Fender frontman 212R

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Jack Nape

Fender frontman 212R

Post by Jack Nape » 10 Dec 2010, 23:49

Treba mi nesto sto ce da pokrije svirke (danguba, ciklon i sl.) i kucnu vezbu. Kako pomenuti frontman stoji sa tim? Ima li ko iskustva?

Historik
MF veteran

Re: Fender frontman 212R

Post by Historik » 11 Dec 2010, 13:22

U jednom od studija gde vezbam sa bendom svirao sam dosta na tom Frontmanu. Ne znam koju vrstu muzike sviras i sta jos koristis od opreme (pedale, procesori, predpojacala), mnogo ti zavisi od toga. Moj neki utisak je da, iako zaista vise volim vintage zvuk, ovo pojacalo prilicno ruzno distorzira, sto se posebno primecuje kada je dosta pojacano. Prosto, pored onoga sto bi trebalo da iz njega izlazi, emituje i gomilu nepotrebnog sustanja i drugih neartikulisanih zvukova. Kapiram da je za vezbu po kuci jako dobro, pa i za neki mali prostor tipa Blue Moona ili Kuglasa, ali se ne bih usudjivao sa njim nista ozbiljnije da radim...

nikolic025

Post by nikolic025 » 11 Dec 2010, 14:36

Ja sam ga imao i nisam bio prezadovoljan,ali je radilo posao,ne prihvata bas najbolje pedale,dok mu je distorzija zadovoljavajuca,zavisi naravno od stila i gitare...

Dok,recimo FM100 i box 4x12" radi,po meni,dosta bolje,ne kontam kako,ali radi...

No,medjutim,sad imam AVT50 Marshall i to gruva li gruva,ladno se nosi sa mojom glavom JCM900 100W,naravno ne kad je odsrafljen,nego na nekom normalnom clubskom setupu...Samo sto ima jedan zvucnik...Da je 2x12,mislim da bi bilo extra,extra...

Mozda da razmislis o nekoj glavi i nekom boxu 2x12",pa uvek mozes da zamenis box za manji,ili veci...

Mada u tom cenovnom rangu,siguran sam da nema boljeg pojacala sa 2x12"...

Mislim da je nov bio oko 250E u mitrosu (oko 26000-27000...)a da su polovni malo naduvani na 220-240E...Kontam da max 200E das i to ako ima footswitch i ako je u extra stanju...I obrati paznju na tolex,izuzetno je lose zalepljen i snaju da se naprave mexurici i da se odlepe na rubovima...

I,da...Marshall AVT50,starija serija,ovu koju ja imam,Engleska...a ne India...ili sta vec...uporedio sam ga sa Laney 120W glava i box Randall 4x12" na svirci i ladno izvuce,a u kuci za FM100 i Fender FM412 i isto...Nisam imao priliku bas FM212 i njega da poredim,ali mislim da su rame uz rame po snazi,a po zvuku da ne govorim...Marshall je Marshall...

Historik
MF veteran

Post by Historik » 11 Dec 2010, 15:44

nikolic025 wrote:Ja sam ga imao i nisam bio prezadovoljan,ali je radilo posao,ne prihvata bas najbolje pedale,dok mu je distorzija zadovoljavajuca,zavisi naravno od stila i gitare...
Upravo sam to hteo da istaknem: jako lose prima pedale. Moze totalno da izoblici distorziju sa pedale, bilo da je teras preko clean ili overdrive kanala, baca isuvise srednjih i visokih tonova, pogotovo kad se otpanji... Ni druge efekte ne prima najsrecnije, npr. onaj boost koji se tako lepo oseti kad ukljucim wah na svakom pojacalu se ovde gotovo nije ni cuo, posebno ako je pojacalo u overdrajvu. Moj savet ti ja da ga zaobidjes, uveren sam da postoji suvislije resenje za te pare...

Jack Nape

Post by Jack Nape » 11 Dec 2010, 16:25

Ja sam ga nasao za 180, probao ga, u odlicnom je stanju i ima foot switch. Budzet mi je 200e i treba mi nesto oko sto vati da mogu na svirke da vucaram. Video sam u oglasima i laney lv 100. kakvo je to resenje? Inace od pojacala mi najvise treba solidan clean jer koristim pedale. Ako neko ima jos nekih predloga u toj ceni rado bih cuo?

Sto se mog sviranja tice od efekata koristim ponekad malo kompresije i u glavnom neki over drive nikad neke masne distorzije, sve u svemu vrtim se oko nekog blues zvuka (inace sviram indie rock). Meni je zvucao solidno al' malo se moze cuti u 10 min probanja.
Last edited by Jack Nape on 11 Dec 2010, 16:28, edited 1 time in total.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 11 Dec 2010, 16:28

Mislim da bas to pojacalo imaju u ciklonu i mogu reci da sam prilicno zadovoljan njegovim performansom u bendu :)

xspaceman

Post by xspaceman » 11 Dec 2010, 17:00

Jack Nape wrote:Ja sam ga nasao za 180, probao ga, u odlicnom je stanju i ima foot switch. Budzet mi je 200e i treba mi nesto oko sto vati da mogu na svirke da vucaram. Video sam u oglasima i laney lv 100. kakvo je to resenje? Inace od pojacala mi najvise treba solidan clean jer koristim pedale. Ako neko ima jos nekih predloga u toj ceni rado bih cuo?

