Direkt Pevac u fender bassman versus direkt Pevac u roland cube 60, mikrofon je daleko od pojacala pa nije bash veran sound...Al eto, jos ostaje da snimimo u miksu sa bubnjem i basom da vidimo kako sve zajedno zvuci (bice i to naravno)
Rooster
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Rooster
Evo jedan rooster JAM, tj igranje sa pevcima (razmisljao sam da napishem - bio mi ortak pa samo se igrali sa nashim pevcima, ali mi zazvucalo pomalo....hm....sumljivo
) danas je ortak doshao po djitru, pa samo malko i svirkali....podescali se na klinu nekih obrada koje smo ranije svirali, jer ce svirati sa nama u bendu pa ovih dana se podsecamo i uvezbavamo autorske pesmice....i da, dogovorili smo se da cemo svirati roostere na svirci nekad (njemu ce svakako biti glavna gitara, poshto je inace vec 3 godine basista i nije imao gitaru, tj jeste neki aster, ali to je ipak losije od ovoga IDEA strata
)
Direkt Pevac u fender bassman versus direkt Pevac u roland cube 60, mikrofon je daleko od pojacala pa nije bash veran sound...Al eto, jos ostaje da snimimo u miksu sa bubnjem i basom da vidimo kako sve zajedno zvuci (bice i to naravno)
Nadam se da ce ovi moji/nashi testovi pomoci nekome ko nema vishe od 72 evra da se opredeli za gitaru... 
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Malo sam sredip pragove (vishe ne grebu ni malo) i uspeo sam da spustim zice na: 1,9mm na 12pragu na E6 i 1,2mm na 12pragu na E1. Nema mrtvih pragova, ima buzza pomalo na 16tom i 17tom pragu, al te retko koristim
. Neki majstor bi ovo mogao da dovede na jako nisku akciju, ja nemam ni alata ni znanja, pa eto mislim da nije losh rezultat....

nemanjavelimirovic wrote:Malo sam sredip pragove (vishe ne grebu ni malo) i uspeo sam da spustim zice na: 1,9mm na 12pragu na E6 i 1,2mm na 12pragu na E1. Nema mrtvih pragova, ima buzza pomalo na 16tom i 17tom pragu, al te retko koristim. Neki majstor bi ovo mogao da dovede na jako nisku akciju, ja nemam ni alata ni znanja, pa eto mislim da nije losh rezultat....
![]()
Otprilike sam i ja na mom Roosteru sličan set-up napravio što se tiče akcije ,reci mi sa kojom si šmirglom radio pragove 800-1000?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pa ja sam sredio ono da ne bockaju, uzeo vrh za bushilicu koji sluzi kao turpija i sa njim polako, rucnouketic wrote:nemanjavelimirovic wrote:Malo sam sredip pragove (vishe ne grebu ni malo) i uspeo sam da spustim zice na: 1,9mm na 12pragu na E6 i 1,2mm na 12pragu na E1. Nema mrtvih pragova, ima buzza pomalo na 16tom i 17tom pragu, al te retko koristim. Neki majstor bi ovo mogao da dovede na jako nisku akciju, ja nemam ni alata ni znanja, pa eto mislim da nije losh rezultat....
![]()
Otprilike sam i ja na mom Roosteru sličan set-up napravio što se tiče akcije ,reci mi sa kojom si šmirglom radio pragove 800-1000?
Ok mislim da imam isto to negde po kući
odlična ideja i moji malo bockaju pa ću to srediti. 
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ma da, mislim to je jedina stvar, a inace ja sam sretan shto su dovoljno jaki federi pa ne moras da blokirash tremolo (ja ne koristim to), nego lepo stoji, a stavio sam parche neke stare futrole za mobilni da ti federi ne prave reverb, to sam provalio da je na bilo kom stratu problem. Sviram je ovih dana i dalje ne verujem da li je moguce da je tako jeftina gitara...uketic wrote:Ok mislim da imam isto to negde po kućiodlična ideja i moji malo bockaju pa ću to srediti.
Što se tiče federa, na hrvatskom forumu su rešavali to mislim sa parčićima sundjera,a ja isto ne koristim termolo
Gitara je jako svirljiva ne raštima se skoro upšte ja imam prilično tešku ruku.. u svakom slučaju i definitino sam prezadovoljan ima i stratolik saund, pogotovu što je pazarih za manje od 50e što je neverovatno.
