nadam se da ce mi neko pomoci...
Zamena magneta..
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Zamena magneta..
.. Imam jednu finu gitaricu, Ymh Pacifica 112V.. Isto tako sam dosao i do jednog Bridge Hum magneta Di Marzio Joe  DP213BK... Pitam se sad, sta bih dobio kad bih zamjeni stari Bridge magnet na Pacifici sa ovim..?.. I da li se isplati raditi izmjenu, tj koliko je ovaj di marzio bolji od pacificinog..?.. Takodje koliko od prilike vrijedi ovaj Di Marzio magnet, kad ga ne bih ugradio u gitaru, vec kad bih ga prodavao..?...

Re: Zamena magneta..
Pa bilo bi promene, svakako.
A magnet vredi... recimo 30-40e, ne vise. Nov je oko 80 valjda

A magnet vredi... recimo 30-40e, ne vise. Nov je oko 80 valjda
znam da bi bilo promene..
.. Ali interesuje me kakve,, Jer ne zelim da ga namjestam, pa ako ne budem zadovoljan ponovo da ga skidam...

pa bolji zvuk nego na stock magnetu definitivno, ali koliko bolji to ces nam ti reci  

Naravno...
. .Ali samo cekam nekog, ko se susreo sa gitarom sa ovim magnetima,, da mi kaze sta cu dobiti promjenom.. Kakav zvuk,,, tvrdji nego na starom magnetu...?.. ili nesto meksi, to mene zanima..

Zamena traje 2 minuta. Probaj ga pa vrati stari ako ti se ne svidi.

ali problem je sto nikad nisam mijenjao magnete.. A svi ovi turtorijali su nekako oskudni,,, tj vecinom za neke stratove- ili eventualno LP...

treba ti lemilica, kalaj, srafciger...
odvrnes srafove koji drze pickguard, skines ga, odlemis hum koji ti je vec u tamburi, zalemis dimarzio na isto mjesto, vratis pickguard, zavrnes sarafe, nastimas i gotovo

odvrnes srafove koji drze pickguard, skines ga, odlemis hum koji ti je vec u tamburi, zalemis dimarzio na isto mjesto, vratis pickguard, zavrnes sarafe, nastimas i gotovo
Ma napisi ovde, posalji neku sliku sta ti nije jasno i resicemo  

ma od prilike mi je jasno..
. Saljem utiske kad ucinim nesto..