Danima sam se lomio koji kompresor da kupim. Vec sam imao lose iskustvo da Behringerom DC9
koji je bio lep, jeftin ali i veoma los. Nisam hteo da dam previse para tj. maksimalno 50-60evra.
Izbor je pao na Boss CS-3 i Marshall ED-1. Boss je naravno nesto skuplji, za nekih 800 dinara.
Isprobavajuci oba dosao sam do zakljucka da je ED-1 daleko, daleko korisnija sprava od CS-3.
Uvek mi je bilo smrdljivo to sto u naslovu pise Sustainer kao neko posebna stavka kada se zna
da se sustain svakako povecava samim povecanjem osetljivosti same kompresije. To je dakle
jedan jadan marketinski trik samog Boss-a koji ne pije vodu. Ko je imao iskustva sa kompresorima
zna o cemu pricam. CS-3 ima i funkciju Tone koja nije nista drugo neko najobicniji Lo-Hi opseg
kompletnog tona a to mozete uraditi na bilo kojem pojacalu ili cak i na samoj gitari. Ton je
izvestacen do bola i ta mi se sprava nije dopala.
Za razliku od njega, ED-1 ima prijatan, mekan i topao ton kakav inace i daje moja gitara.
Sve se cuje, svaka mala promena bilo kog parametra se primecuje i ima smisla. Sve se menja
osim samog zvuka gitare i to je fenomenalno !!! Kupio sam ga pre 10-ak dana i nisam hteo da
pisem nista dok ga "stvarno" ne isprobam. I na svirci i u studiju. Najvise mi se dopala
funkcija Emphasis. Ona je takodje Lo-Hi ali za razliku od CS-3 bira se samo koje ces frekvencije
kompresovati. To je sjajno !!! Iako ne pise u nazivu Sustainer, ED-1 vam daje toliki sustain
da je to neopisivo. Probao ga je i basista i odusevio se. O izradi i dizajnu necu ni da pricam.
Mnogi su se na netu odusevili ovim kompresorom sa razlogom. 2 godine garancije na pedalu koja
radi sjajno, nije preskupa, teska ko tuc (pola kila), i sto je najbitnije postoji smisao njenog
mesta u lancu pedala. Nista gore nego kada nesto kupis sa merakom, danima citas na netu, odlucis
se za neku pedalu i kada je kupis shvatis da nije za tebe. Mozda je to slucaj i sa ED-1. Mozda
nekome nece "leci" kao meni. Citao sam da nije najsjanija sa Les Polom ali se sa Stratom mirise
savrseno. U svima nama poznatoj radnji, gde su cene najnize mozes lepo ko covek da ga isprobas
i uporedis sa drugim kompresorima. Ne kazem da je najbolji ali kazem da je sjajan.
Sjajan kompresor za gitaru !!!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Sjajan kompresor za gitaru !!!
Ispravka, Boss je skuplji za 1100 din. !!!
Re: Sjajan kompresor za gitaru !!!
da drazesno Marshall su def podcenjenje pedale
cheers