Dugo nisam imao gitaru... imao sam godinama neku matoru Eco koju sam prodao zato što sam u bendu svirao bubanj i pevao skoro deset godina pa mi nije bila potrebna,ova gitara je meni jedina i osnovna malte ne nisam svirao 10godina skoro ,tako da mi je premija.. na pojačalu laney lx 20koje koristim u kućnoj varijanti ima vrlo prijatan i topao zvuk sa malo distorzije i bez.
Gitara je jako svirljiva ne raštima se skoro upšte ja imam prilično tešku ruku.. u svakom slučaju i definitino sam prezadovoljan ima i stratolik saund, pogotovu što je pazarih za manje od 50e što je neverovatno.
Dugo nisam imao gitaru... imao sam godinama neku matoru Eco koju sam prodao zato što sam u bendu svirao bubanj i pevao skoro deset godina pa mi nije bila potrebna,ova gitara je meni jedina i osnovna malte ne nisam svirao 10godina skoro ,tako da mi je premija.. na pojačalu laney lx 20koje koristim u kućnoj varijanti ima vrlo prijatan i topao zvuk sa malo distorzije i bez.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Da, sundjer je ok varijanta ili neko platno cisto da ne vibriraju federeri. Meni se nije rashtimala za dva dana ultra teskog maltretiranja
Evo jos neki kao bluz, mada vishe strumming neki..fender twin reverb 65, breakup sa amplitube fender-a, ovaj shum shto se cuje se cuo i dok je gitara stishana, verovatno je do tog preseta ali ne smeta nadam se mnogo...
http://www.box.net/shared/vzgv7n4y60 srednji magnet pa medju pozicija pa bridge magnet
...shvatih da nisam imao u onim gore testovima neki slican trip, a najcesce sviram ovih dana na takvim "otpanjeno pojacalo" podesavanjima, pa rekoh, da i to snimim, da ne ostanem duzan
Ljudi, shta bih rekao...kupujute dok ima, makar imali gitaru i sve, ovo uvek dobro dodje kao rezerva bar, mada, shto vishe sviram, vidim vec da ce ici na svirke bez ikakvih problema. 
Evo jos neki kao bluz, mada vishe strumming neki..fender twin reverb 65, breakup sa amplitube fender-a, ovaj shum shto se cuje se cuo i dok je gitara stishana, verovatno je do tog preseta ali ne smeta nadam se mnogo...
http://www.box.net/shared/vzgv7n4y60 srednji magnet pa medju pozicija pa bridge magnet
...shvatih da nisam imao u onim gore testovima neki slican trip, a najcesce sviram ovih dana na takvim "otpanjeno pojacalo" podesavanjima, pa rekoh, da i to snimim, da ne ostanem duzan
Nemanja, ako si u prilici, da li možeš da nešto slično ovome što si odsvirao roosterom na ovom box.net-u ponovo odradiš ali na nekom "brendovanom" stratocasteru, otprilike iste fraze na istim pozicijama PU-a. Mislim da bi bilo interesantno uporediti.
eg303 wrote:Nemanja, ako si u prilici, da li možeš da nešto slično ovome što si odsvirao roosterom na ovom box.net-u ponovo odradiš ali na nekom "brendovanom" stratocasteru, otprilike iste fraze na istim pozicijama PU-a. Mislim da bi bilo interesantno uporediti.
Mancha wrote:Ja sam je rastavio cim sam je doneo kuci, ali definitivno je puno drvo i to prilicno dobar komad (i celo telo je iz jednog komada).
Stigao mi je i HSS pickguard iz Kine, pa sutra ide EMG-89 u bridge da vidimo kakva se zver krije u pevcuMUzzY wrote:Koji si car, ladno si je kupio
Bilo mi zao da vadim Duncane iz Joe Perry-a, pa sam resio da je Rooster dovoljno dobar da mi sluzi za "the brootalz"
89? Why bre?
Cek, to bese splitabilna varijanta neka?
Cek, to bese splitabilna varijanta neka?
- mislim_stvarno
splitabilna varijanta osamdesetkeca cini mi se 
EMG tvrdi da je hum deo kao 85, mada je realno negde izmedju 85 i 81. Single je SA (alnico), pa ce biti super za strat ton.
Najbolje Di trake koje sam ikad cuo su snimane sa 89 i zvuce odlicno kroz sta god da ih provuces, pa mislim da ce ovo za alder biti super.
Najbolje Di trake koje sam ikad cuo su snimane sa 89 i zvuce odlicno kroz sta god da ih provuces, pa mislim da ce ovo za alder biti super.