista za kontrolu zvuka pa mu potrebno mu je potrebno pojacalo, to jos nisam probo ali doci cu u situaciju da ne mogu da kontrolisem zvuk, bar tako mislim u stvari nisam siguran sta ce da bude dok ne probam da li uopste moze da se prikljuci tako nesto bz kontrole. Kako da izbacim zujanje koje je bas jako kad ukljucim gitaru kad dodirnem zice smanji se ali ne skroz, Da li uzemljenje utice na to ili mozda kabl za gitaru.