Sta da uzmem ?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Dersu Uzala

Re: Sta da uzmem ?

Post by Dersu Uzala » 26 Dec 2010, 16:26

Ili da ti neko brzo poklapa i otklapa usi. :kokice:

guv'nor

Post by guv'nor » 26 Dec 2010, 16:36

:rlol: Koji je to onda wave? :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Dec 2010, 16:48

New wave?

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 26 Dec 2010, 17:16

Dersu Uzala wrote:Sve su to tremolo rucice. Ili tremolo sistemi. Na prvoj je Ibanez FAT 10 tremolo sistem, na drugoj Ibanez Edge III. Nijedan nije Floyd (Rose).

Sto je najgore, puristi bi se zgrozili. Pravilno je vibrato sistemi (rucice) a ne tremolo. Tremolo je elektronski efekat a ne mehanicki. :ziveli:
e to vec nisam znao.ja sam kao i vecina prisvojio tremolo...hvala na objasnjenju.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Dec 2010, 17:35

Nema na kime :mrgreen: . Opustencija.

Da b' b'jo Floyd Rose, mora da pise 'vako na njemu Floyd Rose jelda.

Image

cccira
MF veteran

Post by cccira » 26 Dec 2010, 17:45

Dersu Uzala wrote:New wave?
:lol:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 31 Dec 2010, 01:14

Dersu Uzala wrote:Nema na kime :mrgreen: . Opustencija.

Da b' b'jo Floyd Rose, mora da pise 'vako na njemu Floyd Rose jelda.

Image
i da kosta ovi gore navedeni polovni ibanezi.

rockozaurus

Post by rockozaurus » 01 Jan 2011, 11:40

Mogu da ti kazem samo da na klinu zvuce odvratno, tj. ne zvuce ali kolko sam shvatio ti bi svirao metal a onda ti to i nije toliko vazno,jel... :ziveli: Srecna Nova godina svima!

Joey Sartiani

Post by Joey Sartiani » 01 Jan 2011, 23:29

Dersu Uzala wrote:Sve su to tremolo rucice. Ili tremolo sistemi. Na prvoj je Ibanez FAT 10 tremolo sistem, na drugoj Ibanez Edge III. Nijedan nije Floyd (Rose).

Sto je najgore, puristi bi se zgrozili. Pravilno je vibrato sistemi (rucice) a ne tremolo. Tremolo je elektronski efekat a ne mehanicki. :ziveli:

Nije tacno....

TO SE ZOVE RUCICA VIBRATORA :XD: :XD: :XD: :XD:

http://www.kupujemprodajem.com/rucica-v ... ter_id=488 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Highlander

Post by Highlander » 06 Jan 2011, 22:59

Upadam, ali bolje nego da otvaram još jednu temu, znam da vam je muka više. :lol:
Pošto sam rešio da u što skorije vreme uzmem prvu električnu, a svirao bih metal i rok, mislio sam da dam oko 300e samo za gitaru, i to neki Ibanez (rg270 npr. ili da uštekam još malo za rg350), ali pošto u poslednje vreme naginjem ka bluzu i roku (Klepton, Džimi, Pearl Jam itd.), zanima me da li bolje zvuči Klepton i BB King na nekom Ibanezu ili Opeth i Savatage na nekoj stratolikoj gitari, recimo Yamaha Pacifica 112, ili je to nespojivo. :) Nadam se da sam bio jasan... :)

P.S. Naravno, može i preporuka neke druge gitare. :kokice:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 06 Jan 2011, 23:29

pacifika :kokice:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 Jan 2011, 23:34

Highlander wrote:rg270 npr. ili da uštekam još malo za rg350
hm, rg270 se ne pravi, vec neki duzi niz godina (mislim bar 5). Ako mislis bas na polovni matori rg270, on bi trbalo po kvalitetu da bude jako blizu danasnjih rg350/370.

Danas mozes da nadjes nov GRG270 koji je losiji od RG350 u svakom pogledu. Sada su prebacili tremolo sa RG350 na GRG270 seriju, a RG serija dobija od ove godine novi tremolo koji bi trebao da bude bolji, edge zero2, ali je pitanje kad ce te gitare stici kod nas, pa ce se verovatno jos neko vreme prodavati ovi modeli sa edge3 koji se vec sada moze naci na GRG270. Magneti nikako nisu srecni na tim ibanezima, i mislim da ce jamaha sa stock magnetima bolje da radi posao nego rg za to sto ti hoces (ako mislis da izvlacis neki bluz). Mada, neck magnet na ibanezu je ok i za to, moze da posluzi.

Ako ti je jednako bitno i bluz i metal, mislim da bi jamaha bila bolja, a ako je ipak bluz u nekom drugom trecem planu, ibanez. :ziveli:

Highlander

Post by Highlander » 07 Jan 2011, 02:20

Pre svega, hvala na brzim odgovorima. Terate me da prevagnem na pacifiku, a to bih samo ako je zvuk stvarno bolji. Verovatno svi koji kao ja odlučuju o prvoj el. gitari žele da bude što versatilnija, ali znam da ja za takvu gitaru para nemam, pa moram da smaram ljude ovako. :) Inače, po izgledu, uvek bih se u'vatio za Ibaneza, jednostavno, mnogo volim taj oblik, ipak sam više metalac nego roker. :metal:
Mada, ova Yamaha deluje kul http://mitrosmusic.com/proizvod/7383-Ya ... a-112-VCX/ , samo kad bi imala drugačiji headstock. Ali dobro, mogu da pređem preko toga.
A da li bi mi se isplatilo da kasnije menjam magnete na grg270 ili će ipak ostati krš zbog tremola? I koliko bi to otprilike koštalo (pretpostavite da su neki bolji magneti u pitanju)?

U svakom slučaju, probaću što pre obe gitare, uporediću, to će valjda odlučiti. Nedavno sam probao grg270, šta znam, ne zvuči loše, čččč, još me prodavac nervozno gledao, pa sam se osećao nelagodno i požurio... Ne znam ni koliko objektivno se može oceniti gitara na nekom jakom pojačalu, a obično svi uključuju u najveću jbnu kutiju u radnji...

Za metal bih ovako neki zvuk

počinje na 1:54

:ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 07 Jan 2011, 09:13

Highlander wrote:A da li bi mi se isplatilo da kasnije menjam magnete na grg270 ili će ipak ostati krš zbog tremola? I koliko bi to otprilike koštalo (pretpostavite da su neki bolji magneti u pitanju)?
Ovo se uvek isplati pod uslovom da sacuvas originalni magnet. Kad odlucis da menjas gitaru, vratis originalni magnet, i prodas je u stock stanju, a ovaj novi magnet ili prodajes ili ubacujes u drugu gitaru. To je zato sto ne mozes da povecas dovoljno (skoro uopste) cenu te gitare na koju je ugradjen neki dobar magnet (sd dimarzio emg), pa si na vecem gubitku.
Highlander wrote:U svakom slučaju, probaću što pre obe gitare, uporediću, to će valjda odlučiti.
tako je i najbolje, mozda ti jedna nece leci dobro kao druga (vrat ili nesto tako). Mozda ce ti taj ibanez zvucati mnogo bolje nego jamaha, a onda ovo nase teoretisanje pada u vodu... :ziveli:

Post Reply