P&K Audio Novotarije
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: P&K Audio Novotarije
evo sta ja kazem:
meni ne smeta ni malo skroz minimalisticki dizajn, cak ni nesto along the lines of analogman. al mislim da bi tebi bilo mnogo lakse da sajt nije staticni html sa frejmovima, vec da ima nekakvu administratorsku stranicu na kojoj mozes da menjas sadrzaj jako lako, kao na forumu/blogu. ustedelo bi ti vreme i samim tim pomoglo da sajt bude cesto azuriran, sto je jako pozeljno. a za ovakve stvari postoje free resenja koja sam mozes implementirati, samo MALO vremena da ulozis.
a konstruktivan predlog koji bih ulozio je da dodas demoe, kad ih snimis, tako sto ces embeddedovati soundcloud klipove, ili tako nesto.
meni ne smeta ni malo skroz minimalisticki dizajn, cak ni nesto along the lines of analogman. al mislim da bi tebi bilo mnogo lakse da sajt nije staticni html sa frejmovima, vec da ima nekakvu administratorsku stranicu na kojoj mozes da menjas sadrzaj jako lako, kao na forumu/blogu. ustedelo bi ti vreme i samim tim pomoglo da sajt bude cesto azuriran, sto je jako pozeljno. a za ovakve stvari postoje free resenja koja sam mozes implementirati, samo MALO vremena da ulozis.
a konstruktivan predlog koji bih ulozio je da dodas demoe, kad ih snimis, tako sto ces embeddedovati soundcloud klipove, ili tako nesto.
Nisi ti, ja sam izneo poredjenje, ali sam rekao da nije bas analognoHillybilly wrote:Koje poredjenje sam izneo?Stanko wrote:Poredjenje nije analogno, ali recimo da je to ovako, neko uzme tvoje pojacalo, i kaze....![]()

Ne znam, nisam zeleo da imam "napadacki" stav, mada mozda jesam zvucao tako na momente...
Elem evo ja i Kris smo se ponudili, ako sam razumeo i on bi to bez naknade uradio? Kad on sasije nesto ja cu da ga opravim u formu CMSa, dogovoricemo se sta tacno od opcija tebi treba. I cini mi se da sam se ja odmah ponudio, ali stos ako ti nisi u mogucnosti da dajes neku sumu novca, meni se ne isplati da dajem dizajeneru 3-4-5 glava za neki ozbiljan dizajn, a opet ja nisam toliko dobar u tome. Dizajn znam da ubodem, al mi to ipak nije struka

Evo nekih sajtova koji su minimalisticki ali koji (po meni) jako dobro odradjeni i vizuelno i sa komercijalnog aspekta...
http://www.inglorie.nl/
http://www.apple.com/
http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars.aspx
I jedan showcase sa smahinga na kom isto ima par jako zanimljivih
http://www.smashingmagazine.com/2008/11 ... n-designs/
Zapeo sam za ovo jer jednostavno greota da ti stoji onakav sajt, stvarno

@Muzzy, jeste, da ti nije poznata slika?

- Guitar_thrill
- MF veteran
a ljudi nemojte ovde vise stavljati predloge za sajtove i to, saljite Peci na pp, ovde je tema o Pecinim pojacalima, i iskreno, smorio sam se poslednje tri strane... 

Guitar_thrill wrote:a ljudi nemojte ovde vise stavljati predloge za sajtove i to, saljite Peci na pp, ovde je tema o Pecinim pojacalima, i iskreno, smorio sam se poslednje tri strane...

