Teletina
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Teletina
Prvo medovaca! Posle ti svejedno... Na tdpri.com covek efektno potamnjuje lak tako sto ga je drzi na direktnom suncu. Al jbg, on zivi na mediteranu, ovde bi morao da ostavis unucima da cekaju zuto. Mozda UV lampa odradi posao? Znas nekog herbalajzera?
Pa jel ne moze da se bajcuje u tu nijansu i posle toga lakira poliuretanom?
pa da ali ovako je trooo
Blonde je polutransparentni finis. Sare treba tek da se naziru. To bas ne moze bajcovanjem.
Aha,to mu onda dodje ovako nesto?

Toooo! Odlicno izgleda!
A bio si u pravu, sustain na suvo je nenormalno dugačak.
Jedva čekam da je završiš i zasviraš. A onda sledi izrada moje... Jeeeeee!

Jedva čekam da je završiš i zasviraš. A onda sledi izrada moje... Jeeeeee!

- rockozaurus
Probaj, ako nadjes, bajc na alkidnoj osnovi.Ranije sam kupovao jedan takav grcki.Mislim da ce ti on zavrsiti posao.Ima ga u raznim nijansama.
moje misljenje je da se ne treba raditi bajcom jer u tom slucaju se oboji drvo i providni sloj samo sluzi kao zastita kroz koju se vidi boja drveta kakvu god da izaberemo. ovo je vrsta finisa u kojoj se na drvo nanosi sloj boje koji je u odredjenom procentu transparentan pa se kroz njega nazire tekstura drveta dakle skroz drugi pristup kolorisanju. boja je u sloju koji prekriva drvo a ne u drvetu ispod sloja providnog laka
- Hotstepper
red se otegao uuuuuuu. salim se trenutno brat baba ceka u redu, a ako si zainteresovan cujemo se na PP ce se lako dogovorimo.
Ovako nekako izgleda kako zamišljam svoj budući primerak iz majtimikine radionice:

Jasen + javor, chrome hardver. Neće biti bukvalno sunburst, već sam više išao na to da postignem nešto nalik na whale blue finiš kod PRS-a, sa tim tamno plavim bajcom. Koliko za sada kapiram, biće solidbody, sa providnom pleksi maskom koja će sa donje strane biti blago matirana, čisto da se ne vide rupe za neck magnet i kontrole, ali da se providi boja tela sa donje strane...

Jasen + javor, chrome hardver. Neće biti bukvalno sunburst, već sam više išao na to da postignem nešto nalik na whale blue finiš kod PRS-a, sa tim tamno plavim bajcom. Koliko za sada kapiram, biće solidbody, sa providnom pleksi maskom koja će sa donje strane biti blago matirana, čisto da se ne vide rupe za neck magnet i kontrole, ali da se providi boja tela sa donje strane...
interesantna fora sa ovim sunburstom . jedino sto klirit kad matiras sa jedne strane i prislonis ga uz bilo sta on se suvise zabeli a malo propusta boju. mozda bolje raditi skrivene kanale i rupe pa ih prekriti skroz providnim pleksijem tj kiritom. eh jedino sto ja nisam pristalica ove maske na telcu. meni nekako sve sem one klasicne dvodelne bez veze
nisi razumemo babinu ideju. klirit ce i biti skroz proziran, samo ce biti matiran na mestu gde je rupa za neck magnet, i na mestu gde su kontrole, kroz ostatak treba da se skroz vidi drvo, takva je bar ideja za sad
Još uvek se dvoumim da li će se matirati maska samo na mestima gde su rupe ispod, ili cela...
Definitivno ćemo prvo na nekom uzorku pleksija najfinijom šmirglom isprobati kako ide matiranje, kako se ponaša i kako izgleda kada se prisloni uz podlogu. Mislim da pre toga neću ni moći da se odlučim, dok ne vidimo kako se ponaša.

Definitivno ćemo prvo na nekom uzorku pleksija najfinijom šmirglom isprobati kako ide matiranje, kako se ponaša i kako izgleda kada se prisloni uz podlogu. Mislim da pre toga neću ni moći da se odlučim, dok ne vidimo kako se ponaša.