Pogledaj da nema u Skaju GHS, posto znam da sam ja tamo kupio GHS za akustaru..
Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlo
@ mislim_stvarno
Zadnjih godinu dana sam bas sarao sa markama zica. Uvek sam stavljao klasicne desetke i na kraju kad god posle neke promene stavim EB userem se u gace od srece. Eksperimentisanja vise nema bar u neko skorije vreme 
istiqrac wrote:Zadnjih godinu dana sam bas sarao sa markama zica. Uvek sam stavljao klasicne desetke i na kraju kad god posle neke promene stavim EB userem se u gace od srece. Eksperimentisanja vise nema bar u neko skorije vreme
- mislim_stvarno
Wook wrote:@ mislim_stvarno
Gledao sam malo po forumu i nisam naišao na previše komentara, pa bih da stavim ovde jednu pohvalu za Gibson žice.
Elem, svašta sam probao (kao i većina ovde), ali žice koje su me najviše oduševljavale su Gibson. Ne znam ko njima izrađuje žice, ali bilo bi interesantno ako neko ovde zna da podeli sa nama. Probao sam par kompleta do sada žica za električnu, a stoje mi na akustari trenutno Gibson žice. U svakoj varijanti koju sam probao su bile jaaako dobre, i po tonu, svirljivosti, trajanju, držanju štima i svemu ostalom.
Jedina mana koja može da se pomene je nešto viša cena (bar kod nas, da smo na normalnom tržištu verovatno nas to ne bi pogađalo), i jedino zato nisu za svaku situaciju. Možda ću ubuduće svirati druge žice, i uzimati Gibson pre nego što treba da imam neku svirku ili ako bude neko snimanje. Žice su im perverzno dobre.
Na Peavey gitari koju koristim, stavljam 10-52 obično. Nisu ništa bolje imali u shopu koji mi je bio u prolazu, pa rekoh ajde da probam komplet koji se nudio. U pitanju je BB King komplet 10-54 http://www.gibson.com/en-us/Divisions/G ... B_%20King/ i samo mogu reći - mashala, bolje žice nisam svirao, ne mogu nikako drugačije da opišem osećaj nego - sweet
tenzija mi je bila perfektna, ujedno su i meke za sviranje a nemaju previše slabu ili "flabby" osećaj.
Sad vidim, verovatno da nisu preko tako skupe, vidim da se mogu naći na netu i za neke pristojne cene http://www.juststrings.com/gib-seg-bbs. ... elid=SHOPP ovde je samo nešto preko 6$, inače žice su u vakumiranom pakovanju koje izgleda stvarno pristojno, pa verovatno nije problem i da stoje duže u radnjama (kao što je problem sa žicama mnogih drugih proizvođača koje se prodaju kod nas i vuku po rafovima).
Bilo bi lepo da bacite koji vaš utisak o pomenutim žicama
Elem, svašta sam probao (kao i većina ovde), ali žice koje su me najviše oduševljavale su Gibson. Ne znam ko njima izrađuje žice, ali bilo bi interesantno ako neko ovde zna da podeli sa nama. Probao sam par kompleta do sada žica za električnu, a stoje mi na akustari trenutno Gibson žice. U svakoj varijanti koju sam probao su bile jaaako dobre, i po tonu, svirljivosti, trajanju, držanju štima i svemu ostalom.
Jedina mana koja može da se pomene je nešto viša cena (bar kod nas, da smo na normalnom tržištu verovatno nas to ne bi pogađalo), i jedino zato nisu za svaku situaciju. Možda ću ubuduće svirati druge žice, i uzimati Gibson pre nego što treba da imam neku svirku ili ako bude neko snimanje. Žice su im perverzno dobre.
Na Peavey gitari koju koristim, stavljam 10-52 obično. Nisu ništa bolje imali u shopu koji mi je bio u prolazu, pa rekoh ajde da probam komplet koji se nudio. U pitanju je BB King komplet 10-54 http://www.gibson.com/en-us/Divisions/G ... B_%20King/ i samo mogu reći - mashala, bolje žice nisam svirao, ne mogu nikako drugačije da opišem osećaj nego - sweet
Sad vidim, verovatno da nisu preko tako skupe, vidim da se mogu naći na netu i za neke pristojne cene http://www.juststrings.com/gib-seg-bbs. ... elid=SHOPP ovde je samo nešto preko 6$, inače žice su u vakumiranom pakovanju koje izgleda stvarno pristojno, pa verovatno nije problem i da stoje duže u radnjama (kao što je problem sa žicama mnogih drugih proizvođača koje se prodaju kod nas i vuku po rafovima).
Bilo bi lepo da bacite koji vaš utisak o pomenutim žicama
- rock action
sto se gibson zica tice, trenutno imam 10" humbucker na sgu i 10" vintage reissue na jeanu i super rade
Ako mogu da predložim ovu temu za "sticky" jerbo i basisti imaju temu za žice koja je "sticky" 
Nase zice su skuplje. 
Jeste,al' mi naše češće menjamoMetalFunk wrote:Nase zice su skuplje.
- mislim_stvarno
Sto se gibson zica tice, probao sam LesPaul zice i brite, brite mi se nisu svidele itch, ali zato ove lp...

A gde ima da se kupe Gibson zice kod nas?
- mislim_stvarno
znam da ih je control sound drzao
A jes jes, evo nadjoh na sajtu, kaze 850 din.. Pa to nije nesto mnogo skuplje od EB-a, barem u istoj radnji
I mi bi da su jeftine kao vase.ssmc wrote:Jeste,al' mi naše češće menjamoMetalFunk wrote:Nase zice su skuplje.
@Funk: Pa eto, u proseku sarma
@topic: Ću probam GHS danas .11 danas,nema da se nađe Dean Markley plavi čelik .10 il' jedanaes'.
@topic: Ću probam GHS danas .11 danas,nema da se nađe Dean Markley plavi čelik .10 il' jedanaes'.