Nemoj da se ljutis ali poredjenje ti nije bas na mestu ... Jel' to znaci da bi sad moja keva koja je arhitekta trebala da radi idejna resenja za dz (nazalost na kraju tako i ispadne posto su svi investitori potpune drkadzije) i onda ako im se mooozda svidi ona moze da racuna na posao? Ne ide to tako... A koliko vidim nekoliko ljudi se vec ponudilo da ti to uradi i za dz i imaju jako konstruktivne predloge a ti se ljutis jel' je vecina kritikovala tvoju zamisao? Bezveze...Hillybilly wrote:Koje poredjenje sam izneo?Stanko wrote:Poredjenje nije analogno, ali recimo da je to ovako, neko uzme tvoje pojacalo, i kaze....![]()
Stvarno ne razumem sve ove negativne komentare. Pruzio sam sansu svima koji su kritikovali da mi ponude vasih ruku delo, gotovo resenje za sajt, i do sada mi se niko nije javio! Prema tome, svi vi pljuvaci, smatram da ste manji i od komsijinog malog, kako neko rece!
Ja ako nesto pljujem to znaci da mogu i umem bolje a i onda se uzdrzavam od toga!
Kad hocu da prodam pojacalo, ja ga prvo napravim, ulozim u njega znanje, iskustvo, novac i reputaciju, pa ga onda prezentujem potencijalnim musterijama! Onda ga svi oni probaju, cepaju, okrecu dugmice na 10, stavljaju uvo na zvucnik da cuju dal' susti il' ne daj Boze bruji! Ja ne idem okolo, vucem ljude za rukav i govorim kako je njihovo pojacalo sranje, i kako bi im sve probleme resio ako bi mi dali pare za pojacalo koje cu im napraviti, te da ce im se ono sigurno svideti jer sam ja svetcki genije! Nije kulturno...
najbolji dokaz da u Srbiji ne treba traziti savete od "dobronamernih ljudi" za biznis, jos na kraju ispadnes grbav i neljubazan.
A @Kristijane da te pitam kad ce meni da bude gotov logo za band obecao si josh pre pola godine?
A @Kristijane da te pitam kad ce meni da bude gotov logo za band obecao si josh pre pola godine?
Super, naravno. Ajde samo pojasni zbog čega je od toliko velike važnosti da sajt DIY firme koja radi hand wired vintage style lampaška pojačala i pedale bude po školski estetskim i dizajnerskim standardima? Napisao si post od 15 rečenica a nisi to rekao, pa me zanima.Kristijan wrote:Zato nemojte da me nervirate sa tim pričama o tome kako izgled sajta nije bitna stvar.
Ja realno ne vidim u čemu je razlika između predloga ovog tipa i onih tipa "možda bih dodao malo midlova" na neki test klip koji je okačen i generalno saveta u vezi opreme i zvuka. Jbg, ovo je forum, diskutuje se i predlaže, iznose se mišljenja. Sve stoji što je Kristijan rekao, po meni.
Sa druge strane, ako čovek nije u fazonu da prima savete oko toga, i to je okej, i ne treba insistirati.
Sa druge strane, ako čovek nije u fazonu da prima savete oko toga, i to je okej, i ne treba insistirati.
- KnightOfDoom
- Site Admin
Bile mi prazne ruke, a s obzirom da sam psihicki prilicno sjeban ovih dana, iskoristih pricu koja se povela ovde da se malo smirim i napravim nesto iole kreativno.
Nije nesto jbg, prilicno je jednostavno i verovatno uobicajeno za sajtove danas, ali se usudjujem reci da je makar malo bolje od onog sto je sad na netu. Ako se Peci dopada moze da se doradi, dobice i .psd, za dz ofkors. Html i sve sam odavno batalio i veci deo zaboravio pa usluge tog tipa ne bih nudio.
A mozda je ovo i totalno sranje ... ubio sam bar malo vremena
Nije nesto jbg, prilicno je jednostavno i verovatno uobicajeno za sajtove danas, ali se usudjujem reci da je makar malo bolje od onog sto je sad na netu. Ako se Peci dopada moze da se doradi, dobice i .psd, za dz ofkors. Html i sve sam odavno batalio i veci deo zaboravio pa usluge tog tipa ne bih nudio.
A mozda je ovo i totalno sranje ... ubio sam bar malo vremena

Iskreno, KoD, jako mi se sviđa na prvi pogled.
Ne ulazim u filozofiju da li treba ovako ili onako, jednostavno govorim sa korisničkog aspekta. Lepo, pregledno, nenatrpano, a sve informacije su tu, i lako dostupne.

Ne ulazim u filozofiju da li treba ovako ili onako, jednostavno govorim sa korisničkog aspekta. Lepo, pregledno, nenatrpano, a sve informacije su tu, i lako dostupne.
Last edited by Baba Slim on 30 Jan 2011, 17:42, edited 1 time in total.
Fino izgleda.
Pa ti si mi rekao pre par meseci da ne sviraš sa tom ekipom više! Ako se stanje promenilo, onda ćemo da ga udesimo, nema frke.dweezil wrote:A @Kristijane da te pitam kad ce meni da bude gotov logo za band obecao si josh pre pola godine?
znamo da peca voli pin-up devojke na proizvodima, mozda bi to bila dobra ideja... mada, jako je tesko smisliti takav dizajn, a da bude sa ukusom. meni licno nista pametno ne pada na pamet. jer sa pin-up devojkama lako moze ispasti cheesy ako se krene u neki retro fazon, a ovi moderni ne znam koliko se slazu...
ovaj knightov je skroz okej dizajn...
ovaj knightov je skroz okej dizajn...
pa ne al nacin kako se ovde povela diskusija i podelili argumenti, je najbolji dokaz zasto ce i dalje u Srbiji da vazi ono staro " u se i u svoje kljuse" i zasto je bitno razdvojiti drugarstvo od biznisa.
Rekao sam, rekao sam... Ako ne umeš to da poznaš i razumeš, cenim da nema svrhe da teglim priču dalje. Pretvoriće se to u onu standardnu forumsku kaljugu, a ja imam pametnija posla. Peca je dobio predlog, ako ga predlog ne zanima - neću plakati. Sa svima ostalima mogu da popričam o dizajnu kad budu imali sopstveni sajt.+Hopkins+ wrote:Napisao si post od 15 rečenica a nisi to rekao, pa me zanima.