Evo od mene Earthless i Chad Smith's Bombastic Meatbats a vi nastavite
Instrumentalni bendovi
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Instrumentalni bendovi
Dajte 'vamo sve instrumentalne bendove koje znate, bilo koje vrste/podvrste roka
Re: Instrumentalni bendovi
Prvo sto mi pade na pamet:
Liquid Tension Experiment, Liquid Trio Experiment, Animals As Leaders [ako si za malo prog-a
]
Ondaa, 65daysofstatic i Godspeed You! Black Emperor [barem pesme koje ja imam i koje sam cuo su instrumentali]
Kaki King, Rodrigo y Gabriela [uglavnom instrumentalno, ako volis akusticnu gitaru]
Stanley Jordan [two-handed tapping tehnika, ako te zanima]
John Petrucci & Jordan Rudess [jedan lajv album, jako fin]
Nadjoh usput i Omar Rodriguez Lopez (Mars Volta) & John Petrucci (ex RHCP) 2 albuma neka, prvi sam preslusao, bese instrumentalan
Man or Astro-Man [prva dva sam slusao, instrumentalni, surf] i Threesome [imaju 3 pesme, 1 EP, domaci bend, isto surf]
Opet, ima dosta bendova koji imaju pretezno instrumentalne albume [Air na svakom (ja mislim) albumu ima barem po 3-4 instrumentala)
E sad, ako te gitaristi iskljucivo interesuju, onda imam i to, nego da ne pisem
P.S. Nisam se ogranicio samo na rock, ima tu i metala i razno raznih stvari, tako da se nadam da nece smetati
Liquid Tension Experiment, Liquid Trio Experiment, Animals As Leaders [ako si za malo prog-a
Ondaa, 65daysofstatic i Godspeed You! Black Emperor [barem pesme koje ja imam i koje sam cuo su instrumentali]
Kaki King, Rodrigo y Gabriela [uglavnom instrumentalno, ako volis akusticnu gitaru]
Stanley Jordan [two-handed tapping tehnika, ako te zanima]
John Petrucci & Jordan Rudess [jedan lajv album, jako fin]
Nadjoh usput i Omar Rodriguez Lopez (Mars Volta) & John Petrucci (ex RHCP) 2 albuma neka, prvi sam preslusao, bese instrumentalan
Man or Astro-Man [prva dva sam slusao, instrumentalni, surf] i Threesome [imaju 3 pesme, 1 EP, domaci bend, isto surf]
Opet, ima dosta bendova koji imaju pretezno instrumentalne albume [Air na svakom (ja mislim) albumu ima barem po 3-4 instrumentala)
E sad, ako te gitaristi iskljucivo interesuju, onda imam i to, nego da ne pisem
P.S. Nisam se ogranicio samo na rock, ima tu i metala i razno raznih stvari, tako da se nadam da nece smetati
hvala
sinoc dok sam spavao kopm je kupovao
Red Sparowes i Russian Circles i poceo da kupuje God Is An Astronaut
malo sam trazio po wikipediji i nasao sam jos neke, koje ce danas-sutra da kupuje moj komp
Tortoise, Pelican, Oziric Tentacles (ovo sam vidio i na forumu ranije, mislim da je nyarla postavljao
), explosions in the sky, Earth, Do make say thing
sinoc dok sam spavao kopm je kupovao
malo sam trazio po wikipediji i nasao sam jos neke, koje ce danas-sutra da kupuje moj komp
Probaj i If these trees could talk....naravno Buckethead,Mogwai,...zavisi sta te zanima
- nemanja_cs
Jojo Mayer & Nerve, drum n bass odlican
The Bakerton Group, obavezno chekirati
domaci, Super Confusion, fusion jazz ***** palac, odlicni takodje
Stanton Moore, takodje neki jazz fusion fin skroz, album Groove Alchemy
Red Sparowes, neki onako doom stoner progi neam pojma da objasnim, dobri su
Pelican, albumi Australasia i City of Echoes, dve razlicite price po meni, odslusati to
Lanterna, ambiental neki onako
Colour Haze, jebeno odlican bend, nije u potpunosti instrumental, 95% pesama je instrumentalni deo jako malo teksta ima, ali su odlicni
Chimp Spanner, odlican djent metal, album At the dreams edge
Caspian, doom isto neki, ko voli nek izvoli
haha Yoshida Brothers, dva lika koji cepaju neke japanske tradicionalne instrumente i jako je zanimljivo, sa sve ful bendom xD
Benny Greb, album Brass Band, duvacki instrumenti do jaja bubnjar jazzy onako
Animals as Leaders, djenty zvuk progresiv jazz fusion. mnogo dobro.
Andy Timmons, this was then this is now album, kidachina!
Andy McKee odlican gitarista, akustara samo, sve vreme, kidanje
eto tako recimo
edit: e jebiga nisam citao, ima nekih koje ste vec pomenuli, odma sam se bacio na reply xD
The Bakerton Group, obavezno chekirati
domaci, Super Confusion, fusion jazz ***** palac, odlicni takodje
Stanton Moore, takodje neki jazz fusion fin skroz, album Groove Alchemy
Red Sparowes, neki onako doom stoner progi neam pojma da objasnim, dobri su
Pelican, albumi Australasia i City of Echoes, dve razlicite price po meni, odslusati to
Lanterna, ambiental neki onako
Colour Haze, jebeno odlican bend, nije u potpunosti instrumental, 95% pesama je instrumentalni deo jako malo teksta ima, ali su odlicni
Chimp Spanner, odlican djent metal, album At the dreams edge
Caspian, doom isto neki, ko voli nek izvoli
haha Yoshida Brothers, dva lika koji cepaju neke japanske tradicionalne instrumente i jako je zanimljivo, sa sve ful bendom xD
Benny Greb, album Brass Band, duvacki instrumenti do jaja bubnjar jazzy onako
Animals as Leaders, djenty zvuk progresiv jazz fusion. mnogo dobro.
Andy Timmons, this was then this is now album, kidachina!
Andy McKee odlican gitarista, akustara samo, sve vreme, kidanje
eto tako recimo
edit: e jebiga nisam citao, ima nekih koje ste vec pomenuli, odma sam se bacio na reply xD
"Kupis" diskografiju Bucketheada i eto ti instrumentalne zike za godinu dana minimum, svih zanrova... 
Evo nekih mojih preporuka. Ove bendove klasifikuju u neke cudne grupe i podgrupe, al ajde... Sve je to rock.
I tako...
Spoiler:
ruski trio