Sto se mog sviranja tice od efekata koristim ponekad malo kompresije i u glavnom neki over drive nikad neke masne distorzije, sve u svemu vrtim se oko nekog blues zvuka (inace sviram indie rock). Meni je zvucao solidno al' malo se moze cuti u 10 min probanja.
ja bi na ovo obratio pažnju:
http://www.kupujemprodajem.com/HH-Elect ... lter_id=14
bilo je vise primeraka po oglasima...za te pare trebalo bi da j... kevu i da šije frontmana! :ziveli:
ili nesto ovako:
http://www.kupujemprodajem.com/gibson-L ... r_id=79521

nikolic025

Post by nikolic025 » 11 Dec 2010, 17:11

180E je super cena,jer cene 112 i 110 po 200E,a nisu ni blizu...

Ja sam isto imao problema sa visokima i midlovima,ali nabijem bass na 8 ili do kraja i visoke na 2-3,midlove na 4-5 i radi ok...

Ni laney ne prima najbolje pedale,bar ti jeftiniji...Mislim da ti je bolje resenje Fender...

Pozz

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 Dec 2010, 19:29

Ovo isto nesrećno HH pojačalo samo menja vlasnike, već sam ga upamtio po tome što nema iste zvučnike, vidi se i na slici, a i jedan od prethodnih vlasnika je to kao i ovaj sada pomenuo u oglasu. Inače to pojačalo ima solidnu reputaciju, ali ovaj komad je neki zlosrećni, nikako da ga neko udomi za stalno... Treba to imati u vidu, možda ima neku nezgodnu manu.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Dec 2010, 20:08

Ne treba ti sto vati, pa ni tranzistorskih za\ klubske svirke.....
ja sam dugo imao laney lv300,a tog fm212 sam svirao u studiju, i laney je mnogo bolje pojacalo, pre svega zbog zvucnika, drive pedale prihvata ok, dok fm212 stvarno jako cudno zvuci sa drive pedalama....drive kanali nisu sjajni ni na jednom od ta dva pojacala, ali mogu da posluze....
laney lv100 nisam nikada svirao, ali verujem da je slicno....

nikolic025

Post by nikolic025 » 11 Dec 2010, 20:17

Eno u oglasima imas FM65 za 15000din,a mozda da i za manje...To je,kontam,ok...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 Dec 2010, 20:27

Par puta sam na probi koristio ovaj Frontman 212, i dopada mi se kakav clean ima. Baš se lepo čuje da je tu Fender upleo prste, zvoni onako bistro i poletno. Za neku svirku gde se ponajviše čuje neck single, kroz chorus ili tremolo - gotovo perfektno! Međutim, rekao bih da za gotovo bilo šta drugo radi u najmanju ruku čudno. Za malo više drajva sam se ubio da mu namestim ton, i to je bilo onako, da prođe... Nekako se nisam "sastavio" sa ovim pojačalom.

xspaceman

Post by xspaceman » 11 Dec 2010, 20:28

Kristijan wrote:Ovo isto nesrećno HH pojačalo samo menja vlasnike, već sam ga upamtio po tome što nema iste zvučnike, vidi se i na slici, a i jedan od prethodnih vlasnika je to kao i ovaj sada pomenuo u oglasu. Inače to pojačalo ima solidnu reputaciju, ali ovaj komad je neki zlosrećni, nikako da ga neko udomi za stalno... Treba to imati u vidu, možda ima neku nezgodnu manu.
nisam konkretno mislio na taj komad...vec uopsteno...jer ih povremeno ima na oglasima...skoro je za istu cifru bio jedan sa oriđinale zvucnicima! za 200e moze neki polovan i dobar tranzistor da se nađe...taj HH I LAB šiju ubedljivo frontmana!

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 Dec 2010, 20:33

A to svakako. Kad sam bio klinac kod prijatelja sam često pravio buku na nekom 1x12 HH pojačalu, i tada smo, onako krajnje balavanderski, to pojačalo tretirali kao kantu, jer smo čitali kako se neki od producenata koji je radio sa The Cure žalio kako ima silne probleme sa Smithom, koji neće da promeni neko svoje "drndavo" HH pojačalo. Posle dosta godina sam kod istog čoveka opet zasvirao na tom pojačalu, i bio sam vanredno iznenađen - to mnogo dobro radi!

Kill surf city

Post by Kill surf city » 11 Dec 2010, 20:34

xspaceman wrote:taj HH I LAB šiju ubedljivo frontmana!
:1: & da ne pricam o tome da ce nadziveti frontmana sto puta. :ziveli:

Post Reply