Lazy days

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
petrucci
MF veteran

Lazy days

Post by petrucci » 02 Feb 2008, 23:06

http://rapidshare.com/files/88688206/la ... 2.mp3.html

Prvi moj snimak, interesuje me sta mislite kakva je stvar. Gitaru sam direktno u komp prikljucio valjda zbog toga se losije cuje, iako je Ibanez Artcore u pitanju. Kako kvalitetno snimiti jazz gitaru, ono, neka "clean" varijanta bez efekata?

Hvala na sugestijama i kritikama!

Rocket Roll

Re: Lazy days

Post by Rocket Roll » 02 Feb 2008, 23:49

Ideja je vrlo lepa, čak ti je i tehnika na zavidnom nivou, ali je snimak ispao loše.

Čini mi se da ti gitara "klipuje" input, ili da nisi uspeo da je lepo podesiš u miksu... negde nešto nije u redu, samo gitara u line-in ne bi smela tako da zvuči. Možda si je greškom uboo u mic-in?

Ako imaš neko pojačalo, idi iz njegovog "line-outa" u "line-in" na kompjuteru. Pazi na jačinu signala! Ako nemaš pojačalo sa nekom vrstom "line-outa", kupi ovo, za 2 800 dinara:

Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Feb 2008, 01:45

Zanimljivo.
Gitara mi se jako svidja ali je tiha i vise bi mi se svidelo da je u prvom planu umesto ovog elektronskog necega ili mozda da si koristio neki ne toliko upadljiv ton. Nesto mekse, "jazzerskije", kao sto je zvuk gitare...
Gitaru si super odsvirao a rocket je vec rekao za snimak

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 06 Feb 2008, 15:53

Hvala na savetima.

Sve vreme sam ukljucivao gitaru u mic, probao sam u lin-in i fenomenalno zvuci. Ipak, ova spravica mi se svidja i kupicu je!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Feb 2008, 15:59

Pa otuda i problem... Mic-in pušta i nešto napona u kabl, jer očekuje one male mikrofone za kompove, a oni su zapravo kondenzatorski. Otuda i loš signal...

Hajde, pazari GDI pa da čujemo snimak "po P.S.-u"!

Post Reply