Ne znam šta je teže realno, meni je teže baviti se elektronikom. Navika valjda. Definitivno nije naivno.
Ontopic:

Mesa je jedino pojačalo na kome Čak Noris može da svira clean.
aj nauči da sviraš gitaru ko malmstin i dokazi svoju teoriju... molim lepo...andrej] wrote:sve se na gitari moze skinuti, ako ulozis dovoljno vremena. nisam skidao malmsteena, ali jesam neke skoro pa podjednako teske stvari. parametri: prag, vibrato, bend, okidanje, jos nekoliko njih, sve to na 6 zica.Duane wrote:kako si to uspeo da dedukuješ? čisto me zanima... ili si samo lupio, ko što mislim da jesiandrej] wrote: i, verujte - mnogo je lakse skinuti malmsteena na gitari nego apexa na kompjuteru.
ontopić - to pitanje je jedno od onih "večnih pitanja"... tipa koja je svrha zivota, gde je ruka isusova ili zasto rusi igraju najlepši hokej
odgovor prosto zavisi od osobne percepcije, sposobnosti, interesovanja...
a, afx-a nisi slusao dovoljno, ocigledno.
parametri:
svaki udarac perkusije zasebno sintetisan, sa noise generatorom, oscilatorom, filterom,... na sve to moze da se doda envelope, koji menja neki od tih tu parametara za vreme sinteze. to je 20-50 parametara samo za jednu vrstu udarca u pesmi, ako je sintetisan. ako je semplovan, prvo ti treba originalni sempl, pa onda gomila podataka kako je sempl izmanipulisan. dal je usporen, ubrzan, pitch shiftovan, frekvencijski shiftovan, filtriran, distorziran, waveshapeovan, downsampleovan... od 5 do 50 parametara.
i onda se bacimo na globalne efekte, koje kontrolises u realnom vremenu. na dobroj pesmi, 20ak komada, kontinualno. pa na menjanje parametara od pojedinacnih sintetisanih zvukova u realnom vremenu.
da ne pricam koliko je vektroska sinteza zajebana za shvatiti. ma i sa subtraktivnom nekad ima nelogicnih rezultata.
i da bi to skinuo, moras da imas SLUH i ISKUSTVO. da cujes razliku izmedju freq i pitch shiftovanog snera. da znas kako se svaki efekat dobija, cim ga cujes. da pogodis ucestalosti lfo-a. nekoliko hiljada parametara na dobroj pesmi nekog dobrog izvodjaca. naravno, nije tako kod svih i gomila ljudi koristi presete, ja pricam samo o ovim kvalitetnim.
ne-elektronski muzicari cesto nemaju pojma koliko elektronska muzika moze da bude slozena. ali ne 'papa americano' i 'i'll do you like a truck'. poslusajte malo dobre elektronike, naprednije.
Bluesko wrote:A ko je Aphex i jel zna da svira gitaru. Ozbiljno pitam
Super. A kakve to ima veze sa muzikom?andrej] wrote: poenta: niko ne moze da zakomplikuje pesmu na instrumentima kolko moze na kompjuteru da se zakomplikuje.
a sto se tice parametara, ne ne decko, ove treba sam da podesish, a ako zelis 'ziv' zvuk koji se 'krece', moras kontinualno da ih menjas. snimanjem vrednosti potenciometra/enkodera ili crtanjem krive.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest