Bas gitare koje sviramo!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
vbraca
vrabac

Re: Bas gitare koje sviramo!

Post by vbraca » 14 Jan 2008, 16:52

Ja bih voleo isto da znam,koji su magneti...

LAZARUS

Post by LAZARUS » 20 Jan 2008, 05:24

Magneti su seymour duncan SSB-5 i u necku i bridge-u,i prezadovoljan sam kako rade,ali naravno bez dobrog drveta zaboravite na iole korektan ton,to me je iskustvo naucilo,ranije na drugim bassevima sve mislim kao sad cu da stavim zver od magneta i elektronike i propevace.... NECE ,ako nije do tad :) tj jako se malo dobije za mnogo ulozenih para,a FRETLESS je pasivan,ne zato sto mi je bilo zao da odvojim novca za aktivu,vec to je taj ton,nemam potrebe da ga doradjujem,mozda jedino ako bi se ubo u mixetu ,pa da imam kontrolu,videcu da snimim audio ovih dana ,pa ko je zainteresovan da moze da cuje o cemu se radi ;)

ADJazzBV.Aco

Post by ADJazzBV.Aco » 20 Jan 2008, 11:43

Semymour Duncan! Meni je EMG drazi!
Nije ti lose sto je pasiva! Hajd ako budes mogao okaci kakav audio, da cujemo!

drVisestruki

Post by drVisestruki » 24 Jan 2008, 09:24

E pa ja (za sad) sviram Hohner HRB deluxe, ranije sam svirao Fender precission, i Hohner PJ bass, pre toga neki Linko i tako...
Image

LAZARUS

Post by LAZARUS » 25 Jan 2008, 00:00

cute..... :)

HariSHA013

Post by HariSHA013 » 25 Jan 2008, 01:51

really cute... :)

Solomon
Dimension 7

Re:

Post by Solomon » 25 Jan 2008, 22:21

dragomix wrote:Moje luce, ovaj dal ga mogu nazvati luce... :D Neznam meni je dobra, a i pocetnik sam tako da je dovoljno za sad!Image
Ovo nije moja gitara, ali me mrzelo da slikam moju, veoma je slicna ovoj, razlike ste vec videli na temi koju sam ranije postavio...

E a ovo je moja dika i ponos, moja baby, nesto sto cu deci pokazivati i na cemu cu ih uciti da sviraju :D . Moje pojacalce Laney RB2, vrhunsko pojacalo za male pare.Image

Spoj ova dva cuda je kao kad spojite lepoticu i zver, samo neznam sta da okarakterisem kao zver girtaru ili pojacalo :lol: .
Ej ljudi koji je ovo bas, moj drug ima isti ovakav dobio od ujaka pa nezna kako se zove :D

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 25 Jan 2008, 22:29

Jolana Vikomt ili Jolana Iris, ne znam tacno.... razlika je u magnetima...

Tj. Jedna je imala jedan a druga dva magneta... i naravno u selektoru magneta...
A koja je tacno ovo ne znam samo 100% znam da je Jolana!!!!

Sto i pise u F otvoru na telu....

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 25 Jan 2008, 22:50

Ovo je Iris,definitivno

Tiki the Boyler
Urednik

Re:

Post by Tiki the Boyler » 25 Jan 2008, 23:03

dragomix wrote:Image
Je&ote, ja tek sad obratih pažnju na ovu sliku!
Gdje ste to uslikali moj prvi bass? I to baš sa tri žice - onako kako je i kod mene bilo prvih pola godine...

Loodilo! :D

drVisestruki

Post by drVisestruki » 29 Jan 2008, 16:32

eh da uz onog gore navedenog hohnera hrb de luxe (pile moje), koji cu nazalost morati prodati :cry: (kupujem jazz bass) koristim pojacalo rb9 laney, pa'j sad, preko 410 + 115 (da da dva kabineta). da li sam zadovoljan? fuckin' yeah! Beast ima 300W koje ni blizu ne smem da koristim! gain mi nije presao 3! ali izgleda jako lepo :lol: ako ne verujete (mozda ima i takvih) pogledajte na http://www.myspace.com/igorskendzic pa u pics... ako koza laze...

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 04 Feb 2008, 21:40

Nova oprema...
Image

Image

Image

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 04 Feb 2008, 23:17

Jako lep kontrabas, cestitam na kupovini.
Jel ceski? I koliko si ga platio?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 Feb 2008, 01:13

Da. lep kontrabas, slici mojem, kojeg sam morao da prodam, na zalost. Cini mi se da jeste ceski, sper... I mene zanima koliko si ga platio, sa kojim zicama?

Nego imam jedno pitanjce za Knight of Doom-a:
Drug ima potpuno isti bass Taifun - Melodija. Zanima ga koliko to cudo vredi (zbog eventualne prodaje), i inace, gde su se uopste proizvodile Melodije. Cija je to firma, iz koje zemlje? Vidjao sam prilicno razlicite gitare, skroz razlicitog kvaliteta koje su ili njihovi natpisi ili njihovi vlasnici oznacili kao Melodija. Svirao sam i sasvim dobre kopije Jazz i Precission bas gitara, a kopije Gibsona i Stratocastera su bile jos i odlicne. Nije mi jasno odkud ovaj moodel Taifun? Kojih godina se proizvodio?

Izvinjavam se ako malo skrecem sa teme. Mada ovde bi i trebalo da pricamo o svojim gitarama, a ne samo da se hvalimo, zar ne?

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 06 Feb 2008, 01:29

Proizvodile su se u Sloveniji, Melodija-Manges(ili Menges). Iskreno sto se cene tice nemam predstavu... Ja sam moju platio 160 maraka u to vreme...to mu dodje valjda 80 evra. Secam se da sam u jednom novobeogradskom studiju koju godinu kasnije (kada se "primio" evro) video oglas lika koji je prodaje za 100 evra. Pa ako pomaze :)
Samo moja ima Schallerove civije ... koje kostaju vise nego sto sam platio bass... Ne znam da li je bila takva ili je to stavio prosli vlasnik. I dalje me nervira cinjenica da ne znam koja je tu prica a svi "Taifuni" koje sam video po netu imaju one "detalina" civije.
Ne znam koje je godine prozivedena, lik koji je prodavao (nije bio vlasnik, valjda je valjao instrumente i pojacala) nije znao, mada je spomenuo nesto u fazonu "ovo je mozda starije i od tebe"... Ako je u pravu onda tamo 80-te recimo... stvarno ne znam. A ako uspes da saznas jos nesto o tom bassu MOLIM TE javi :)

Post Reply