Žice (skoro pa) džabe...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

eg303

Žice (skoro pa) džabe...

Post by eg303 » 20 Jan 2011, 21:13

Ne znam da li je neko već obznanio, danas sam sasvim slučajno u Mitrosu pazario Fender Pure Nickel Wound za 245 dinara po kompletu, što će reći u pola cene (bukvalno, 50% cene), do skora sam ih plaćao 500 kinti.
DakleM, razbijanje kasice prasice pa pravac Mitros (da ne bude zabune, ne radim u Mitrosu)...

umart

Re: Žice (skoro pa) džabe...

Post by umart » 20 Jan 2011, 22:37

nekad sam silom prilika imao posla sa njihovim zicamai to u velikim kolicinama,i imao jako lose iskustvo (2006ta).ne znam dal' se to promijenilo.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 21 Jan 2011, 12:13

Jel to neka 10 god stara gomila zica sto su zaboravili pa izvukli iz magacina?

sl0e

Post by sl0e » 21 Jan 2011, 12:36

Osim ako nisu:

Image

Vrlo verovatno je neko matoro pakovanje, otud i cena.

Haralampije

Post by Haralampije » 21 Jan 2011, 12:46

Pa da stiglo novo pakovanje,nov izgled,pa da se ratosiljaju svih starih pakovanja na ovu foru koje su imali
Image

eg303

Post by eg303 » 21 Jan 2011, 14:30

Ma jeste u tome fora što je u pitanju stara serija:
Image
te "nickel" su iz 2006 ali su upakovane u onu zavarenu najlon kesicu tako da mislim da su u stanju u kom su bile i te 2006, ne bi trebalo da je došlo do ikakve oksidacije i slično. Uzeo sam i "steel" varijantu, one su skoro 300 kinti.
Ne znam, pretpostavljam da je glavna razlika između te stare i ove nove serije u dizajnu slike na kartonu koji ubacuju u kesicu, a možda se i varam, sećam se da je Dan Erlewine još davno komentarisao da (ako se drže u optimalnim uslovima, bez povećane vlažnosti) žice nemaju rok trajanja...

umart

Post by umart » 21 Jan 2011, 17:45

ne,stigli paketi od nabavljaca regularno,tako da nije do toga.e sad,koliko su nabavljacu/fenderu stojale po magacinima,ko zna.i bile su sa ovom starom stampom sto ste kacili.

Audio

Post by Audio » 22 Jan 2011, 17:20

Ja sam kupio 5 pakovanja i to 10-ke. Jedno pakovanje je bilo sasvim OK. Drljao ih jedno mesec dana i to je to. Kada sam otvorio drugo pakovanje D zica uopste nije imala nikakav sjaj i imala je na par mesta pomalo korozije. Digle mi tremolo do besvesti. Bendovanje je prakticno bilo neizvodljivo a da ne boli. Verujte mi, to nije uopste bilo normalno. Basovi preveliki, nigde visokih tonova. Posle samo par dana je ***** prst skroz i to nokat zato sto mnogo bendujem a zice pruzaju prvelik otpor i zarivaju se u meso kao blesave. Odustao sam od tih zica zato sto nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari. Doduse, momci u Mitrosu su i rekli da su stare, eventualno lose skladistene itd. Ja ipak ne preporucujem da ih kupujete. Mislim, od dva paketa koje sam probao jedan nije bio dobar. Ova 3 preostala cu da poklonim kumu koji je bluzer i za njega je to sve meko ko sir posto drlja i 12-ice. Ja sam izgleda malo razmazen. Samo se plasim da ne dodje do neke infekcije posto mi prst jos ne prolazi. Sad imam Ernie Ball i meke su i lepe, i imaju lep ton.Bas kako i treba da bude, bar dok su nove.

umart

Post by umart » 23 Jan 2011, 02:30

neko svirao ova ernijeva jajca coated?koncept sa titanijumom djeluje zanimljivo...

