Death Saw-Djordje David li je xD

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
sixstring

Re: Death Saw-Djordje David li je xD

Post by sixstring » 01 Jan 2011, 12:15

Da nisam ustao skoro,možda bih bio bolje raspoložen,al ovako. Snimljeno je lepo = može da se sluša. David je lepo odpevao,sad txt ko txt,kao da većinu ljudi po ex yu pondevlju zabole za txt,a i takvi bendovi imaju txtove ko dogshit (ja ne podnosim tekstove sve,od deep purple pa do ovoga,ceo taj pravac mi je ogavan,al opet ovo pišem vrlo subjektivno). Svirački je kul,kome nije dosta pentatonike,meni je stvarno muka od toga,jedva sm iskulirao da sačekam kraj pesme,jer kako je krenulo,rkću pentatonski. Nego,ovo je super primer šta se dešava sa ljudima koji većinu života provedu tezgarenjem i kada dođe moment da oni snime nešto,il to bude baš dojaja,il bude ovako.

doyle777

Post by doyle777 » 01 Jan 2011, 12:59

kwiss wrote:
doyle777 wrote:Mene zanima po cemu Bora Corba nije komercijalan. Pa njegove pesme slusaju i ovi fensi turbo-folkeri i ostala zaslepljena decurlija, pojavljuje se u nekim budjavim emisijama po TV Pinku, pa bio je na danima estrade (ekstaze) u Cacku pre neku godinu zajedno sa facama poput debele Stoje, slepog Sase Matica (nije da ga vredjam, ali je tako) i ostale face "alternativne" Grand produkcije, pokrao je pola pesama iz svoje karijere i na kraju nije komercijala... :?:
Grebiću prestani da sereš,blatiš zemljaka,kad budeš uradio jedan promil što je on uradio tad pljuj koliko hoćeš ::ranting::
Ako mi je zemljak ne znaci da je dobar covek (citaj: muzicar), i ja ga ne blatim, ja iznosim cinjenice, koje su u potpunosti tacne.
A da te pitam ja nesto... Je l' ti slusas ovu turbo-folk "scenu" i sta mislis o njoj?
P.S. Mogu odmah da uzmem nesto od Animalsa, zamenim tekst i vec sam uradio jedan promil onoga sto je on uradio, a verovatno i vise, ali neka hvala, bolje mi je ovako...
Guitar_thrill wrote:zato ga niko ni ne zove za docek....
:ma bravo: Otkud ti to da me niko ne zove na docek? Nisam se tebi ispovedao, ne znas celu situaciju...

kwiss

Post by kwiss » 01 Jan 2011, 14:25

:krstise:

doyle777

Post by doyle777 » 01 Jan 2011, 14:43

kwiss wrote::krstise:
Ogovor ti je u PM, sto ne priznas da sam u pravu, a ne da odgovaras neadekvatnim smajlijima.
Ovo pitanje sam ti postavio zato sto ih najverovatnije ne slusas i imas lose misljenje o njima, pa bih ja mogao da ti odgovorim sa ovim:
kwiss wrote:Grebiću prestani da sereš,blatiš zemljaka,kad budeš uradio jedan promil što je on uradio tad pljuj koliko hoćeš ::ranting::
I da, zaboravio sam da ti se zahvalim na ovom:
kwiss wrote:...prestani da sereš...
Veoma lepo razgovaras sa ljudima sa foruma, koji nemaju isto misljenje kao ti.

On-topic: Ovaj Death Saw ce propasti u roku od dve godine... Kad vam Bata kaze. :bambi:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 01 Jan 2011, 15:35

doyle777 wrote: :ma bravo: Otkud ti to da me niko ne zove na docek? Nisam se tebi ispovedao, ne znas celu situaciju...
a dobro izvini, eto svi te zovu na docek... :)

doyle777

Post by doyle777 » 01 Jan 2011, 15:38

Guitar_thrill wrote:
doyle777 wrote: :ma bravo: Otkud ti to da me niko ne zove na docek? Nisam se tebi ispovedao, ne znas celu situaciju...
Ne zovu me ni svi, zvalo me nekoliko njih za docek, ali ja ne idem kod svakog, msm, zbog drustva, muzike, i tako toga. A sto ti mene napade bez ikakvg razloga... :)
On-topic: Death Saw. :bambi:
Post Scriptum: Imam predosecaj da ce uskoro zakljucati ovu temu. :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Jan 2011, 16:09

