Koji mikrofon koristiti za ozvucavanje pojacala?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Koji mikrofon koristiti za ozvucavanje pojacala?
Hvala za sve predloge, mozemo i da nastavimo, znacice i meni a i nekom drugom sigurno.
Mislim da sam se odlucio za SM57, ali naravno, pogledacu i ostale varijante iz teme.
Nego sad drugo pitanje, kako da budem siguran u to da je SM57 original, da nije neka fake kopija...? Sta mi je najsigurnije, posto ove radnje ne daju garancije na mikrofone zbog toga sto su osetljiva stvar?
Mislim da sam se odlucio za SM57, ali naravno, pogledacu i ostale varijante iz teme.
Nego sad drugo pitanje, kako da budem siguran u to da je SM57 original, da nije neka fake kopija...? Sta mi je najsigurnije, posto ove radnje ne daju garancije na mikrofone zbog toga sto su osetljiva stvar?
Najsigurnije ti je da uzmes kod generalnog distributera http://www.shure.com/europe/countries/europe/serbia
Kopije se opasno dobro rade, ali ipak moze da se provali ako znas sta da gledas.
Btw, nisam cuo da je za Shure ikome ikada bila potrebna garancija.

Kopije se opasno dobro rade, ali ipak moze da se provali ako znas sta da gledas.
Btw, nisam cuo da je za Shure ikome ikada bila potrebna garancija.

Svaki mikrofon boji a sm57 je standard zato sto je jedan od najkorektnijih dinamickih mikrofona i kao takav je jako pogodan za blisko snimanja jako glasnih zvucnih izvora kao sto je gitarska kutija. Ima veoma britak hi-end (douse manji nego i5) i jako je interesantan za bojenje finalnog zvuka jer se ton jako menja u zavisnosti kako je mic postavljen. Ja se ne bih uopste dvoumio i uzeo bih ga.
da,neunistiv je.kakvu sve torturu prolazi skoro svaki dan kod nas i opet nemozemo mu nista. 

U cemu je razlika izmedju ovog SM57-LC i SM57-LCE?
nasao sam ovo:
SM57-LC : Without Cable
SM57-LCE : Without Cable, with 5/8-inch to 3/8-inch thread adapter for mounting on European stands
Sta, LCE ima gusku za evropspe standarde, tj. onaj mali srafcic - dodatak?
I zasto je na tri razlicita mesta toliko razlicita cena, da nema to veze sa originalima?
Sky- zvanicni distributer - 13.250 din. LC
Mitros - 12.500 din, isto LC
Music Media Centar - 12-200, LCE

nasao sam ovo:
SM57-LC : Without Cable
SM57-LCE : Without Cable, with 5/8-inch to 3/8-inch thread adapter for mounting on European stands
Sta, LCE ima gusku za evropspe standarde, tj. onaj mali srafcic - dodatak?

I zasto je na tri razlicita mesta toliko razlicita cena, da nema to veze sa originalima?
Sky- zvanicni distributer - 13.250 din. LC
Mitros - 12.500 din, isto LC
Music Media Centar - 12-200, LCE

- supersonic
pustite sound preko interneta i čuda ...
sm 57 je definitivno nešto za gitaru best. Jeste da ima mnogih koji ga ne koriste, ali otom potom . Sm57 u zavisnosti od polžaja i pozicije mikrofona, kida !
sm 57 je definitivno nešto za gitaru best. Jeste da ima mnogih koji ga ne koriste, ali otom potom . Sm57 u zavisnosti od polžaja i pozicije mikrofona, kida !
Kako kaze Guv'nor , kopije se jako dobro rade, barem vizuelno , pa obrati paznju gde i od koga kupujesh .

Dakle, 57-ica je resena stvar, ceka da je kupim.
Trenutno sam napravio neku kombinaciju i u razmeni dobio novi Audio-Technica mb2k, neko ga je pominjao ovde, i mogu da vam kazem da sam se bas prijatno iznenadio. Svirao sam jednu svirku na njemu i super radi. Prethodne svirke sam svirao na Shure PG57, ali mb2k je dosta bolji. Ali prodacu ga i kupiti 57 definitivno jer sam se uverio kako radi 57-ica. Btw, ako je neko zainteresovan za ovaj mb2k, moze da me kontaktira pp-om...

SHURE SM57 malo mozda skup ali je prva liga