Sobno pojacalce

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemirkv

Sobno pojacalce

Post by nemirkv » 02 Mar 2011, 22:32

Leglo 4 kredita odjednom, dobilo se 250 jura, pa je red da se pazari i neko pojacalce za sobu... Sad, problem je sto sam manje vise bezidejan... Gledam ova Cube pojacala koja su na snizenju u Mitrosu, i cini mi se kul kupovina, sta znam... Budzet mi je maks 200 jura, mora i neka krpica da se pazari :)
Bilo bi kul da mi date cisto jos neki predlog, cisto da znam sta sve da isprobam... Nesto sa cim ste imali fino iskustvo...

Evo, i ovo mi je uletelo dok sam pretrazivao kupujemprodajem, ali nista o ovom pojacalu ne znam...
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-B ... id=1589879

Eto, ako vas ne mrzi da po n-ti put bacite neki predlog, bio bih zahvalan :)

whosyourdaddy

Re: Sobno pojacalce

Post by whosyourdaddy » 02 Mar 2011, 22:41

ma uzmi neki Epiphone Valve Junior da te boli UVO ;)

nemirkv

Post by nemirkv » 02 Mar 2011, 22:49

Bih, ali jedino u varijanti head+cabinet, a novo mi se ne uklapa u budzet, a polovno nisam video...
Videh jedan polovan Roland Cube 30x za 150, to mi je trenutno najzanimljivija ponuda :)
Da nije neko svirao mozda ovog 30x Rolanda? Ja skoro slusao Cube60 na nekoj jazz svirci i sasvim fin zvuk... Ako neko ima utiske za ovaj 30x do share them :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Mar 2011, 00:19

Cube su fina pojacala ali je Valve Junior izvanredan.
Ne znam sta fali kombo varijanti za sobu. I ovako je za sobu preglasno pojacalo... Sa kabinetom mozes slobodno na probe/svirke sa njim.
Vredi ga bar probati.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 03 Mar 2011, 00:32

+1 za valve juniora, isto tako i vox ac4, i fender onaj malo lampas...bilo sta od tih mini lampasa, ako je vec za sobu, i toliki je budzet, sto da ne uzmes malog lampasa :ziveli:

SonicX

Post by SonicX » 03 Mar 2011, 01:44

Danas sam od drugara saznao (a kasnije se i uverio) da su Orange pojacala medju boljima! :)
Oko lampasa se bas i ne razumem... (iako imam lampasko pojacalo) :D

nemirkv

Post by nemirkv » 03 Mar 2011, 10:01

Oke, ce probam ove Cube igracke i tog Epiphona... Da pitam za svaki slucaj, ako uzmem combo varijantu epiphone-a, on ima izlaz za cabinet?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Mar 2011, 14:03

Ima i to tri. 4, 8 i 16 ohma.

nemirkv

Post by nemirkv » 03 Mar 2011, 14:17

Ok, zahvaljujem na infou...
Kako sam u svojoj glavi upravo resio da batalim modelling tranzistorce i okrenem se old-school lampa pojacalima, definitivno cu probati tog juniora kada odem za BG... A i Seniora, jer sam bas listao po forumu i vidim da su ljudi koji su ga probali odusevljeni, pa cu skupiti jos malo novca i uzeti njega ako mi se zaista svidi... Naravno, ako budem uspeo da ga nadjem, jer sam po forumu procitao da se bas taj Senior tesko nalazi, a na Epiphone-ovom sajtu nema informacija o njemu...

coca

Post by coca » 04 Mar 2011, 18:14

Vox VT15,extra pojacalo za malo para, imas na KP VT30 za nekih cca.200E, mislim da je dobra kupovina,a nov VT 15 je oko ako me secanje dobro sluzi 160-170E!!!pozz.!!!

majtimika

Post by majtimika » 04 Mar 2011, 19:03

zajevi vox, imao nista posebno. Zajebi lampasa za sobu, koliko god da je male snage, prejak je mozda nesto od jednog wata, ali tako nesto neces naci u prodaji. Roland Cube je najbolje pojacalo za sobu koje sam ikada imao, juri 20x mozes da ga nadjes ispod 100 eura, i bices prezadovoljan, ima sve sto ti treba, i vise od toga i zvuci vrx, jos zalim sto sam ga prodao ::ranting:: ::ranting:: ::ranting::

xspaceman

Post by xspaceman » 04 Mar 2011, 20:37

nemirkv

Post by nemirkv » 04 Mar 2011, 21:56

Ma, odustao sam, kao sto rekoh, od modelling tranzistoraca, jer sam duboko porazmislio o svojoj prirodi i shvatio da bi mi sve te igrackice i na Rolandu i na Vox Valvetronic seriji brzo dosadile, a realno ne bih mogao da ih iskoristim ako dodjem do nivoa neke svirke... Stoga sam resio da vidim da uzmem ovog Valve Juniora ili Seniora, ali mi je briga da li su dovoljno jaki da izvuku eventualne svirke. Nazalost, Senior se vise ne moze kupit jer se ne proizvodi (zvao radnje da pitam), pa mi se jedina logicna varijanta cini Junior head + onaj extension cabinet od 70w sa 12'' zvucnikom. Po forumu sam cesljao o tom junior pojacalu, i video da ga Funkomat poseduje i da kaze da je kul pojacalo i da moze da izgura svirku kada se tera kroz neki veci zvucnik.

E sada, @Funkomat, samo bih te pitao, da li je ogranicavajuce to sto ima samo Volume control? Mislim, da li je moguce iscistiti ga kako treba do clean zvuka sa potenciometrom na gitari, ili ostaje distorziran kada se pojaca preko polovine? Ovo pitam samo jer nisam jos otisao do Beograda da ga sam probam, a odvec sam radoznao :) I da, kako prima pedale i to? Ja gledao rivjuove na tjubu, cini se ok, al rekoh da pitam ipak nekog ko doticno pojacalo poseduje.

A sto se tice toga da je cak i ovako mali lampas preglasan za stan, dosao sam do zakljucka da me to ne tangira nesto preterano, jer ionako stanujem u zgradi punoj idiota koji rade mnogo gore stvari od malo glasnije svirke :)

Post Reply