Problem sa [mozda] Floydom..

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Wook

Problem sa [mozda] Floydom..

Post by Wook » 04 Jan 2011, 18:39

Dakle, sta mi se desilo malopre.. Uzimam gitaru u ruke [recimo da sam je poslednji put uzeo pre 3h], kad ono e zica [prva] potpuno van stima, dok su ostale ok.. Imam floyd na Ibanezu [GRG270, ako znaci nesto].. Da li da inbusom skinem lock gore pa da vratim nazad u stim, ili nesto drugo da radim? :?
Cudno mi je, s obzirom na to da je ovo prvi put da mi se nesto poput ovog desilo sa gitarom [a imam je preko 3 godine]..

mislim_stvarno

Re: Problem sa [mozda] Floydom..

Post by mislim_stvarno » 04 Jan 2011, 19:05

Ja bih prvo proverio da li je dobro zakljucano na samom floyd, pa posle toga otkljucao na vratu i nastimovao. Moguce je, ako je samo e zica rastimana, da se zica izvukla.

Wook

Post by Wook » 04 Jan 2011, 19:15

Ok, skinuo sam lock, zategao zicu, vratio lock, za sada sve radi..
Hvala :)

Wook

Post by Wook » 04 Jan 2011, 21:06

Neverovatno, evo, posle mozda 10-ak minuta svirke 3-4 zice su se rastimovale odjednom :?
Ici cu ovih dana da stavim novi set u svkaom slucaju, ali, da li neko mozda zna u cemu je problem?
Proverio sam, svi lockovi deluju potpuno u redu..

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Jan 2011, 22:49

ne bih znao sta je... :nixweiss:

mozda stare zice, mozda nove zice koje jos nisi rastegao (mada, ako planiras da stavljas nove ovih dana onda nije ovo), mozda los setup kad su stavljene zice... :?

Wook

Post by Wook » 04 Jan 2011, 23:02

Nisu nove, pre ce biti da su stare [mnogo vise nego sto bi trebalo, mislim da ih nisam menjao.. pa.. od letos recimo :hide: ]
Ovih dana cu se definitivno pozabaviti time, pa da vidim sta i kako..
Inace, @mislim_stvarno, da li si uz Floyd uspevao da koristis 2 stima? [konkretno standardni i drop D] Ja skinem taj lock, ali onda redje koristim tremolo.. [valjda ce na leto da bude gitara sa fiksnom kobilicom :mrgreen: ]

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 05 Jan 2011, 00:15

Prvo ti proveri da li je to uopste Floyd da te Dersu ne bi napusio :mrgreen:

Wook

Post by Wook » 05 Jan 2011, 00:16

Cuuti, nadam se da cu srediti problem dok se ne vrati, posle moze i da se brise tema :lol:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Jan 2011, 08:36

Wook wrote:Inace, @mislim_stvarno, da li si uz Floyd uspevao da koristis 2 stima? [konkretno standardni i drop D] Ja skinem taj lock, ali onda redje koristim tremolo.. [valjda ce na leto da bude gitara sa fiksnom kobilicom :mrgreen: ]
jesam, ali tek kad sam blokirao parcencetom drveta, :mrgreen: ovako ako bih samo prestimovao e u d, a ne dirao opruge, dovoljno je da dunes u tremolo da se on rastimuje (to su bar moja iskustva :) ) Ako ne koristis floyd za pull-up, ubaci neki komad drveta izmedju tremolo bloka i tela gitare na strani sa oprugama (ne moras cak ni da ga lepis).

Na jednom forumu sam procitao da je lik za to koristio i gumicu za brisanje :D

Wook

Post by Wook » 05 Jan 2011, 09:20

Ok, hvala :)
Videcu ovih dana da kupim nove zice, al jebiga, nikako da stignem..
jebeni faks ::ranting::

umart

Post by umart » 21 Jan 2011, 03:23

koliko se zica u prvom slucaju rastimovala,tj kad se samo jedna zica rastimovala?kontam da ako je floyd i najdonja e zica onda je ili zica otisla dodjavola ili krenuo top lock da popusta ili se zica izvlaci na samom floyd-u ako ide na zakljucavanje pa sjeces ball end ili je obrces naopacke (ne razumijem se u ibanez tremole,nijesu me nikad interesovali),jerbo je tenzija premala na njoj da bi toliko uticala na cjelokupan stim.to sto se gitara opet rastimovala nerouz daun do toga da ili nijesi top zakljucao da valja,ili top rikava,ili ti se neka deblja zica izvukla iz samog floyda (ako je na zakljucavanje sam floyd,opet ponavljam da se ne razumijem u ibanez tremola).

Bobi

Post by Bobi » 21 Jan 2011, 13:55

Proveri i sedla na bridžu da li su zašrafljena kako treba ili su neka od njih možda počela da fejluju. Zavisi i koliko koristiš ručku, ako ništa od ovoga ne uspe što ti ljudi predlažu proveri da li se postovi - stubići o koje se oslanja tremolo - možda pomeraju.

umart

Post by umart » 21 Jan 2011, 17:46

:1:

Post Reply