HM, TA ZLATA VREDNA MISLJENJA :)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: HM, TA ZLATA VREDNA MISLJENJA :)
Ma jok,, ovo su Scala Guitars. Bice u Srbiji od Nove Godine, prica se.
Last edited by Dersu Uzala on 21 Dec 2010, 01:38, edited 1 time in total.
Homos, kako je stario tako je koristio manja i tiša pojačala, npr Dumble Steel String Singer (150W) i Marshall Major (200W), samo što je, navodno, Maršal bio nešto bolešljiv pa nije isporučivao deklarisanu vatažu.nebojsak wrote: evo malo 30w
[youtube]xX-GJ46kiCo&feature[/youtube]

Mada ja bi i nekog Vibroverba zemio, čisto da imam za po sobi.

http://www.modernguitars.com/archives/002283.htmlThere’s these two Vibroverbs, number 5 and 6, and there’s one of ‘em, number 5, just sounds different than any other one. And it gets funny, when it starts getting kind of worn out soundin’ the only way to get it to sound fat and clear is to turn it all the way up and make it work harder. And it works. In the studio, we kept goin’, "Where’s all this fat comin’ from?" We singled it out and it was right there, two 40-watt amps, standin’ right in the middle of 650 watts. And they were like fatter than them.
e,cemu prica max 30 w?sto,kad vec ima tolike pare,ne uzme stotku ili jace sa skalabilnim out-om,i peca radi istu stvar po zelji.onda si spreman i za sobu i za donington.
i da,mesa.mozda podjekoji marshall.

i da,mesa.mozda podjekoji marshall.
Kada sam u postu na prošloj strani i pomenuo Pecu, upravo sam napomenuo promenljivu snagu pojačala na izlazu kao jednu od poželjnih opcija...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
za 2000Evra ja bih uzeo:
Ibanez Les Paul (oko 400 na oglasima)
Fender Stratocaster/telecaster USA (oko 600-700 na oglasima)
Fender pojacalo tipa 2x12 ili 4x10 lampa (bassman, deluxe i sl) najvishe do 700-800e na oglasina, zavisno od modela
za ostatak VOX Vah Vah neki, digitech bad monkey, boss chorus i dobre kablove...
Imash onda sve shto ti treba od zvukova za bluz plus kasnije ako ti se svidi neka pedala, lako je dokupiti... eto toliko od mene...
Ibanez Les Paul (oko 400 na oglasima)
Fender Stratocaster/telecaster USA (oko 600-700 na oglasima)
Fender pojacalo tipa 2x12 ili 4x10 lampa (bassman, deluxe i sl) najvishe do 700-800e na oglasina, zavisno od modela
za ostatak VOX Vah Vah neki, digitech bad monkey, boss chorus i dobre kablove...
Imash onda sve shto ti treba od zvukova za bluz plus kasnije ako ti se svidi neka pedala, lako je dokupiti... eto toliko od mene...

Ima li nekog info linka o ovijem gitarama?Dersu Uzala wrote:
- Haralampije
E kad smo kod Skala i Vlatka.... od Lea je dobio i drugu djitru....*****,a meni nista da posalje! 

Nema.sl0e wrote:Ima li nekog info linka o ovijem gitarama?Dersu Uzala wrote:
[Derszu mode]To nije gitara za forumase, nego za profesionalce.[/Derszu mode]
Gimm'e!!!Dersu Uzala wrote:![]()
Ne vrijede ti ništa mišljenja, vrijede dok ne odes u radnju, jer ces sve pozaboravljati kad sjedes i probas gitaru
Ja bi za te pare kupio tri gitare
Bez zeznja, ja imam Fender Strat. Classic 50's (Mexico), košta oko 500 evra, nov, i svakom bih je preporučio, a za 1000 € možeš uzeti Amerikanca, a kod Dragana iz Indjije si mogao uzeti Amerikanca kao novog, bukvalno, za 650 evra, ne znam da li je povukao oglas ili je prodao. Sad sta znam, tvoja lova - tvoj izbor, dobro razmisli, ja bi u svakom slučaju išao na Fendera...
Od pojačala, lampaš se podrazumjeva...

Ja bi za te pare kupio tri gitare

Bez zeznja, ja imam Fender Strat. Classic 50's (Mexico), košta oko 500 evra, nov, i svakom bih je preporučio, a za 1000 € možeš uzeti Amerikanca, a kod Dragana iz Indjije si mogao uzeti Amerikanca kao novog, bukvalno, za 650 evra, ne znam da li je povukao oglas ili je prodao. Sad sta znam, tvoja lova - tvoj izbor, dobro razmisli, ja bi u svakom slučaju išao na Fendera...

Da ima Fender gitara po oglasima, zanimljive ponude, Ameri, Meksikanci, Japanci!
Nego malo me zbunjuje sledece, Fender Mia ili MiM stratokaster, ta i ta cena! a Fender pravi serije od 500 do 1500 jevreja, msm toliko kostaju kod nas i sad ja nemam predstavu kolika je vrednost tih cena u odnosu na nove instrumente! Pretpostavljam da je jedina opcija da proveravam svaku polovnu varijantu za koju sam zainteresovan u detalje sto ce reci telefon u sake
??
Sta jos da kazem, hvala na jako korisnim savetima, btw posto sam odustao od kupovine motora za ovo leto i posto cu za 2-3 meseca da izvucem nesto iz drzavnog fonda budzet je znacajno veci pa slobodno pucajte ako zelite!
E da, poslusah vas pa probah lampase, Marsale doduse i eto, kao kad slepac progleda, sa dobrim gitarama doduse u kombinaciji!

Sta jos da kazem, hvala na jako korisnim savetima, btw posto sam odustao od kupovine motora za ovo leto i posto cu za 2-3 meseca da izvucem nesto iz drzavnog fonda budzet je znacajno veci pa slobodno pucajte ako zelite!

E da, poslusah vas pa probah lampase, Marsale doduse i eto, kao kad slepac progleda, sa dobrim gitarama doduse u kombinaciji!

E da, jos negde da se trazi osim KP? 

Čekaj malo, krenuo si ko sumanut od starta. Električno, akustično, poluakustično, ovo, ono...
Dakle, pare imaš, koliko treba. Zaređaj ti lepo po radnjama, isprobaj gitare i pojačala, pa sužavaj izbor. Većina tvojih pitanja je elaborirana na forumu po milion puta, s tim što si ti u debeloj prednosti s obzirom da ne moraš da cediš suvu drenovinu zbog manjka kinte. Prosviraš kombinacije koje se nude po domaćim radnjama, vidiš šta ti leži, pa onda idu finese
Dakle, pare imaš, koliko treba. Zaređaj ti lepo po radnjama, isprobaj gitare i pojačala, pa sužavaj izbor. Većina tvojih pitanja je elaborirana na forumu po milion puta, s tim što si ti u debeloj prednosti s obzirom da ne moraš da cediš suvu drenovinu zbog manjka kinte. Prosviraš kombinacije koje se nude po domaćim radnjama, vidiš šta ti leži, pa onda idu finese

Poslao sam ti pm!
A sto e ticeradoznalosti oko koriscenja poluakusticnih od strane drugih forumasa i oko rada pojacila, hmmm, sta da kazem, zanima me, a ovde ljudi znaju jednostavno i sustinski da objasne stvari!

Nisam skapirao da si iz Kg.
Mitros
Skymusic
Mega Music
Music Media Centar
Mix Music
Nota/Control Sound
Marić
Mitros
Skymusic
Mega Music