eg303

Post by eg303 » 02 Feb 2011, 13:41

Tek sam sinoć montirao ove žice (steel varijanta) pa da nešto dopišem. Žice su svirljive ali na tri plain žice ima tragova oksidacije iako su bile u onoj zavarenoj najlon kesici tako da sve one tvrdnje eksperata koji kažu da žice mogu da stoje neodređeno dugo smatram (od sinoć) za palamuđenje. Nije onaj stepen korozije koji sam prikazao pre nekoliko meseci na onim D'Addario žicama (što su mi bile na terasi 17 godina), nijedna nije pukla, toniraju, ali su daleko od stanja od NOVIH (taze) žica. Izvinjavam se ako je neko kupio posle onog mog proglasa pa se razočarao, ja sam verovao onim citatima iz Guitar Playera gde su ljudi iz bussinessa tvrdili da nenamontirane žice praktično nemaju rok trajanja, ali :grummel_2: ...
Mis'm, moja teorija je da do oksidacije ne bi dolazilo verovatno nikada da žice nisu pakovane namotane u krug (spiralu), oksidacija se javlja na mestima gde se ti namotaji dodiruju, verovatno dođe do stvaranja nekog napona koji opet pa uzrokuje hrđu. Kad sam bio mali klinac bilo je i firmi koje su pravile ravne (nenamotane) žice, staviš pakovanje pod mišku i pičiš...

Jack Nape

Post by Jack Nape » 02 Feb 2011, 14:07

Ja sam isto pazrio tu steel varijantu i ok su mi. Moguce da je tvoje pakovanje bilo probuseno il starije il jbm li ga. Svidja mi se zvuk koji daju, dosta su svetlije od nikel wound zica tako da na telcu dolaze do izrazaja.

Audio

Post by Audio » 03 Feb 2011, 09:05

Sad sam se setio da sam i ja pre 3-4 meseca stavio isto te bajate zice ali celik tj. stavio mi je kum kada je sredjivao pragove. Rekao mi je da on koristi nikal i da je imao visak pakovanje celika. Te su zice bile odlicne.Izgleda da je nikal manje otporan na bilo kakvu nepravilnost, pakovanje, skladistenje . . .

Haralampije

Post by Haralampije » 03 Feb 2011, 11:25

eg303 wrote:Tek sam sinoć montirao ove žice (steel varijanta) pa da nešto dopišem. Žice su svirljive ali na tri plain žice ima tragova oksidacije iako su bile u onoj zavarenoj najlon kesici tako da sve one tvrdnje eksperata koji kažu da žice mogu da stoje neodređeno dugo smatram (od sinoć) za palamuđenje. Nije onaj stepen korozije koji sam prikazao pre nekoliko meseci na onim D'Addario žicama (što su mi bile na terasi 17 godina), nijedna nije pukla, toniraju, ali su daleko od stanja od NOVIH (taze) žica. Izvinjavam se ako je neko kupio posle onog mog proglasa pa se razočarao, ja sam verovao onim citatima iz Guitar Playera gde su ljudi iz bussinessa tvrdili da nenamontirane žice praktično nemaju rok trajanja, ali :grummel_2: ...
Mis'm, moja teorija je da do oksidacije ne bi dolazilo verovatno nikada da žice nisu pakovane namotane u krug (spiralu), oksidacija se javlja na mestima gde se ti namotaji dodiruju, verovatno dođe do stvaranja nekog napona koji opet pa uzrokuje hrđu. Kad sam bio mali klinac bilo je i firmi koje su pravile ravne (nenamotane) žice, staviš pakovanje pod mišku i pičiš...
cekaj jel svaka ponaosob izlolovana u papirnoj kesici,pa to uvakumirano ili su u jednoj kesici sve zajedno onako bile uvijene?

Jack Nape

Post by Jack Nape » 03 Feb 2011, 11:50

Svaka je posebno u kesici.

eg303

Post by eg303 » 03 Feb 2011, 15:04

Jeste, svaka je u svojoj papirnoj kesici odvojena i do te pomenute korozije je došlo na onim mestima gde žica (plain) samu sebe dodiruje. Doduše, piše na njima da su 2006 godine napravljene, dakle niko nije tu ništa mađijao i menjao datume, svesno sam ušao u kupovinu. Ove druge (nickel) ću za koji dan da namontiram na drugu tamburu pa ću javim kako je sa njima bilo...
Možda treba obratiti pažnju da neko nije kupio u Mitrosu tovar ovih žica u pola cene pa da ih uvaljuje na drugim mestima, bar ovde to ne bi bilo nikakvo čudo...

Post Reply