HM, TA ZLATA VREDNA MISLJENJA :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Kurtz

HM, TA ZLATA VREDNA MISLJENJA :)

Post by Kurtz » 20 Dec 2010, 16:11

Evo 'vako, prvo zasto zelim da cujem vasa misljenja! Zato sto sam jako malo imao prilike da sviram na necemu iole kvalitetnijem, jbg, nije bas dostupno kad nisi iz centra, al ajd . . .
Dakle ''przim'' neka dva tranzistorca mg15 i jedan od 20w al dosta losiji sa nekim jadnim berindzerom i dva jadna Ibaneza, od kojih je jedan humbacker pa mi se bas bas ne svidja zvuk za to sto ja sviram! I to je odradilo posao dok se ucilo i vezbalo i navezbavalo, al kad nesto malo naucis frustrira mnogo :D

Dakle, vreme je da se sljaka bluz na necemu na cemu ce to dobro da zvuci, al ja nemam mnogo iskustva sa dobrim instrumentima, imao prilike da probam Goldtopa na dobrom pojacalu i ovaj neke Dinove, znaci, nemam iskustva . . .

Sve u svemu resio sam se da kupim instrument koji ce dobro da zvuci, pojacalo koje ce dobro da zvuci i pedale/procesor, sta vec ukoliko je potrebno! Zanima me vase misljenje oko toga koliko navca da dam i da li da idem za solidnim, boljim, dobrim, najboljim stvarima?? Takodje i sta preporucejete konkretno sto se tice instrumenta, amp-a, effects-a . . .

Upotreba bi bila za sviranje sa bendom, + jedna akusticna, povremeno jos jedna elektricna, ritam sekcija i povremeno klavijature, ali isto tako i za kucno sviranje/vezbanje i za sviranje sa jos jednom akusticnom/vokalom u manjim prostorima(citaj klubovima)!

Sviram Kleptona, elektricne bluzere, SRVa, to mi je main, mada volim i malo da cover-ujem Bajagu, Prljavce, po nesto od Parnog Valjka! Zeljan sam konkretnih predloga, zato navalite :DD :)

andrej]

Re: HM, TA ZLATA VREDNA MISLJENJA :)

Post by andrej] » 20 Dec 2010, 16:27

ulozi u odlazak u beograd, da isprobas svasta u mitrosu. probaj obavezno fendere i gibsone... od pojacala probaj fendere i marshalle sa manje vati, a od pedala neku tube screamer varijaciju. squier (fenderov jeftiniji brend) ima classic vibe seriju koju hvale, epiphone (gibsonov jeftiniji brend) ima les paulove, gledaj standard seriju.

ako hoces da uzmes nesto sto neces menjati, uzmi polovnog fendera/gibsona na oglasima, kao i dobro polovno pojacalo. nista bez lampasa. ili pitaj pecu (hillybilly na forumu), on pravi vrhunske lampase povoljno, varijacije na poznate dizajne. ali, prvo u mitos i jos par prodavnica da isprobas sve zivo. ima i pedala polovnih na oglasima jeftino, samo procitaj temu na forumu o preprodavcima i prevarama. i ne kupuj od likova iz novog pazara.

Haralampije

Post by Haralampije » 20 Dec 2010, 16:50

Svaki strat ce ti onako uopsteno u globalu dati takav zvuk(pogotovu ako ti uvo nije zadojeno fender zvukom,pa ne razaznajes razlike izmedju stock magneta i opcija koje nude signature i AVRI modeli),ali ako bas zelis malo blizi zvuk njima ganjaj taj neki vintage trip:
Ako imas love-njihovi signature modeli ili AVRI
Ako oces za sire mase-meksikanci....Dzimi Von strat,klasik plejeri i klasik '50s i '60s,ili por menz klepton strat Fender powerhouse(ima isto midboost,kao kleptonov ali od 12db),i mozes da im budzis magnete koje preferiras,al da ti daju taj vintage ton
Ako oces za sirotinju raju-squier CV 50s i '60s...pa kad se uhodas budzi magnete i elektroniku,pod uslovom da ti zasmeda postojeca...
Uglavnom sve stratove koji ti padnu pod ruku probaj,magnete uvek mozes da nabudzis ako mislis da ti nece oni koji su na njima doneti zvuk koji zelis.

shule

Post by shule » 20 Dec 2010, 21:04

igore reci koliki je budzet, pa da ti kazemo bilo sta. :)

Kurtz

Post by Kurtz » 20 Dec 2010, 21:10

Do soma za instrument, i toliko za pojacalo, samo ne znam da li bi bilo pametno dati toliko? :)

shule

Post by shule » 20 Dec 2010, 21:18

jbt pa idi probaj u mitros, znaces sam :D
kad imas tolike pare, izbor je neogranicen (skoro), pa ti biraj. :D

shule

Post by shule » 20 Dec 2010, 21:21

naravno da je pametno, ako zaista volis da sviras, i uzivas u tome. to je neprocenjivo. :)

xspaceman

Post by xspaceman » 20 Dec 2010, 21:25

shule wrote:jbt pa idi probaj u mitros, znaces sam :D
kad imas tolike pare, izbor je neogranicen (skoro), pa ti biraj. :D
skoro...nema dosta za Mesu! :bambi:

shule

Post by shule » 20 Dec 2010, 21:31

jebes mesu :D

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Dec 2010, 21:31

Ja bih na njegovom mestu kupio neku polovnu Jolanu sa KP i za ostatak Mesu.

Kurtz

Post by Kurtz » 20 Dec 2010, 21:46

KP? :)
Ima li negde kod nas te Mese? :)

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Dec 2010, 21:50

Ok. S obzirom na fin budžet i ono što si naveo kao preferencije, juri ti lepo neki polovan Twin Reverb od pojačala, a od gitara izaberi finog Strata.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 20 Dec 2010, 22:07

Za te pare kupis polovnog strata usa, i polovno pojacalo fender blues deluxe, i uzmes tube screamera i neki wah i to ti je to za bluz....sad sam skontao da sam naveo sta ja imam od opreme :bambi:
zezam se,ali za te pare stvarno svasta mozes da nadjes i novo i polovno.....sto neko rece, izbor je skoro neogranicen, treba da probas sta ti lezi i to da kupis.... a da li je pametno da das toliko para na opremu, NARAVNO! :)

Driver

Post by Driver » 20 Dec 2010, 22:08

'BALA VAS MESA! :XD: K'o da nema drugo pojacalo...

MetalFunk

Post by MetalFunk » 20 Dec 2010, 22:38

Cudi me da se nisam javio na ovu temu... ili, recimo, Vasko... t n n nnnnnn, n n n nnn :O.o:

Post Reply