S jedne strane je to što imam neku lošu reakciju na molkularnom nivou kad vidim i čujem Đorđa Davida... i to da mi je ova svirka vanredno dosadna... Međutim, cenim da bi dobar deo posetilaca foruma morao da se odvali od rada da svoje izvođačke sposobnosti podigne na nivo koji je samo polovina od onoga što instrumentalni deo Death Saw ekipe ima da ponudi. Ne smatram da je to najpresudniji momenat, ali vidim da je u poslednje vreme suviše prisutan taj dekadentni pristup po kome je bezmalo poželjno da se svira loše i neuigrano, jer samo tako se ne postavljaju prepreke kreativnom naboju, samo tako nepatvorena kreacija izbija na površinu... Mislim... pali babu! Cenim da je nepošteno što se neselektivno povraća po ovom radu. Da se razumemo, nema šanse da bih ja pazario taj cd i da bih to slušao na gajbi, ali ne bih nikad po svakom aspektu njihovog rada bacao blato, posebno kad znam gde živim, i kakva je lokalna scena. A realno, scena nam je katastrofa, ne zato što nema uopšte kvaliteta na sceni, nego zato što ti treba jedno popodne da se prilično dobro upoznaš sa kompletnom produkcijom od poslednjih par godina, što "velikom", što nezavisnom. Sa tako skromnom produkcijom nemoguće je da se oformi kritična slušalačka masa.

Voli te ih, mrzite ih, ali imajte na umu da dok ne bude kod nas 10 ovakvih bendova, neće biti ni razgranate scene. Moraju da postoje bendovi i koje fanovi posle nekog vremena prerastu, pa slušaju nešto što ima bolje osmišljen koncept. Ko tvrdi da je od prve slušao nekakav fusion-art-no label-whatever zvuk, taj laže sebe opasno. Samo raznovrsna scena na kraju daje kvalitet. Daje izbor. Pa ako ćemo pravo, daje i loše primere. U toj nekoj široj slici niko nije beskoristan.

Mene nekako pogrešno gađa opera, stvarno je ne volim. Ali imam svest o tome koliko je rada uloženo da bi se i najbezvrednija opera izvela uživo. I tu moram da skinem kapu i poklonim se. OK, ovo sa operom možda baš i nije adekvatan primer... Hmmm... pa evo danas sam morao da se pojavim na nekoj miš-maš manifestaciji, jer je moja ćerka trebalo da dobije neku nagradu vezanu za neki likovni konkurs. Pa bilo svega i svačega, pa i neki folklorci. E to je nešto što me ama baš nikad nije doticalo, stvarno nisam uspeo ni jednog sekunda da uživam gledajući ljude u kolu. Međutim, evidentan je rad, vidi se konkretan rezultat, vidi se znanje i umeće, i neko stručniji verovatno vidi u tome i zadovoljavajuću estetiku. Ne smem da budem bez poštovanja prema tome, iako me to ni najmanje ne zanima niti pomera. Pre nego što se pljucne po bilo čemu, lepo je da se slučaj osmotri sa više strana. Ah da, bila je danas i neka plesna trupa koja je izvodila koreografiju uz muziku koja mi daleko više prija, ali su bili užasni, baš se vidi da im fali treninga i znanja. Ruku na srce, pocepaše ih ovi narodnjaci.

Svima želim da ova friška 2011. bude godina u kojoj se više svira, a manje pljucka po drugima koji sviraju, bilo nam više ili manje po meri to šta sviraju. Da, da, znam da nije uvek dovoljan samo trud, znam da ne treba po svaku cenu održavati komunikaciju koja je onako buržoaski mrtva i besciljno i beskrajno "na note", znam da nešto treba i kritikovati... Upoznat sam sa tim životnim činjenicama. Ali sam upoznat i sa prirodom forumskih rasprava, i cenim da kada bi se posetioci muzičkog foruma daleko više bavili muzikom, a daleko manje ćaskali o nečijem muziciranju, da bi nam scena bila daleko jača. Hajde sad, pokažite Đorđu kako se to zaista radi, ako vas već toliko pogađa ovo što on prčka.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 01 Jan 2011, 16:37

Kristijane, moze koji smajli?
:ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Jan 2011, 16:54

:O.o: ::ranting:: :grummel_2: :roll:

Ovako?

MetalFunk

Post by MetalFunk » 01 Jan 2011, 17:23

Posluzice. :mrgreen:

kwiss

Post by kwiss » 01 Jan 2011, 17:35

Ovako se komentariše.Bravo za Kristijana :bravo: :ma bravo:

JohnnyC

Post by JohnnyC » 01 Jan 2011, 18:21

Znaci,SRECNA VAM NOVA GODINA!!! :D
(Malko kasnim) xD

doyle777

Post by doyle777 » 01 Jan 2011, 18:38

JohnnyC wrote:Znaci,SRECNA VAM NOVA GODINA!!! :D
(Malko kasnim) xD
Gde nam ovde cestitas. Procitaj naziv teme. :XD:

JohnnyC

Post by JohnnyC » 02 Jan 2011, 00:51

Pa malko off-topic,pored silnog bacanja hejta...malo praznicnog duha. :D

sixstring

Post by sixstring » 02 Jan 2011, 03:06

Guitar_thrill wrote:
ahahahaha roflmao! XD

Post Reply